Palestijnse homo’s betogen voor hun rechten, niét in ‘Palestina’ maar in het ‘bezette’ Haïfa, Israël!

Al Qaws, de Palestijnse LGBTQ-groep, organiseerde voor woensdag 29 juli ’20 een protestmeeting tegen zowel het Palestijnse patriarchaat als de Israëlische onderdrukking. Maar ze hieden dit protest niét in Gaza, Ramallah of Hebron. Nee hoor, ze deden het in Haifa, Israël!

Op woensdag 29 juli zullen alQaws for Sexual and Gender Diversity in Palestinian Society samen met andere queer en feministische Palestijnse organisaties protest houden in het bezette Haifa om onze stem te verheffen tegen de patriarchale, koloniale en kapitalistische onderdrukking van LGBT en queer Palestijnen, en om een ​​einde te maken aan geweld tegen ons lichaam en leven. … Discussies over seksuele en genderdiversiteit zijn wijd verspreid en kunnen niet langer worden genegeerd of ontkend. Ze zijn ook niet beperkt tot specifieke groepen in onze samenleving. Deze discussies hebben onze huizen, onze werkplekken en zelfs onze politieke en sociale ruimtes bestormd, waardoor dit een van de meest controversiële vragen in Palestina is geworden. Maar het meest consistente aspect van onze zichtbaarheid en de huidige debatten blijft het geweld tegen LGBT en queer Palestijnen. We zijn getuige geweest van ongekend fysiek en psychologisch geweld op sociale media en daarbuiten, die verschillende vormen van homofobie en transfobie weerspiegelen, vaak uitgedrukt door verouderde en schadelijke mythen en misvattingen die ons wederom demoniseren en uitsluiten van onze eigen samenleving, om ons lichaam te beheersen en onze verlangens te onderukken.

Natuurlijk moet een Palestijnse groep – hoe impopulair ook – praten over hoe verschrikkelijk Israël is.

De strijd tegen het maatschappelijke en staatsgeweld tegen de homobeweging in Palestina vindt plaats op een complex terrein, gestructureerd door een koloniale koloniale macht die de Palestijnse vrijheid en dekolonisatie ontkent, en verergerd door een economisch systeem dat ons uitbuit en vernedert. Deze gewelddadige grondslagen leiden tot het ‘pinkwashing’-verhaal dat onze eigen pijn opportunistisch bewapent tegen ons, zowel op het wereldtoneel als binnen onze gemeenschappen. We staan ​​in fel verzet tegen de koloniserende kracht die onze strijd uitwist en ons vervolgens als vijgenblad gebruikt voor zijn onderdrukking door te beweren onze redding te zijn.

Ik veronderstel dat het hen pijn doet om erop te wijzen dat ze ervoor hebben gekozen om in Israël te protesteren en niet in hun eigen door Palestijnen gecontroleerde gebieden – omdat ze weten dat ze in de Palestijnse gebieden zouden worden aangevallen en gearresteerd door de politie terwijl ze zich in Israël beschermd weten door de politie.

Dit is de ‘pinkwashing’ waartegen ze protesteren – waar ze ervoor kiezen te protesteren in de natie waarvan ze beweren dat ze hen onderdrukken.

♦ Toen aan Abu al-Ayna al-Ansari, een hoge ambtenaar van de salafistische beweging in de Gazastrook, in juni 2016 werd gevraagd naar de moorddadige, anti-homopraktijken in de Palestijnse gebieden, Ansari antwoordde:

Als de Islamitische Staat homo’s van de daken gooit, is dat geen sanctie waartoe ze hebben besloten. Dit is onze sharia. Dit zijn de wetten van Allah die gemaakt zijn door Allah en geïmplementeerd door zijn Profeet en onze broeders in de Islamitische Staat implementeren alleen deze wetten en instructies van Allah en zijn Profeet.

Gaza: “Gooi homo’s van het dak!”


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian gays to hold public protest….in Haifa” van 28 juli 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Aaron Klein “Top Gaza Terrorist: Throwing Gays from Rooftops ‘The Law of Allah’” van 13 juni 2016 op de site van Breitbart

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Iran, Qatar, KSA, West Bank, Gaza among most dangerous for LGBTQ tourists” van 20 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.