90-jarige Holocaust overlevende doodgestoken in haar appartement in Moskou

Een 90-jarige overlevende van de Holocaust werd vermoord in haar appartement in Moskou. Het lichaam van Irina Shur, een voormalig professor aan het Gerasimov Institute of Cinematography, werd eind vorige week in haar appartement gevonden, meldde TASS woensdag.

Ze was meerdere keren gestoken en was al minstens 24 uur dood. Een 69-jarige vrouw, Lilia Voityukhovskaya, werd gearresteerd in verband met de moord. De vrouw was een voormalig maatschappelijk werkster en in 2016 aangesteld om voor Irina Shur te zorgen. Nadien bleven de twee vrouwen contact houden, vertelde een niet nader genoemde functionaris aan TASS.

Tass berichtte later:

De rechtbank hield rekening met de leeftijd en de aanwezigheid van ziekten van Lilia Voytyukhovskaya, verwierp de petitie van de IC om Voityukhovskaya in een voorlopige hechtenis te plaatsen en stuurde haar tot 19 september onder huisarrest.

De deur naar het appartement van Shur vertoonde geen tekenen van geforceerde binnenkomst, waardoor onderzoekers dachten dat ze haar moordenaar kende en de deur voor hen opende. Het appartement werd in nette staat gevonden zonder waardevolle spullen, waardoor het moeilijk was om het motief vast te stellen, aldus het rapport.

Een theorie die wordt onderzocht, is dat Shur werd vermoord door daders die haar appartement wilden overnemen, dat zich in het dure Dorogomilov-district bevindt, meldde Moskva24. “Iedereen respecteerde haar”, vertelde Maya Sakvarelidze, vice-rector van het cinematografie-instituut, aan Moskva24. Ze was “intelligent, opgeleid en aanbeden door haar studenten”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Holocaust survivor, 90, stabbed to death in her Moscow apartment” van 24 juli 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “90-jarige Holocaust overlevende doodgestoken in haar appartement in Moskou

Reacties zijn gesloten.