De Israël-haters en antisemieten sluiten zich aaneen…

Wij hier op de site van “Heck Ticker” zijn het daar al lang over eens: tegen antisemitisme, vooral het antisemitisme dat zich camoufleert als kritiek op Israël. Wat vaak zo onschuldig met “dat mag je toch nog wel zeggen” overkomt, ontpopt zich bij nader inzien als obsessie tegenover de Joodse staat. Ja, wat altijs graag over het hoofd gezien wordt, Israël is DE Joodse staat, het thuisland van alle Joden in de wereld, de enige staat waar zij zich op veilig terrein kunnen terugtrekken als het (weer eens) hachelijk wordt in de Diaspora.

En het zijn niet alleen zulke aanslagen zoals door een gek in Halle die Joden in Duitsland zorgen bereiden, het is ook het dagelijks antisemitisme, dat ook van links komt en een toenemende Jodenhaat uit de islamitische sfeer. En exact deze Jodenhaat wordt door de migratiepolitiek bijna gestimuleerd, een discussie hierover generaliserend als vreemdelingenvijandigheid gestigmatiseerd. Terwijl het juist hier zaak is man en paard te benoemen.

Ironisch genoeg wordt in Duitsland de AfD het merk “antisemitisme” in haar partijboek toegedicht, hoewel deze partij zich als enige partij in de Duitse Bondsdag volledig tot Israël bekent, bij stemmingen altijd pro-Israël handelt. Maar het zijn de andere partijen die in werkelijkheid Israël het leven moeilijk maken. En wanneer de EU en Duitsland de terreur tegen Joden indirect financieren, hoort daar ook de waarheid bij. Wanneer dan bovendien Israël´s maatregelen tegen de terreur veroordeeld worden, begint het oneerlijk te worden. Want de veiligheidssituatie en de maatregelen, die noodzakelijk zijn om een veilig leven te garanderen, zijn zeker niet met Europese maatstaven te vergelijken.

Een mogelijke “annexatie” van Judea en Samaria hoort daar bij. En daarop is de aandacht gevestigd, toen in juni een anti-Israëlische Internationale in een gemeenschappelijke verklaring Israël aanviel. En ook dat gaat veel verder dan Israël-kritiek. Wie de veiligheid van Israël aanvalt, handelt ook een stuk uit antisemitische motieven, zelfs wanneer hij dar zelf heel anders zou beoordelen. Wie echter de Israël-vijandige BDS-campagne ondersteunt, zoals veel van deze “cultuurmakers”, ondersteunt diegene die vaart zet achter de vernietiging van Israël, de vernietiging van de Joodse staat.

Wij zullen daarom ook diegenen als antisemieten ontmaskeren, die zich in hun obsessie op de enige Joodse staat storten, hem willen delegitimeren, hem een leven binnen veilige grenzen willen ontzeggen. Israël heeft geen voorstellen van een arrogant Duitsland nodig, dat zijn eigen problemen niet onder controle krijgt. Israël is zelf voor zijn eigen veiligheid verantwoordelijk en als de geschiedenis sinds de oprichting in 1948 één ding bewezen heeft: Israël kan alleen zichzelf vertrouwen, geen andere landen.

In deze context moet het artikel van de “Tagesspiegel” gezien worden, waarin meer dan 60 wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere “bezorgde burgers” uit Duitsland en Israël in een brief aan bondskanselier Angela Merkel (CDU) voor een “inflatoir, zakelijk ongemotiveerd en wettelijk ongefundeerd gebruik van het antisemitisme-begrip” waarschuwen. Of in het Duits: ze willen met rugdekking van de bondskanselier hun Jodenhaat blijven verbreiden zonder antisemieten genoemd te worden. Aardige poging, vrienden. Maar vergeet het.

In het zondag gepubliceerde schrijven uiten zij hun bezorgdheid over een bedreiging van de vrijheid van meningsuiting, die gericht is op de “onderdrukking van legitieme kritiek op de Israëlische regeringspolitiek”. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor de dreigende “annexatie” van Palestijnse gebieden door Israël.

De ondertekenaars richten in dit verband heftige beschuldigingen aan het adres van de gevolmachtigde antisemitisme van de Duitse regering, Felix Klein. Met de ondersteuning van rechts-populistische Israëlische stemmen zou hij “de aandacht afleiden van reële antisemitische overtuigingen en onlusten, die joods leven in Duitsland bedreigen”. Het zou geduld worden “dat stemmen van de vrede en van de dialoog belasterd en monddood gemaakt dienen te worden”.

“Waar kritische dialoog noodzakelijker is dan ooit, creëert het misbruikende gebruik van de antisemitismebeschuldiging in toenemende mate ook in Duitsland een sfeer van brandmerken, intimidatie en angst”, zegt men.

De ondertekenaars benadrukken hun verwachting dat de Duitse regering haar Midden-Oosten politiek erop zou oriënteren dat de toekomst van Israël alleen maar in overeenstemming met de principes van het volkerenrecht duurzaam te garanderen zou zijn. Zij willen graag in het kader van de Verenigde Naties een Duits initiatief voor vredesonderhandelingen.

De brief werd o.a. ondertekend door de antisemitismeonderzoeker Wolfgang Benz, de schrijvers, Christoph Hein, Ingo Schulze, Tilman Spengler en Sten Nadolny, de regisseur Edgar Reitz, de islamwetenschapster Katajun Amirpur, de schrijfster Gabriele von Arnim, de opvoedingswetenschapper Micha Brumlik, de Israëlische historicus Moshe Zimmermann, de islamwetenschapper uit Jeruzalem Menachem Klein en de voormalige president van de Academie van de Kunsten, Klaus Staeck.

door Thomas Heck


Bronnen:

♦ een artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikelDie Israelhasser und Antisemiten formieren sich…” van 28 juli 2020 op de site van Heck Ticker

Een gedachte over “De Israël-haters en antisemieten sluiten zich aaneen…

  1. Een Duits initiatief, onder auspicien van de VN voor “vredesonderhandelingen”……je moet er maar opkomen.

    De duizenden jarige mondiale obsessie met “de Jood” en nu dan Israel, zijnde de Joodse staat, is de échte pandemie waar miljoenen (direct & indirect) het slachtoffer van zijn geworden.

    Daar er voor deze ziekte nog stééds geen vaccin is uitgevonden (wel stééds nieuwe initiatieven voor verspreiding van het virus) is het einde nog lang niet in zicht.

    En dus zullen Joden in de Diaspora & Israel het nog stééds zelf moeten opknappen en hun “bezorgde” medemens om te beginnen voor geen meter vertrouwen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.