Israël keurt akkoord goed om eigen aardgas aan Europa te verkopen; Israëlhaters ‘not amused’

De Israëlische regering keurde zondag een overeenkomst met Europese landen goed voor de aanleg van een onderzeese pijpleiding die Europa van aardgas uit het oostelijke Middellandse Zeegebied zou voorzien.

De Eastmed-pijpleiding, die al enkele jaren gepland is, is bedoeld om gas te vervoeren van offshore Israël en Cyprus naar Griekenland en verder naar Italië. Een deal om het project te bouwen dat in januari werd ondertekend tussen de Griekse, Cypriotische en Israëlische ministers had in Israël nog steeds de definitieve goedkeuring nodig.

De landen streven naar een definitieve investeringsbeslissing tegen 2022 en hebben de pijpleiding van 6 miljard euro ($ 6,86 miljard) tegen 2025 voltooid om Europa te helpen zijn energiebronnen te diversifiëren. De pijpleiding is gepland om in eerste instantie 10 miljard kubieke meter gas per jaar te vervoeren, met de mogelijkheid om uiteindelijk de capaciteit te verdubbelen.

Israel-haters zullen misschien doorgroeien tot het hersenspoelen van mensen om te denken dat Israël een van ’s werelds ergste mensenrechtenschendingen is. Maar naties handelen steevast in hun eigen belang, en als het hen pijn zal doen om de banden met een ander land te verbreken, zullen ze dat niet doen.

Niemand boycot de olie van Saoedi-Arabië vanwege zijn schendingen van de mensenrechten. Niemand boycot de producten van China (tenzij die producten zelf tegen andere landen worden gebruikt, zoals 5G voor spionage.)

Israëls export van technologie en nu energie is de duidelijkste manier om Israël veilig te stellen. Hoewel 10 miljard kubieke meter per jaar geen enorm getal is – het is het getal at Italië elke zes weken of zo verbruikt – zou het verlies ervan een flinke deuk maken in een krappe energiemarkt.

Israëlhaters zouden Israël blijven beschouwen als een schending van de mensenrechten, wat het ook doet. De tijd van Israël is beter gediend om zijn economie te versterken dan om ruzie te maken met de hedendaagse antisemieten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Gas pipeline from Israel to Europe coming. This is the best defense against Israel haters” van 20 juli 2020 op de site van blog Elder of Ziyon

♦ naar een artikel “Israel approves pipeline deal to sell gas to Europe” van 19 juli 2020 op de site van Reuters

2 gedachtes over “Israël keurt akkoord goed om eigen aardgas aan Europa te verkopen; Israëlhaters ‘not amused’

  1. Israel haters ‘not amused.

    Jodenhaters zijn sowieso altijd jaloerse, ontevreden, bittere, zure individuen………..daarom zijn ze Jodenhaters.

    Joden zijn namelijk mensen die uiteindelijk dit soort haters altijd overleven en mét succes en dát is onvergeeflijk!

    Like

Reacties zijn gesloten.