Iran: 16-jarig meisje van 11de verdieping doodgegooid; dader weer op vrije voeten

Een 16-jarig meisje werd op brutale wijze mishandeld en door haar oom van de 11de verdieping naar beneden gegooid nadat ze had geprotesteerd tegen zijn misbruik. De moord vond plaats op 22 mei ’20 in de wijk Shahrah-e Aseman in Parand in het zuidoosten van Teheran.

Als het om een Palestijns meisje was gegaan die door een Jood van het dak was gegooid, dan zou de hele wereld moord en brand hebben geschreeuwd, regende het VN-resoluties, Amnesty International en Human Rights Watch zouden meehuilen in het bos, officieel niét tegen de Joden maar tegen Israël!

Pech dus voor Fatemeh, want ze was ‘slechts’ een Iraans meisje van 16 en zal het hele voorval snel onder het tapijt van de Jodenhatende wereld worden geveegd.

Bariha Rahmani, de moeder van het slachtoffer spreekt zich nu uit nadat de oom twee weken na de moord op borgtocht is vrijgelaten:

Hij gooide mijn meisje voor mijn ogen uit het raam en legde haar lichaam in mijn handen. Hij is nu op borgtocht vrijgelaten en loopt vrij. Hij bedreigt mijn zoon en vertelt hem: ‘Het is nu jouw beurt!’ Ik ben bang voor mezelf en mijn kinderen. Zeg me, in welk ander land ter wereld, wanneer een moord heeft plaatsgevonden en alle bewijzen erop wijzen dat het moord was, zou de verdachte twee weken later op borgtocht worden vrijgelaten?

Mojtaba Namdar bekende dat hij Fatemeh Ghozat in het zicht van al hun buren had vermoord voordat de hulpdiensten op de plaats van moord arriveerden. Nadat het meisje echter dood was verklaard, trok Mojtaba de bekentenis in en beweerde dat er geen getuigen waren geweest.

Ook in mei werd een 13-jarig Iraans meisje door haar vader onthoofd met een sikkel terwijl ze sliep, in een gruwelijke ere-moord die tot algehele verontwaardiging leidde.

De Raad voor Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC) heeft enkel lovende commentaar over de situatie van de mensenrechten in Iran, dat zich in de VN gesteund weet door de grootste mensenrechten schenders van de wereld, zijnde China, Noord-Korea en Rusland.

Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch zei hierover:

Helaas, zoals onderstreept door de recente verkiezing van het Maduro-regime in Venezuela tot de VN-Mensenrechtenraad, waar China, Cuba en Saoedi-Arabië al zitten, zijn het de vossen die de kippen bewaken. De cynische politiek heeft deze raad gekaapt en geeft een gratis pas aan een regime dat vrouwen onderwerpt, mensenrechten dissidenten martelt, homo’s executeert en haat, oorlog en terreur verspreidt in de hele regio, met inbegrip van hulp aan en aanmoediging van genocide in Syrië.


Bronnen:

♦ naar een artikelIranian girl thrown to her death from an 11th floor by her uncle after speaking out against his abuse” van 29 juli 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelTwo months later, Iran still shocked by brutal killing of girl” van 30 juli 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Sophie Tanno “Girl, 16, is thrown to her death from an 11th floor apartment ‘by her uncle after she spoke out against his abuse’ in Iran” van 28 juli 2020 op de site van The Daily Mail

2 gedachtes over “Iran: 16-jarig meisje van 11de verdieping doodgegooid; dader weer op vrije voeten

  1. En de humanisten van de wereld keken ernaar en gaapten achter hun hand over alle ophef.

    Geen nieuws onder de zon van Iran & andere Arabische/Moslim landen & culturen…..ja ook die in Europa.

    Een palestijnse dochter was natuurlijk een hééééél ander verhaal geweest.

    Haar protest tegen een geile oude vent die haar hierom vermoord komt door zijn frustratie over de Israelische bezetting en dat vergt intense humanitaire actie!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.