Raketaanval vanuit Gaza; Israëlisch leger slaat terug; ook op de Golan schermutselingen

Terroristen die opereerden vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, schoten zondagavond minstens één raket af op de zuidelijke Israëlische stad Sderot, meldde de IDF.

In Sderot en de naburige steden Ibim, Nir Am, Or HaNer en Erez loeiden de waarschuwingssirenes. De raket werd afgevuurd terwijl een nieuwe drive-in-bioscoop zijn eerste vertoning hield in de buurt van de Sderot-markt.

Een raket afgevuurd door het Iron Dome-verdedigingssysteem van de IDF onderschepte en vernietigde de raket voordat deze inslagen. Toch veroorzaakte de raket schade aan minstens één auto, toen granaatscherven van het vernietigde projectiel op een straat in Sderot vielen.

Een reactie van Israël bleef niet lang uit. IDF-straaljagers en vliegtuigen vielen zondag ’s nachts Hamas-terroristische doelen in Gaza aan. De luchtaanval was gericht op een productielocatie van beton die werd gebruikt om ondergrondse infrastructuur te graven.

Daarnaast werd een ondergrondse infrastructuur van Hamas getroffen. Arabieren meldden een grote explosie ten westen van Deir al-Balah in centraal Gaza evenals meldingen van een explosie in het zuiden van Gaza bij Khan Younis.

De eenheid van de IDF-woordvoerder zei dat de aanval was uitgevoerd als vergelding voor het raketvuur op Zuid-Israël op zondagavond:

De IDF neemt alle terroristische activiteiten tegen Israëlisch grondgebied zeer serieus en zal zoveel als nodig blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden. De terroristische organisatie Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor wat er in en buiten de Gazastrook gebeurt en zal de gevolgen dragen van de terroristische daden tegen de burgers van Israël.

Golan
De IDF heeft vier moslimterroristen geëlimineerd bij het grenshekken met Syrië in de zuidelijke Golanhoogte. Volgens eerste rapporten identificeerde de IDF vier moslimterroristen die explosieven aan het planten waren bij het grenshek. Israëlische speciale troepen in de buurt openden het vuur samen met luchtsteun, waardoor de dreiging werd geëlimineerd. Directe hits werden geïdentificeerd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “Miracle in Sderot: Gaza rocket shot down before hitting the city” van 2 augustus 2020 en een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas infrastructures in Gaza” van 3 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel – Iron Dome interception over Sderot” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket fired at Israeli civilians” en een artikelTerror attack thwarted: 4 Muslim terrorists eliminated on the Israeli border with Syria” van 2 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.