Overlevenden eisen van Zuckerberg om ontkenning van de Holocaust van Facebook te verwijderen

Overlevenden van de holocaust over de hele wereld lenen hun stem voor een campagne die woensdag is gestart tegen Facebook-CEO Mark Zuckerberg en hem aanspoort actie te ondernemen om de ontkenning van de nazi-genocide van de sociale-mediasite te verwijderen, meldde The Associated Press.

Gecoördineerd door de in New York gevestigde conferentie over joodse materiële claims tegen Duitsland, gebruikt de #NoDenyingIt -campagne Facebook zelf om de smeekbeden van de overlevenden naar Zuckerberg te laten horen, door één video per dag te plaatsen waarin hij wordt opgeroepen om pagina’s en berichten van holocaustontkennende groepen die aanzetten tot Jodenhaat, te verwijderen.

Jonathan Greenblatt, nationaal directeur van de Anti-Defamation League, zei eerder in een verklaring dat Facebook een hardere lijn moet nemen in de ontkenning van de Holocaust:

Ontkenning van de holocaust is een opzettelijke, opzettelijke en langdurige bedrogstactiek door antisemieten die onweerlegbaar hatelijk, kwetsend en bedreigend is voor joden. Facebook heeft een morele en ethische verplichting om de verspreiding ervan niet toe te staan. ADL zal Facebook op deze positie blijven uitdagen en hen oproepen Holocaustontkenning te beschouwen als een schending van hun gemeenschapsrichtlijnen.

De video’s worden ook gepost op Instagram dat eigendom is van Facebook en op Twitter. Zuckerberg wekte de woede van de Claims Conference en anderen op met opmerkingen in 2018 op de technische website Recode dat berichten die de nazi-vernietiging van 6 miljoen Joden ontkenden niet noodzakelijkerwijs zouden worden verwijderd.

Zuckerberg zei destijds dat hij niet dacht dat ontkenners van de Holocaust het ‘opzettelijk’ verkeerd deden, en dat zolang aanstootgevende berichten geen schade of geweld oproepen, zelfs aanstootgevende inhoud moet worden beschermd.

Na een protest maakte Zuckerberg duidelijk dat terwijl hij persoonlijk ‘Holocaustontkenning zeer beledigend’ vond, hij geloofde dat ‘de beste manier om aanstootgevende slechte spraak te bestrijden, is door goed te spreken.’

Islamitisch antisemitismePlaatje hierboven: Dubbele ontkenning en manipulaties van de Holocaust onder antisemitische moslims. “Bereidt je voor op de échte Holocaust !” maw: de Holocaust bestaat niet maar er komt er wel één aanzetten! “Kill the Jews, Kill the Israelis, Allahu Akhbar!” krijsen de Jodenhaters in het hele Midden-Oosten in koor …

Vertegenwoordigers van Facebook hebben sindsdien een ontmoeting gehad met de Claims Conference, maar de groep, die onderhandelt over compensatiebetalingen uit Duitsland voor slachtoffers van de holocaust, zegt dat Zuckerberg zelf heeft geweigerd, merkte AP op.

Het doel van de campagne is om hem te laten praten met overlevenden van de Holocaust, zodat ze hem persoonlijk hun verhalen kunnen vertellen en hun zaak kunnen verdedigen dat ontkenning in strijd is met de haatdragende normen van Facebook en moet worden verwijderd.

Eva Schloss, een overlevende van Auschwitz die vandaag in Londen woont, had een bericht voor Zuckerberg opgenomen:

In Duitsland of in Oostenrijk gaan mensen de gevangenis in als ze de holocaust ontkennen omdat ze weten dat het een leugen is, het is smaad. Hoe kan iemand daar echt aan twijfelen? Waar zijn de 6 miljoen mensen? Er zijn tienduizenden foto’s gemaakt door de nazi’s zelf. Ze waren trots op wat ze deden. Ze ontkennen het niet, ze weten dat ze het hebben gedaan.

Facebook zei in een verklaring dat het holocaustontkenningsposten verwijdert in landen waar het illegaal is, zoals Duitsland, Frankrijk en Polen, terwijl het in landen waar het geen misdrijf is, zoals de VS en Groot-Brittannië, zorgvuldig wordt gecontroleerd om te bepalen of het de lijn overschrijdt in wat is toegestaan.

Meer dan 500 bedrijven begonnen op 1 juli met een reclameboycot die bedoeld was om Facebook onder druk te zetten om een ​​sterker standpunt in te nemen tegen haatzaaien, meldde AP. De Claims Conference besloot om zijn eigen campagne te starten na het beëindigen van de boycot ‘lijkt geen deuk te maken’, zei Greg Schneider, de executive vice-president van de Claims Conference.


Bronnen:

♦ naar een artikelHolocaust survivors urge Zuckerberg to remove Holocaust denial from Facebook” van 30 juli 2020 en een artikelYoung Israel calls on Facebook to ban Holocaust deniers” en een artikel “Zuckerberg says Facebook won’t remove Holocaust denial” van 19 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Gil Hoffman “Survivors appeal to Facebook to remove Holocaust denial posts” van 29 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Overlevenden eisen van Zuckerberg om ontkenning van de Holocaust van Facebook te verwijderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.