Terug naar de Kruistochten: Antisemitisme is de politiek correcte haat

Plaatje hierboven: De christen priester Peter de Kluizenaar predikt tijdens de Eerste Kruistocht: “Volg het Kruis of sterf!”, gevolgd door het bloedbad in Worms, Duitsland. Tussen 800 tot 1000 Joden werden in mei 1096 afgeslacht op hun kruistocht naar het Heilig Land [beeldbron: Wiki]

De sociale onrust in de VS biedt inzicht in de mentaliteit van Joodse links-liberalen die antisemitisme aan de linkerkant over het hoofd zien en in een democratischer partij die steeds radicaler wordt.

Dit fenomeen vloeit voort uit onwetendheid of de versmelting van het jodendom met liberale politieke waarden en een verslechtering van de traditionele joodse identiteit.

Degenen die generaties geleden zouden hebben geprobeerd te ‘passeren’ door sociale conflicten te vermijden, omarmen het nu, terwijl ze progressieve activisten valideren wiens agenda’s erin bestaan ​​Israël in diskrediet te brengen, zelfs op te roepen tot vernietiging ervan, en Joden lastig te vallen waar ze wonen, werken en hun geloof belijden.

De verheerlijking van leiders die racisme afwijzen, maar antisemitisme door de vingers zien, roept de vraag op of het inschakelen van jodenhaat en het verdedigen van haar leveranciers politiek acceptabel werd. Racisme is zeker een maatschappelijk kwaad dat in al zijn vormen moet worden uitgeroeid.

Maar waarom houdt dit in dat extremisten worden bekrachtigd die mob-passies aanwakkeren met antisemitische beelden of geweld oproepen tegen joodse doelen – zoals onlangs gebeurde bij Black Lives Matter-protesten in Los Angeles, New York en elders. Hoe kan het allianties legitimeren met degenen die beweren racisme te bestrijden, terwijl ze Joden en Israël belasteren met kwaadaardige stereotypen die doen denken aan Der Stürmer.

Op de een of andere manier werken Joodse liks-liberalen vaak snel samen met progressieve of identiteitsorganisaties die op hun beurt de antisemitische Boycot, Desinvestering en Sancties (‘BDS’) -beweging en de islamisten van Nation of Islam die zich inzetten om Israël en haar volk uit te roeien, onderschrijven.

Ze rechtvaardigen dergelijke allianties door te beweren dat ze kunnen samenwerken aan raciale kwesties terwijl ze ‘ermee instemmen het oneens te zijn’ met de antipathie van die organisaties jegens Joden en Israël. Deze sofisterij is onhoudbaar. Inconsistentie doorstaat het linkse politieke denken grondig.

De meeste progressieven zijn bijvoorbeeld van mening dat wetgevingsinspanningen om de immigratie- of kiezersregistratiewetten te hervormen van nature ‘racistisch’ zijn, hoe neutraal de taal of de toepassing ook is. Hoewel hun reflexieve gebruik van de term het een hol scheldwoord maakt, laat het een onuitwisbare vlek achter wanneer het wordt beweerd.

De enige mogelijkheid tot absolutie wanneer beschuldigd wordt, is het toegeven van een vermeende onverdraagzaamheid en af ​​te zien van reputatieschade. Deze politieke dwang heeft een huiveringwekkend effect op de spraak – vooral wanneer versterkt door medeplichtige journalisten.

Links past niet dezelfde standaard toe op het antisemitisme dat zo stevig verankerd is in zijn politieke psyche. Hebben progressieve leiders bijvoorbeeld BDS veroordeeld vanwege haar systematische anti-joodse vooroordeel; Of de Congresdemocraten Rashida Tlaib, Ilhan Omar en Alexandria Ocasio-Cortez, de natie van de islamleider Louis Farrakhan, of de voormalige leider van de Vrouwenmars, Linda Sarsour, vermeden vanwege opruiende retoriek over joden en / of Israël?

En de reguliere democraten waren stom toen demonstranten op BLM-demonstraties Joodse scholen, bedrijven en synagogen in Los Angeles aanvielen en het Joodse diamantdistrict in New York bedreigden. In feite hebben geen enkele leider in de huidige protestbeweging antisemitisme zinvol veroordeeld, en velen lijken het te onderschrijven.

Enkele van de dodelijkste anti-joodse aanvallen van de afgelopen maanden, waaronder die in Jersey City en Monsey, NY, werden niet uitgevoerd door blanke supremacisten, maar door leden van de minderheid. Deze aanvallen werden, wanneer ze al werden genoemd, bedrieglijk de schuld gegeven van rechtse provocateurs of de slachtoffers zelf.

Maar aan de andere kant hebben progressieven altijd ideologieën omarmd die het Joodse erfgoed en de geschiedenis in diskrediet brengen. Tijdens de Verlichting verwierpen ze het joodse als insulair, terwijl ze het vandaag de dag omarmen door het onwetend te combineren met liberalisme. Daarbij geven ze een verkeerde voorstelling van de joodse traditie.

Racisme bestrijden is een nobele zaak; Maar het onderschrijven van radicalen die zich bezighouden met stereotypering, de vernietiging van Israël bepleiten en Joodse scholen, bedrijven en synagogen aanvallen, is dat niet. Het roept voorbije revolutionairen op, zoals Rosa Luxemburg, die geen affiniteit met mede-joden voelde.

“Ik heb geen ruimte in mijn hart voor joods lijden”, schreef ze, “waarom val je me lastig met joodse problemen?” Ze stierf een gewelddadige dood, vervreemd van haar volk. De vraag is of de vooruitstrevende apologeten van vandaag en hun nageslacht eveneens van elkaar zullen blijven vervreemden.

Zonder enige trouw aan de authentieke joodse traditie, zullen ze waarschijnlijk assimileren en verdwijnen – precies zoals de architecten van de Verlichting het bedoeld hadden en progressief links liever zou hebben.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Matthew M. Hausman “Antisemitism is the politically correct hatred; Back to the politically correct Crusaders, Cossacks and Nazis. Like then, antisemitism is the only acceptable racism” van 16 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Terug naar de Kruistochten: Antisemitisme is de politiek correcte haat

  1. Nou, dit kruistochten/amerikaanse demonstrantenverhaal vind ik wel erg vergezocht. Mijn inziens is de achtergrond onder het probleem hier exact en precies hetzelfde als je eerder al aangaf via dat schitterende psychologische onderzoek van Dunning et.al: alleen mensen met een grote mate van minachting van en voor zichzelf zoeken naar mogelijkheden om andereren nog kleiner te maken…!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.