IDF bestookt terreurnesten in Gaza als reactie op het afvuren van brandballonnen naar Israël

Plaatje hierboven: Aan de Israëlisch-Gaza-grens in al-Bureij, centrale Gazastrook. Palestijnse terroristen prepareren ballonnen waaraan brandbaar materiaal en of explosieven worden bevestigd en sturen ze naar Israël om daar velden en serres in brand te steken [beeldbron: AFP/Mahmoud Hams]

IDF-straaljagers en vliegtuigen hebben donderdagavond een ondergrondse infrastructuur van Hamas in de noordelijke Gazastrook aangevallen als reactie op het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied.

Gedurende de dag braken er drie branden uit in open gebieden in de regionale raden van Eshkol en Ashkelon als gevolg van brandballonnen die door Arabieren uit de Gazastrook waren afgevuurd. Een van de brandgevaarlijke ballonnen bevond zich in het industriegebied van Arad.

Een politie-sapper ontdekte een explosief met een vertragingsmechanisme en neutraliseerde het. De politie benadrukte dat de aanwezigheid van een vertragingssysteem voor het activeren van het explosief het belang vergroot van voorzichtigheid en afstand houden tot de brandbommen.

“We doen opnieuw een beroep op het publiek dat ze in ieder geval een vermoeden wekken, de 100 moeten bellen en de behandeling in handen moeten geven van de politie, die daar de vaardigheden voor heeft.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “IDF attacks in Gaza in response to firing of incendiary balloons; IDF fighter jets and aircraft attack a Hamas underground infrastructure” van 6 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF aircraft target Hamas underground terror infrastructure in Gaza in response to bomb attached to balloons” van 6 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)