Zware ontploffing in Beiroet en nee, ’t is niet de schuld van Israël

Het nieuwsnetwerk van Al-Arabiya meldt dat de explosie die gisteren plaatsvond in Beiroet in een munitieopslagplaats van de terroristische organisatie Hezbollah. De details die de explosie veroorzaakten, zijn nog onbekend.

Sommigen zeggen dat het de explosie was van een pakhuis vol vuurwerk. Generaal-majoor Ibrahim, de directeur-generaal van de Libanese inlichtingendienst, verwierp de uitleg over vuurwerk als ‘belachelijk’.

De explosie wordt voorlopig – in afwachting van verder onderzoek – toegeschreven aan in beslag genomen, zeer explosieve materialen geschat op 2750 ton ammoniumnitraat, die in de lokale haven meer dan 6 jaren onbeveiligd waren opgeslagen.

Naar verluidt zijn vele tientallen gewond en / of begraven onder het puin, met meer dan 4.000 gewonden. De dodentol zal ongetwijfeld nog oplopen. De teller staat momenteel op meer dan 100.

Video i24news: Massive Explosion in Beirut Not Terror-Related, Officials Report

Sommigen geven Israël de schuld voor de ontploffing, maar Israël zegt dat het geen verband houdt. Meer dan dat, heeft Israël via internationale kanalen contact opgenomen met Libanon, waar het hulp en medische hulp aanbiedt.

Prof. Yitzhak Kreis, directeur van het medisch centrum, zei: “Het is onze plicht om iedereen te helpen die het nodig heeft, en zeker ook onze buren. We zijn voorbereid en klaar voor elke taak die ons is opgedragen.

Dr. Masad Brahoum, het hoofd van het Galilee Medisch Centrum in Nahayira, bood tijdens een interview met Galei Tzahal een bericht in het Arabisch aan de premier van Libanon aan, naar aanleiding van de enorme explosie in de buurt van de haven van Beiroet:

We willen je gewoon een helpende hand bieden. Wie bij ons komt, krijgt een behandeling en gaat dan, als God het wil, gezond weer buiten.

MK Bezalel Smotrich (Yamina) daarentegen zei op woensdag dat Israël niet verplicht is Libanon hulp te bieden na de massieve explosie in Beiroet:

Wat betreft het aanbod om Libanon te helpen, moeten we twee dingen in gedachten houden: als we er politiek van profiteren en we scoren punten op het internationale toneel en het helpt onze belangen, dan is dat geweldig, maar moreel gezien hebben we geen verplichting om hulp te bieden aan een sterfelijke vijand. ‘Wie barmhartig is voor de wrede, zal uiteindelijk wreed zijn voor de barmhartige’.

Wat wel duidelijk is is dat de wereld zijn pijlen moet richten op Iran en Hezbollah omdat ze de Libanese burgers in gevaar brengen door een zeer gevaarlijk wapendepot te hebben temidden de burgerbevolking van de dichtbevolkte stad Beiroet.


Bronnen:

♦ naar een artikel78 killed, 4,000 injured in massive Beirut explosion” van 4 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Massive Blast in Beirut, Lebanon Destroys Entire Community” van 4 augustus 2020 op de site van Israel Unwired

2 gedachtes over “Zware ontploffing in Beiroet en nee, ’t is niet de schuld van Israël

 1. oh… ik had even de stille hoop dat de dwerg en lafbek Nasrallah door een bunkerbuster was opgeblazen door IL of US net zoals Sulameini…

  Like

 2. Een absolute tragedie!!!!!!

  Maar wees gerust, de complotdenkers zijn de scenario’s al aan het formuleren om Israel de schuld te geven.

  Een ding is al wel duidelijk. Hezbollah/Nasrallah heeft, als lid van de regering, een hoop uit te leggen.

  Hun probleem met Israel is dan ook voorlopig van de baan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.