IDF dwarsboomt terroristische aanslag van Hezbollah vanuit Libanon

Plaatje hierboven: De As van het Kwaad in het M-O. Van links naar rechts Syrisch president Bashar Al Assad, de Russische president Vladimir Poetin en Hassan Nasrallah, de chef van de Libanese terreurgroep Hezbollah. Niet op dit plaatje: Ayatollah Khamenei en president Hassan Rouhani van Iran, hoofdsponsor van de wereldwijde islamitische terreur [beeldbron: Inform Napalm]

Gisteren stak een team van Hezbollah-terroristen de noordgrens van Israël over om een ​​terreuraanslag te plegen. Israëlische burgers over de noordelijke grens van Israël kregen de opdracht om in hun huizen te blijven en niet naar buiten te gaan of te reizen.

Gelukkig hield de IDF de terroristen tegen en werden geen Israëliërs gewond bij de aanval. De details van de aanval zijn nog steeds wat onduidelijk. Libanese media meldden dat terroristen van Hezbollah de grens overstaken en een Israëlisch gepantserd voertuig met antitankraketten neerschoten.

De IDF stelt dat Hezbollah-terroristen het Israëlische grondgebied zijn binnengedrongen en zijn tegengehouden. Interessant genoeg heeft Hezbollah onlangs de volgende video vrijgegeven waarin een IDF-voertuig wordt getoond op de gewapende sites van een van hun terroristen.

Hoe dan ook, wist de IDF deze infiltratie van Hezbollah tijdig te stoppen en een potentieel ernstige terreuraanslag te voorkomen. De Israëlische premier Netanyahu verklaarde dat Israël deze inval aan de grens zeer serieus neemt en gaf de schuld aan Libanon.

Hezbollah is nu een leidende partij in de Libanese regering, dus Libanon kan Hezbollah niet langer de schuld geven en zijn hand van verantwoordelijkheid wassen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “IDF Thwarts Hizbullah Terrorist Attack from Lebanon” van 27 juli 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikelNetanyahu: Hezbollah is playing with fire, any attack to be met with great force” van 27 juli 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Paul Shindman “Hezbollah infiltration attempt from Lebanon foiled by IDF” van 27 juli 2020 op de site van World Israel News (WIN)