Italië doneert ruim 1 miljoen euros aan UNRWA om ‘Palestijnse vluchtelingen’ te steunen

Plaatje hierboven: Rome, Italië, 13 mei 2018. Betoging tegen Israël. De communistische manifestanten schreeuwden ‘Palestina libera, Palestina rossa’ (Palestina Vrij, Palestina Rood) [beeldbron: Twitter]

Italië schenkt 1,2 miljoen dollar (ca. 1 miljoen euros) aan de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) om ‘Palestijnse vluchtelingen’ in Libanon te steunen, meldde Xinhua donderdag.

De donatieovereenkomst werd ondertekend tussen de ambassadeur van Italië in Libanon Nicoletta Bombardiere en de directeur van zaken van de UNRWA in Libanon Claudio Cordone, aldus het rapport. Deze nieuwe financiering stelt UNRWA in staat steun te blijven verlenen aan ‘Palestijnse vluchtelingen’ in de gezondheidszorg en in geldelijke bijstand.

UNRWA forever
UNRWA heeft de afgelopen jaren met een financiële crisis te maken gehad en heeft er bij de donorlanden op aangedrongen hun steun aan het agentschap voort te zetten. De VS, die voorheen de grootste bijdrage van UNRWA leverde, heeft in 2018 een volledige financiering van $ 300 miljoen aan het agentschap verlaagd, waardoor het agentschap zonder cash geld viel en het andere landen vroeg om te helpen de leemte op te vullen.

UNRWA, opgericht in 1949, levert hulp aan meer dan drie miljoen van de vijf miljoen geregistreerde ‘Palestijnse vluchtelingen’ in Jordanië, Libanon, Syrië en gebieden die aan de Palestijnse Autoriteit zijn toegewezen. Het is echter ook berucht om zijn anti-Israëlische activiteiten.

Tijdens de antiterrorismebestrijding Operation Protective Edge van 2014 werden Hamas-raketten ontdekt in een schoolgebouw van UNRWA. Evenzo werd een met booby trap ontdekt in een UNRWA-kliniek en tot ontploffing gebracht, waarbij drie IDF-soldaten omkwamen.

Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven die verborgen waren in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreurtunnels stond, wat aantoont hoe UNRWA nauw verbonden is met Hamas.

Palestijnen in Libanon
Libanese inwoners die zijn geregistreerd als ‘Palestijnse vluchtelingen’ en hun nakomelingen die in dat land zijn geboren, wonen in woonwijken die bekend staan ​​als ‘vluchtelingenkampen’, hebben beperkte werkmogelijkheden en wordt het staatsburgerschap geweigerd.

Libanon weigert de ‘Palestijnse vluchtelingen’ te naturaliseren en heeft benadrukt dat er moet worden gewerkt aan hun terugkeer naar hun land van herkomst, dat volgens de Palestijnse Arabieren Israël is.

Eind vorig jaar lanceerden de Libanese autoriteiten hardhandig optreden tegen buitenlandse werknemers, waaronder mensen die als ‘Palestijnse vluchtelingen’ waren geregistreerd. Volgens de volkstelling die in 2017 werd gehouden, wonen 174.422 ‘Palestijnse vluchtelingen’ in Libanon in 12 ‘vluchtelingenkampen’ en in 152 woonwijken door het hele land.

Italiaans-Palestijnse vriendschap
Palestina en Italië liggen aan twee kanten van dezelfde zee, de Middellandse Zee. Hun geografische positie vormt al eeuwenlang de basis voor goede relaties tussen de twee landen en tussen de twee bevolkingsgroepen op alle niveaus: cultureel, economisch en goed nabuurschap.

Hoewel er tijdens de Romeinse (Italiaanse) bezetting van Jeruzalem (63 v. Chr. tot 323 na C.) en de gruweldaden van dat regime uiteraard niemand meer spreekt, met inbegrip van de vernietiging van de Joodse Tempel in Jeruzalem in 70 na Chr. Ruim 300 jaar later zal de imperialistische Islam op dezelfde plek een Rotskoepel bouwen bovenop de ruïnes van de Joodse tempel.

Italië is al decennia lang het meest sympathieke en ondersteunende Europese land wat het Palestijnse volk en de kwestie ervan betreft. Echter, zoals zo vaak het geval is gaat ‘vriendschap met Palestijnen’ hand in hand met vijandschap jegens de Joden en tegenwoordig hun staat Israël. Een voorbeeld hiervan zijn de Italiaanse concentratiekampen in Libië, een voormalige Italiaanse kolonie.

Een snelle sprong voorwaarts in de tijd. In 1911 werd Libië een Italiaanse kolonie. In die tijd woonden er ongeveer 21.000 Joden in het land, de meerderheid woonde in Tripoli, de hoofdstad van Libië. Joden maakten ongeveer 4% uit van de totale bevolking van 550.000. Joden leefden onder moslims, Arabieren en Europeanen.

Tot 1938 leefden Libische Joden in relatieve vrede, maar hun situatie werd onzeker, toen de fascistische ‘Rasbeschermingswetten‘ aka ‘Razzismo Italiano‘, werden ingesteld, die de vrijheid van Libische Joden ernstig beperkten. Op 7 februari 1942 besloot Mussolini om de Joden uit het Cyreinaica-grondgebied, Oost-Libië, naar interneringskampen af te voeren. De campagne werd ‘sfollamento‘ genoemd. Het meest bekende en brute concentratiekamp in Tripolitania was het concentratiekamp Giado (Jadu).

al-aksa-1893aPlaatje van de binnenzijde van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem uit 1893

De Italiaanse ‘Duce’ Benito Mussolini en de Al Aqsa moskee in Jeruzalem. Die Palestijnse moskee is van oorsprong een christen Byzantijnse kerk. met name de Kerk van de Heilige Maagd. Na de verovering van Jeruzalem in 638 na Christus, werd Jeruzalem ge-islamiseerd en werd in 711 de christelijke kerk door de moslimveroveraars omgebouwd tot de huidige Al Aqsa moskee.

De oorspronkelijke pilaren die nog te zien zijn op het plaatje hierboven, raakten in 1927 en 1936 zwaar beschadigd door aardbevingen. Echter, in 1938 doneerde de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini, een bondgenoot van Adolf Hitler vóór en tijdens WOII, een scheepslading marmer afkomstig uit de steengroeven in het Italiaanse Carrara. Het centraal plafond werd opnieuw bekleed en de Byzantijnse bogen en stenen vloer werden eveneens vervangen met Mussolini’s Carrara marmer.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Italy to donate $1.2 million to support ‘Palestinian refugees’ in Lebanon” van 31 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Italië doneert ruim 1 miljoen euros aan UNRWA om ‘Palestijnse vluchtelingen’ te steunen

  1. Na de financiele hulpinjectie van de EU kan het failliete Italie het zich weer permiteren mooi weer te spelen…..alhoewel 1 miljoen Euro UNWRA hulp genoeg is voor 1 dag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.