Ook in coronatijden: ‘Ja, daar gaan we weer: het zijn altijd de Joden’

Een van de meest beangstigende wendingen van de wereldwijde coronavirus-pandemie is de wereldwijde opleving van antisemitisme. Dit omvatte bijna een prime-time slot op Fox’s ‘Soul TV’ voor Amerika’s meest beruchte antisemiet, Louis Farrakhan.

Een paar dagen geleden probeerden de verdedigers van Farrakhan in zijn Final Call-magazine enkele van hun meest beruchte antisemitische tirades van hun leiders te verdoezelen. Toen hij Hitler een ‘grote man’ noemde, schreven ze dat hij gewoon groots in ‘macht’ bedoelde om Duitsland uit het niets op te wekken.

Dit komt bovenop de recente studie van de universiteit van Oxford waaruit blijkt dat bijna 20 procent van de ondervraagde joden de schuld geeft van het starten van COVID-19. Sommigen leggen uit dat Joden geld kunnen verdienen met het vaccin dat het geneest.

Ja, daar gaan we weer … het zijn altijd de Joden.

Zo zei Manetho, de Egyptische priester, zo’n 2300 jaar geleden toen hij het bijbelse verhaal over de uittocht opnieuw uitvond. De joden, verklaarde hij, werden nooit verlost van de slavernij door een God die de zee met zijn wonderen en wonderen opsplitste. Ze werden eerder verdreven vanwege besmetting en het doorgeven van hun vuiligheid die de grotere Egyptische samenleving in gevaar bracht.

Dit bedrog werd opnieuw overgedaan in middeleeuws Europa. Wie veroorzaakte de zwarte dood van 1348 tot 1351, toen 200 gemeenschappen werden uitgeroeid? Natuurlijk kwam de kreet, het waren opnieuw de Joden die de putten vergiftigden.

Dat was precies het geval in de moderne tijd, toen op 20 april 1945 de nazi-SS-chef Heinrich Himmler in het geheim achter de rug van zijn Führer een ontmoeting had met Norbert Masur de vertegenwoordiger van het Joods Wereldcongres, wanhopig op zoek naar een einde aan de Tweede Wereldoorlog.

In plaats van de waarheid toe te geven over de vergassing van miljoenen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen, legde Himmler eenvoudig uit aan Masur:

Gedurende de oorlog kwamen we in contact met massa’s van het Oost-Joodse proletariaat … deze Joden hielpen niet alleen de partizanen, maar waren ook besmet door Tyfus. Om de epidemieën in te perken, moesten we crematoria bouwen waar we de lijken konden verbranden van het grote aantal mensen dat stierf als gevolg van deze ziekten, en nu zullen ze ons daarvoor gaan halen.

Himmler noemde natuurlijk nooit de ontoereikende sanitaire voorzieningen en watervoorziening, in combinatie met de onmenselijke hongersnoodrantsoenen. Hij nam ook niet de moeite om Masur te vertellen hoe zijn doktoren en verpleegsters de laatste gram bloed uit de armen van hun skeletachtige slachtoffers haalden om ze beschikbaar te stellen voor zijn SS-moordenaars.

Dat brengt ons bij de antisemiet van vandaag, die een Louis Farrakhan of zijn soortgenoten nooit de enorme bijdragen zal horen erkennen die Joden hebben geleverd voor de verbetering van de mensheid op bijna elk gebied.

Hoe zouden zelfs de koningen en koninginnen in de middeleeuwen niemand anders dan hun persoonlijke zorg dan Joodse artsen vertrouwen? Dat hetzelfde gold voor de pausen van de middeleeuwen van Martin IV tot Innocentius X. Dat zelfs Saladin, de machtige leider in de moslimwereld, niemand anders dan de grote Maimonides als lijfarts zou hebben.

Hedendaagse antisemitische leiders verbergen opzettelijk voor hun volgelingen dat Joden verantwoordelijk zijn voor 40 procent van de Amerikaanse Nobelprijzen in de geneeskunde. Ze zullen hen nooit vertellen dat als ze ooit ziekenhuiszorg nodig hadden, het de Joden waren die een rol speelden bij de uitvindingen van anesthesie, chemotherapie bij kanker en radiotherapie.

Ze zullen ook nooit toegeven dat het de nakomelingen van Abraham waren die een cruciale rol speelden bij de ontwikkeling van penicilline, streptomycine, aspirine en de poliovaccins. Om nog maar te zwijgen over de chlorering van drinkwater, de uitroeiing van pokken en mazelen, het hepatitis B-vaccin en het mammogram.

Dat deze gecombineerde uitvindingen het leven van honderden miljoenen christenen, moslims en joden hebben verlengd en gered, ongeacht hun kleur, ras of religie. Zou het niet geweldig zijn om Louis Farrakhan eindelijk zijn haat en wrok opzij te zien zetten? Wat zou hij, in plaats van de Joden te denigreren, zijn preekstoel kunnen gebruiken om zijn volgelingen te inspireren de opmerkelijke bijdragen van een zeer kleine minderheid te evenaren tegen alle verwachtingen in voor de verbetering en vooruitgang van de hele mensheid?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Rabbi Marvin Hier “Even during the pandemic, it’s always the Jews …” van 4 augustus 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.