Palestijnen: wij steunen de moslimconcentratiekampen in China

Plaatje hierboven: Een onbeduidende figuur zoals Mahmoud Abbas (links), de ‘president’ van een niet bestaande staat en een uitgevonden volk, mag hier de hand schudden van de Chinese president Xi Jinping (rechts) tijdens een ondertekeningsceremonie in de Grote Hal van het Volk in Beijing op 18 juli 2017 [beeldbron: AFP/Mark Schiefelbein]

De Palestijnse Autoriteit (PA) zegt vastbesloten te zijn door te gaan met haar verzoek aan het Internationaal Strafhof (ICC) om een ​​onderzoek te starten tegen Israël wegens ‘het plegen van oorlogsmisdaden’ tegen de Palestijnen.

De PA hoopt dat een dergelijke actie van het ICC de weg zou effenen voor het indienen van aanklachten tegen ‘oorlogsmisdaden’ tegen verschillende Israëlische functionarissen, waaronder premier Benjamin Netanyahu.

Terwijl de PA probeert Israëlische functionarissen aan te klagen voor hun zogenaamde ‘oorlogsmisdaden’ tegen Palestijnen, werkt de PA-leiding aan het versterken van haar relaties met China, waar meer dan een miljoen moslims in detentie worden gehouden in heropvoedingskampen.

Palestijnse leiders hebben een lange staat van dienst in het steunen van dictators en autocratische staten, waaronder de Iraanse ayatollah Khomeini, de Irakese Saddam Hoessein en de Noord-Koreaanse leider Kim Jon Un. De huidige steun van het Palestijnse leiderschap voor het repressieve regime van China maakt deel uit van een groter patroon.

Ze hebben bewezen dat ze altijd klaar staan ​​om elke dictator te steunen die openlijk Israël of de VS uitdaagt. In overeenstemming met dat patroon hebben de PA-leiders er ook voor gekozen om China te steunen bij zijn repressieve maatregelen tegen de inwoners van Hong Kong, die protesteerden tegen plannen om uitlevering aan het vasteland van China toe te staan.

Als China zijn zin krijgt, worden inwoners van Hong Kong blootgesteld aan oneerlijke processen en gewelddadige behandeling in China. Er is ook angst dat de actie van China het vasteland meer invloed zal geven op Hong Kong en het in staat zal stellen zich te richten op politieke en mensenrechtenactivisten en journalisten.

Tegelijkertijd gaat er nauwelijks een dag voorbij zonder dat Palestijnse functionarissen Israël beschuldigen van mensenrechtenschendingen tegen Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Deze functionarissen negeren echter opzettelijk de benarde situatie van moslims in China, van wie de meesten Oeigoeren zijn, een overwegend Turks sprekende etnische groep die voornamelijk afkomstig is uit de noordwestelijke regio van China, Xinjiang.

De vastgehouden moslims zijn nooit beschuldigd van misdrijven en hebben geen legale mogelijkheden om hun detentie aan te vechten. Vaak is hun enige misdaad moslim zijn. Vorige maand spraken PA-president Mahmoud Abbas en de Chinese president Xi Jinping telefonisch over het Israëlisch-Palestijnse conflict en de inspanningen om de verspreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen.

Abbas waardeerde naar verluidt de inspanningen van China om gerechtigheid in de Palestijnse kwestie hoog te houden en de legitieme rechten en belangen van het Palestijnse volk te vrijwaren, waarbij hij zei dat de feiten keer op keer hebben bewezen dat China de meest betrouwbare vriend van het Palestijnse volk is. ‘

In plaats van de kwestie aan de orde te stellen van zijn medemoslims die in China worden vervolgd, heeft Abbas de zogenaamd ‘legitieme positie’ van China over de vervolging van zijn geloofsgenoten gesteund. Met andere woorden, Abbas zegt volledig achter het recht van China te staan ​​om meer dan een miljoen moslims in heropvoedingskampen vast te houden en hard op te treden tegen mensenrechtenactivisten en journalisten in Hong Kong.

Toch ziet Abbas, een moslim, geen reden waarom hij of iemand anders het ICC zou moeten vragen om een ​​onderzoek in te stellen naar China’s ‘oorlogsmisdaden’ tegen moslims. In plaats van andere wereldleiders te volgen in het eisen van gerechtigheid voor de inwoners van Hong Kong, benadrukte Abbas tijdens het telefoongesprek dat de ‘Palestijnse kant stevig achter China zal blijven staan ​​en resoluut China’s rechtvaardige standpunt over Hong Kong, Xinjiang en andere kwesties met betrekking tot de kernbelangen van China zal steunen.

Het was de tweede keer in de afgelopen maanden dat Abbas China openlijk steunde in de crisis in Hongkong. In mei gaf Abbas een verklaring af waarin hij zei: “We herhalen onze steun aan het recht van de vriendelijke Volksrepubliek China om haar soevereiniteit te behouden tegen elke buitenlandse interventie in haar binnenlandse aangelegenheden en de pogingen om deze te destabiliseren.”

Dit is dezelfde Abbas die zich de afgelopen maanden sterk verzet tegen het voornemen van Israël om zijn soevereiniteit toe te passen op delen van de Westelijke Jordaanoever. Aan de ene kant geeft Abbas steun aan het recht van China om volledige soevereiniteit op te leggen over al zijn gebieden, inclusief Hong Kong, en zijn territoriale integriteit te behouden.

Aan de andere kant eist Abbas dat de internationale gemeenschap sancties oplegt aan Israël als en wanneer het soevereiniteit toepast over sommige delen van de Westelijke Jordaanoever. Hij eist ook dat het ICC, vanwege het plan van Israël om de Israëlische wet uit te breiden tot delen van de Westelijke Jordaanoever, een onderzoek naar ‘oorlogsmisdaden’ tegen Israël zou starten.

Deze dubbele standaard stinkt naar hypocrisie, evenals een misselijkmakende minachting voor de bevolking van Hong Kong en de onderdrukte moslims in China. Abbas beschuldigt Israël al lang van het ‘onderdrukken’ van de Palestijnen, maar nu steunt hij het Chinese regime in zijn wreedheden die zijn moslimbroeders onderdrukt en de inwoners van Hong Kong onderdrukt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: We Support China’s Muslim Concentration Camps” van 6 augustus 2020 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Palestijnen: wij steunen de moslimconcentratiekampen in China

  1. Abbas & zijn politiek.

    Hem is niets kwalijk te nemen. Hij kijkt naar alléén naar zijn eigen interessen & opportuniteiten.

    Het zijn zij, van EU, VN, ICC, NGO’s & Media, die deze über terrorist & zijn regime blijven steunen die met minachting kijken naar de Palestijnse Arabieren die door deze criminelen, wrede regeringsbende blijvend onderdrukt & misbruikt worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.