Pools-talige krant in Toronto beschuldigt de Joden voor de corona pandemie

Plaatje hierboven: De opperrabbijn van Polen Michael Schudrich, links, bidt tijdens de ceremonies van de 73e verjaardag van de Kielce Pogrom van 4 juli 1946 waarbij 42 Joden werden gedood en meer dan 40 gewond raakten in een naoorlogse antisemitische volksrel in Polen [beeldbron: Piotr Polak/EPA]

Elke Pool kreeg het antisemitisme met de moedermelk ingezogen. Niemand moet ons vertellen hoe we ons standpunt moeten uiten en hoe we de doden kunnen eren” (Israëls interim-minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, Polen, 17 februari 2019 [bron]

Een Pools-talige krant in Toronto heeft een artikel gepubliceerd waarin Joden de schuld krijgen van de coronavirus-pandemie. B’nai Brith Canada, een organisatie die antisemitisme bestrijdt, heeft een politieklacht ingediend over het tweemaal per week door het Głos Polski gepubliceerde artikel.

Het hatelijke artikel, getiteld ‘Coronavirus, of de neppandemie’, was het voorpagina-artikel in de editie van 25 maart van Głos Polski en werd opnieuw gepubliceerd in de editie van 22 april. Głos Polski wordt uitgegeven door Wiesław Magiera en is volgens de website van laatstgenoemde aangesloten bij de Poolse Nationale Unie van Canada.

Het verspreiden van de leugen dat Joden verantwoordelijk zijn voor COVID-19 moet strafrechtelijk worden vervolgd, vooral wanneer iemand dit herhaaldelijk doet“, zei Michael Mostyn, de CEO van B’nai Brith Canada.

Volgens B’nai Brith gaf het artikel de schuld van de coronaviruspandemie aan de Joodse gemeenschap, beweerde het dat Joden verantwoordelijk waren voor de oprichting van ISIS, en noemde het Israël de bron van de problemen van de wereld en “een emanatie van de duivel zelf”.

Het artikel beweerde ook dat de communistische revolutionair Vladimir Lenin, de nazi-propagandist Joseph Goebbels en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan eigenlijk Joods waren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shira Hanau “Polish-language newspaper in Toronto blames Jews for the pandemic” van 6 augustus 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelCOVID-19 Created by “Organized Jewry,” Toronto Newspaper Claims” van 6 augustus 2020 op de site van B’nai Brith Canada

Een gedachte over “Pools-talige krant in Toronto beschuldigt de Joden voor de corona pandemie

 1. Tja, die Joden toch…..

  “Ze zijn nog stééds verantwoordelijk voor onze mislukking, frustratie, domheid, armoede, mislukte kinderen, kapotte relatie, foutgelopen carriere, ziektes, lelijke tronie, kleine hersenen & verknipte geest”.

  Wat hadden al deze idioten toch moeten doen zonder de Joden en dus…als er geen Joden hadden bestaan hadden ze ze uitgevonden.

  Zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen mislukte kleine leventje is écht een brug te ver.

  En dan is er ‘gelukkig nog Israel, een land vol Joden en dus het échte Walhalla voor Jodenhaters.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.