Palestijns minister Riyad al-Maliki beweert dat de Joden Apple en Google controleren

Minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, Riyad al-Maliki, beweerde in een recent interview dat Joden de gigantische technologiebedrijven Apple en Google controleerden.

Maliki verscheen op 18 juli op Palestina TV en werd gevraagd naar een bewering die op Instagram verscheen – die later onjuist bleek te zijn – dat Apple Maps en Google Maps de naam ‘Palestine’ uit hun apps hadden verwijderd.

Vier jaar geleden in augustus 2016 circuleerde deze kwakkel ook al op de sociale media. Een Google-woordvoerster antwoordde toen:

Er is nooit een‘ Palestina ’label op Google Maps geweest, maar we hebben een bug ontdekt die de labels voor ‘West Bank’ en ‘Gaza Strip’ heeft verwijderd. We werken snel om deze labels terug te brengen naar het gebied.

Volgens een vertaling van het Middle East Media Research Institute (MEMRI) zei Maliki dat er een petitie moet worden uitgeschreven:

[..] maar dit is niet genoeg, want het is duidelijk dat deze twee bedrijven duidelijke oriëntaties hebben. Het is duidelijk wie de eigenaar is, en de Israëlisch-Joodse invloed op hen is ook duidelijk. Dit alles maakt ze bevooroordeeld ten opzichte van Israël.

Tim Cook, de CEO van Apple, is niet Joods of Israëlisch. Sundar Pichai, de CEO van Google, is een Indisch-Amerikaanse hindoe.

Maliki gaf ook aan dat de PA het valse Instagram-verhaal geloofde, omdat hij beweerde dat het juridische stappen zou ondernemen tegen Apple en Google:

We onderzoeken het juridische aspect van deze kwestie. We hebben de internationale juridische experts die met ons samenwerken gevraagd om ons de nodige begeleiding te geven met betrekking tot de internationale juridische instanties waartoe we ons kunnen wenden om rechtszaken aan te spannen tegen Google en Apple voor de behandeling van Palestina op deze manier. We hopen dat we de komende dagen met dergelijke maatregelen kunnen beginnen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Palestinian Foreign Minister Claims the Jews Control Apple and Google” van 21 juli 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelPalestinian Foreign Minister Riyad Al-Maliki: We Are Exploring Legal Measures Against Google And Apple For Removing The ‘Palestine’ Label From Their Maps” van 21 juli 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Palestijns minister Riyad al-Maliki beweert dat de Joden Apple en Google controleren

  1. Hoe is het toch mogelijk dat zoveel verstandige mensen al deze palestina onzin blijven slikken als zoete koek.

    Jaar na jaar word het ene onzin verhaal ontrafrelt als pertinente leugen en het volgende rolt alweer door de Apple, Google & rest van de ‘sociale’ kanalen, allemaal natuurlijk gemanipuleerd door de Joodse Lobby & Zionisten, echter nooit gevolgd door voortschrijdend inzicht van de lezers.

    Hoe is het toch mogelijk dat zoveel verstandige mensen zich zolang als Naieve Idioten laten gebruiken & manipuleren.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.