Nancy Pelosi doneerde $ 14.000 aan de herverkiezingscampagne van Ilhan Omar

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi schonk $ 14.000 aan de herverkiezingscampagne van de vertegenwoordiger van Minnesota, Ilhan Omar, volgens het Jewish News Syndicate, daarbij verwijzend naar de verslagen van de Federal Election Commission.

Uit de gegevens blijkt dat Pelosi $ 10.000 heeft gedoneerd van haar politieke actiecomité (PAC), en nog eens $ 4000 van haar eigen campagnecommissie. De donaties vonden plaats op 22 juli, een week nadat Pelosi de herverkiezingsinspanningen van Omar had onderschreven.

“Ilhan is een gewaardeerd en belangrijk lid van onze Caucus”, zei Pelosi destijds in een verklaring. “In haar eerste ambtstermijn heeft Ilhan zich al gevestigd als leider op een groot aantal gebieden – van kindervoeding tot huisvesting tot betrekkingen tussen de VS en Afrika.”

Dit nieuws komt ook nadat Antone Melton-Meaux, de belangrijkste tegenstander van Omar in de komende Democratische voorverkiezingen op 11 augustus, het zittende congreslid tussen april en juni met succes opzij heeft geschoven door $ 3,3 miljoen te verdienen om het budget van $ 470.000 van Omar te evenaren.

Een deel van het succes van Melton-Meaux was het bekritiseren van Omars anti-Israël-opvattingen en -beleid, zoals haar goedkeuring van de campagne Boycot, Divestment and Sanctions (BDS) gericht op de Joodse staat, waarvan ze een van de twee congresleden is naast Rashida Tlaib in Michigan ondersteunen.

Omar werd in het verleden bij herhaling beschuldigd van antisemitische opmerkingen. Dit omvat een tweet uit 2012 toen ze zei: ‘Israël heeft de wereld gehypnotiseerd, moge Allah de mensen wakker maken en hen helpen de slechte daden van Israël te zien.”

Daarnaast een tweet van februari 2019 die verwijst naar de steun van de Amerikaanse politicus aan Israël waarin stond: “Het draait allemaal om de Benjamins baby” en een verklaring later diezelfde maand waarin ze zei: “Ik wil praten over de politieke invloed in dit land die zegt dat het oké is dat mensen aandringen op trouw aan een ander land.

Pelosi is niet de enige opmerkelijke politicus die Omar steunt, en Vermont senator Bernie Sanders heeft haar medio juli officieel bekrachtigd.

Video: Ilhan Omar verkozen tot
Antisemiet van het Jaar 2019

Liora Rez, een woordvoerder van StopAntiSemitism.org, zei in een verklaring dat de selectie van Omar het groeiende bewustzijn van het publiek over het toenemende antisemitisme in de Verenigde Staten benadrukt:

Antisemitisme plaagt onze natie en het wordt tijd dat we echte gevolgen verbinden voor degenen die het verspreiden. Door bigots [onverdraagzamen] zoals Congreslid Ilhan Omar onder het licht van een schijnwerper te plaatsen, zorgen we ervoor dat het publiek alert is en in staat is actie te ondernemen.

Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, haalde scherp uit naar Congreslid Ilhan Omar, nadat een advocatengroep haar ‘Antisemiet van het Jaar’ noemde:

@StopAntisemites heeft zojuist congresvrouw Ilhan Omar genoemd ‘Antisemiet van het Jaar 2019’, zei Danon maandag op Twitter. ‘Hier is een duidelijke kans om te bewijzen dat al het gepraat over opkomen tegen #antisemitisme niet alleen een loze belofte is, maar zal worden gevolgd door actie.


Bronnen:

♦ naar een artikelNancy Pelosi donated $14,000 to Ilhan Omar’s reelection campaign” van 4 augustus 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Nancy Pelosi doneerde $ 14.000 aan de herverkiezingscampagne van Ilhan Omar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.