Amerikaans parlement keurt $ 500 miljoen hulp goed voor anti-raketverdediging systemen voor Israël

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag een uitgavenpakket aangenomen dat de voortzetting van $ 500 miljoen aan Amerikaanse raketafweerhulp aan Israël omvat. Het wijst financiering toe voor de Iron Dome, David’s Sling en Arrow anti-raket verdedigingssystemen.

Nog eens 3,3 miljard dollar werd toegewezen in een afzonderlijke toewijzingswet voor kredieten die vorige week door het Parlement is aangenomen.

Alle toegewezen middelen zijn in overeenstemming met het Memorandum of Understanding 2016, of MOU, tussen de Verenigde Staten – onder de vorige president Barack Obama – en Israël ter waarde van $ 38 miljard te verspreiden over een decennium.

Bovendien omvatte het uitgavenpakket 47,5 miljoen dollar in de samenwerking tussen de VS en Israël op het gebied van anti-tunneltechnologie, 4 miljoen dollar in de nieuwe samenwerking tussen de VS en Israël op het gebied van coronavirusonderzoek en 6 miljoen dollar in de gezamenlijke samenwerkingsprogramma’s tussen de VS en Israël op het gebied van energie en water.

De wet omtrent de toewijzing van $ 1,3 biljoen aan kredieten die de financiering voor andere Amerikaanse afdelingen omvat, gaat nu naar de Amerikaanse Senaat, die naar verwacht de versie van het Amerikaanse parlement niet zal aannemen vanwege meningsverschillen tussen de twee wetten.

Video: Testing Arrow-3


Bronnen:

♦ naar een artikelUS House Passes $500 Million in Missile-Defense Assistance for Israel” van 1 augustus 2020 op de site van The Jewish Press