IDF laat Arabische kolonisten in Samaria toe om te schieten bij het vieren van vrijlating van terroristen

Gaza, 14 juni 2007. Gemaskerde leden van de militaire vleugel van Hamas en supporters vieren feest door met hun geweren in de lucht te schieten. Volgens tweets uit Gaza werden maar liefst 2 inwoners gedood door die geweerschoten en raakten er minstens 25 gewond [beeldbron: Jewish Business News]

De gebeden van Tisha B’Av werden woensdagavond onderbroken in de Samaria-gemeenschap in Kedumim toen de bewoners geweerschoten hoorden die afkomstig waren uit een nabijgelegen Arabisch dorp.

Uit een onderzoek bleek dat het geweervuur ​​onderdeel was van de viering van de vrijlating van de terrorist Naji Asaad al-Aqshqar die in het dorp woonde. De terrorist zat een gevangenisstraf van 18 jaar uit in een Israëlische gevangenis.

De IDF heeft besloten om de Arabische kolonisten in het dorp toe te staan tot het dragen van wapens en scherpe munitie te gebruiken.

Uiteraard zijn de Israëlische inwoners woedend over de reactie en het optreden van het leger:

Het is ondenkbaar dat de commandant van de Samaria-brigade, kolonel Roi Zweig, en de divisiecommandant, brigadegeneraal Yaniv Alaluf, terroristen zouden toestaan ​​rond te lopen met wapens en te schieten in het gebied. Zijn we overgeleverd aan de moorddadige vijand die zijn wapen op elk moment op IDF-soldaten en op joodse inwoners kan richten? Waar is Netanyahu? Waar is Gantz?

Een dag eerder werd door terroristen vanuit Gaza een raket afgevuurd richting burgerdoelwitten in Zuid-Israël, maar de raket geraakte niet ver en viel voortijdig uit de lucht en explodeerde in de Gazastrook zelves. Buurtbewoners meldden een luide explosie in het noorden van Gaza.

De dag voordien landde een RPG-kernkop, gelanceerd door terroristen in Gaza, in een veld nabij het HaBsor National Park in de Eshkol Regional Council in het zuiden van Israël zonder evenwel schade aan te richten.

Kedumim, Samaria
Verschillende inwoners van Kedumim zijn omgekomen bij Palestijns politiek geweld. Rabbi Binyamin Herling (64), een overlevende van de Holocaust, werd op de berg Ebal gedood door Palestijnse veiligheidstroepen en Fatah-leden die het vuur openden op een groep mannen, vrouwen en kinderen.

Een bom explodeerde in Kedumim, op 30 mei 2006, toen een zelfmoordterrorist vermomd als orthodox-joodse lifter zichzelf opblies in een auto die stopte om hem op te halen bij het benzinestation bij de ingang van het dorp.

Bij de explosie kwamen vier Israëliërs om het leven: Rafi Halevy (63), [14] Helena Halevy (58), [15] Re’ut Feldman (20), [16] [17] en Shaked Lasker (16). De Al-Aqsa Martelarenbrigades (van Al-Fatah) eisten de verantwoordelijkheid op.

Op 19 november 2007 kwam Ido Zoldan (29) om het leven bij een schietpartij in de buurt van Kedumim, toen Palestijnse militanten het vuur opende op zijn auto. Ido Zoldan werd begraven in Kedumim. Hij liet zijn vrouw Tehila na en zijn twee kleine kinderen, de driejarige Aharon en de éénjarige Rachel.

Plaatje hierboven: Het vredige stadje Kedumim is een Israëlische gemeente in Samaria die werd gesticht op Chanoeka 1975 door leden van de hervestigingsbeweging Gush Emunim. In 2018 telde de gemeente 4.596 inwoners [beeldbron: Wikipedia]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF allows shooting at celebration of terrorist’s release” van 29 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel2 Palestinians Dead, At Least 25 Wounded In Gaza From Random Celebration Shooting” van 26 augustus 2014 op de site van Jewish Business News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.