Democratisch presidentskandidaat Joe Biden belooft een tsunami van verandering te ontketenen

Mocht de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden het Witte Huis in november winnen, dan zal Amerika waarschijnlijk een buitenlands beleid tegemoet treden, aangezien Biden veel van de belangrijkste en meest gedurfde acties van president Donald Trump omkeert, ontmantelt of ernstig beperkt.

Van het Midden-Oosten tot Azië, Latijns-Amerika tot Afrika en, met name, Europa, en over kwesties als handel, terrorisme, wapenbeheersing en immigratie, hebben de vermoedelijke Democratische kandidaat en zijn adviseurs gezworen om een tsunami van verandering te ontketenen in de manier waarop de VS met zichzelf zullen omgaan in de internationale arena.

Joe Biden heeft beloofd om op de eerste dag het Trump-beleid te slopen. Ze omvatten het ongedaan maken van het verbod van Trump op immigratie uit voornamelijk moslimlanden, het herstellen van de Amerikaanse financiering en het lidmaatschap van de WHO en het stopzetten van de inspanningen om het klimaatakkoord van Parijs te bestrijden.

Hij heeft beloofd de top van de NAVO-leiders te bellen en het Amerikaanse buitenlands beleid te verklaren: ‘We komen terug’ terwijl hij in zijn eerste jaar een top van grote staatshoofden bijeenriep.

Een gebied dat meer nuance vereist, is China, dat Trump bovenaan zijn agenda voor het buitenlands beleid heeft geplaatst en waarop hij Biden als zwak heeft aangemerkt. Na eerder warme banden te hebben gehad met de Chinese leider Xi Jinping, heeft Trump meedogenloos China aangevallen en de schuld gegeven aan de uitbraak van het coronavirus die zijn toekomstperspectieven bedreigt.

Joe Biden’s seksueel wangedrag uit het verleden doet sommige Joodse Democratische vrouwen gruwelen [bron]

Speerpunten
Biden en zijn surrogaten zeggen dat ze van plan zijn snel actie te ondernemen op het volgende:

♦ Midden-Oosten: herstel van de hulp aan de Palestijnse Autoriteit die de regering-Trump heeft afgeschaft, en aan instanties die Palestijnse vluchtelingen steunen zoals de UNRWA. Biden heeft niet gezegd dat hij de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door Trump zal terugdraaien of de ambassade naar Tel Aviv zal terugsturen.

♦ Verenigde Naties: het Amerikaanse lidmaatschap van VN-organisaties zoals de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur en mogelijk ook de VN-mensenrechtencommissie herstellen.

♦ Europa: dempende retoriek waarmee Trump Europese bondgenoten heeft uitgescholden en beledigd. Van Biden kan worden verwacht dat hij probeert de betrekkingen tussen NAVO-partners te versterken.

♦ Afrika: probeer Amerika’s profiel op het continent te vergroten, dat een nieuw strijdtoneel is geworden voor concurrentie met China.

♦ Azië: keer terug naar een traditioneel Amerikaans standpunt dat de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Japan en Zuid-Korea ondersteunt. Biden heeft ook kritiek geuit op de persoonlijke relatie van Trump met Kim.

♦Latijns-Amerika: annuleer Trump-regeringsakkoorden die asielzoekende immigranten naar Mexico en andere landen stuurden terwijl ze in afwachting waren van gerechtelijke data en alle nieuwbouw van de zuidelijke grensmuur stopzetten. Biden wil ook het engagement van Obama met Cuba hervatten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Matthew Lee en Will Weissert “Biden eyes major shifts in US foreign policy, including restored Palestinian aid” van 1 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

♦ een artikel op deze blogNikki Haley: Als Biden president wordt, verdwijnt alle vooruitgang die we in het M-O hebben gemaakt” van 21 juli 2020 en een artikelDe enige tegenkandidaat voor Trump is Joe Biden; hoe kijkt hij naar Israël?” van 18 juni 2020

2 gedachtes over “Democratisch presidentskandidaat Joe Biden belooft een tsunami van verandering te ontketenen

 1. vervolg….of Iraanse atoom bommen.

  Het Amerikaanse belasting geld & werk vloeit weer richting alle foute regimes & manipulators en de Democratische partij word finaal overgenomen door de ultra Linkse, fel anti Joodse groep binnen haar gelederen.

  Laten we hopen dat het niet zover komt en de Amerikaanse kiezer de juiste beslissing gaat nemen en Uncle Joe naar het rusthuis zal sturen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Van Iran tot ‘palestina’, hun bondgenoten Europa & China en alle humanitaire organisaties kunnen het niet afwachten……. want met Sleepy Joe aan het roer word alles weer zoals het was.

  Geen gezeur meer over méér NAVO betalingen, Chinese manipulaties, Palestijnse terreur of Ira

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.