Hoeveel moorden betalen wij nog met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’?

Nederland geeft nog steeds jaarlijks veel ‘ontwikkelingshulp’ aan zeer dubieuze Palestijnse organisaties. Organisaties die willens en wetens direct of indirect bij terreuracties tegen Israëlische burgers zijn betrokken.

Zo bleek deze week in antwoord op Kamervragen. Kort gezegd betaalt Nederland dus nog steeds salarissen aan Palestijnse terroristen, ondanks de toezegging daarmee te stoppen.

Minister Kaag (D66) van Ontwikkelingssamenwerking, die verantwoordelijk is voor deze salarisdonaties, deze week toegegeven dat de twee Palestijnse moordenaars geld ontvingen van de Nederlandse belastingbetaler. Bovendien kregen zij van de Nederlandse diplomatieke missie een pasje als ‘medewerkers van een partnerorganisatie van de Nederlandse vertegenwoordiging’.

Plaatje hierboven: Nederlandse delegatie in Ramallah, 2 februari 2017. Van Links naar rechts: Rezq al-Barghoutti (PFLP), Henny De Vries (plaatsvervangend Chef de Poste in Ramallah), onbekend, Fuad Abu Seif (UAWC) Wijnand Marchal (Nederlands diplomaat), Abdul Razq Farraj (een van de moordenaars van Rina Schnerb) en Ubai Aboudi (in Israëlische gevangenschap voor het rekruteren van terroristen) [beeldbron: WIN]

De terroristen in kwestie vermoordden augustus vorig jaar met een bomaanslag een 17-jarig Israëlisch meisje, Rina Shnerb, dat met haar familie in een bosrijk natuurgebied aan het wandelen was. Haar vader en broer raakten zwaargewond.

Minister Kaag (D66) schreef aan de Tweede Kamer:

Uit eerdere internationale controles en uit het Nederlands toezicht op UAWC zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen van banden tussen UAWC en organisaties op een internationale terreurlijst.

Echter, er zijn al jaren gedetailleerde rapporten over de banden van Palestijnse ‘mensenrechtenorganisaties’ met terreurgroepen:

 • De Israëlische organisatie ‘NGO monitor’ heeft de Nederlandse regering er herhaaldelijk en al vele jaren op gewezen dat Palestijnse organisaties die verbonden zijn met terreurgroepen ‘ontwikkelingshulp’ ontvingen (bijvoorbeeld in 2016).
 • Op basis van die informatie gaf Likoed Nederland al zes jaar geleden een eerste persbericht hierover uit.
 • De Israëlische regering publiceerde in februari 2019 hierover een rapport: ‘Terrorists in suits’.
 • De organisatie ‘UK Lawyers for Israel’ heeft de Nederlandse regering ook al herhaaldelijk hierop gewezen, zoals minister Kaag toegeeft in haar antwoord op de Kamervragen.

In antwoord op vorige Kamervragen – in maart 2019, naar aanleiding van het Israëlische rapport – schreef minister Kaag nog dat “Fondsen van zowel Nederland als de EU worden pas verstrekt zodra zorgvuldige selectieprocedures zijn doorlopen.”

De moord op het Israëlische meisje laat echter zien dat de vele bewijzen van banden met Palestijnse terreurorganisaties stelselmatig worden genegeerd door het ministerie waar Sigrid Kaag verantwoordelijk voor is. Van ‘zorgvuldige selectieprocedures’ is in geen enkel opzicht sprake.

Het achterliggende probleem is dat terreur positief bekeken wordt door Palestijnen. Terroristen zijn de rolmodellen en de helden van de Palestijnse samenleving. Palestijnen wordt dit vanuit de leiders ingeprent. Om slechts een voorbeeld te geven, de Palestijnse president Abbas heeft vorig jaar juni op de Palestijnse televisie gezegd dat:

Onze martelaren, gevangenen en gewonden [van terreuraanslagen] het meest heilige zijn dat wij als Palestijnen hebben.

Zie de beelden hieronder. De Palestijnse televisie herhaalt die uitzending meerdere keren per maand, tot op de dag van vandaag.

Veel Palestijnse organisaties hebben daardoor banden met terreurorganisaties of zijn zelfs mantelorganisaties daarvan. Wie hun subsidie geeft, loopt dus een groot risico dat dit geld in verkeerde handen komt of dat dit gebruikt wordt om terreur tegen Israël aan te moedigen.

Het zogenaamd beoogde doel – vrede bevorderen – wordt juist moeilijker gemaakt. De actuele lijst van NGO-monitor van de organisaties waar Nederland subsidie aan geeft laat dit duidelijk zien

Sigrid Kaag, die zichzelf nota bene een premier-kandidaat noemt, moet stoppen met geld geven aan deze dubieuze Palestijnse organisaties. Want door het faciliteren van Palestijnse terreur door middel van Nederlands belastinggeld komt vrede tussen Israël en de Palestijnen geen millimeter dichterbij. Integendeel.


Bronnen:

♦ naar een artikelHoeveel moorden betalen wij nog met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’?” van 24 juli 2020 op de site van Likoed Nederland

♦ naar een artikelDutch diplomats hosted terrorist who helped murder Israeli teen” van 23 juli 2020 op de site van World Israel News (WIN)

Een gedachte over “Hoeveel moorden betalen wij nog met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’?

 1. Hoeveel moorden worden er gefinancierd door ontwikkelingshulp.

  Het antwoord……duizenden!

  Humanitaire ontwikkelingshulp.
  Het toverwoord dat de dekmantel vormt voor ongecontroleerde geldstromen v.d. belastingbetaler naar ongecontroleerde organisaties voor steun aan ongecontroleerde doelen…..*of juist precies gestuurd voor een specifiek doel….zoals palestijnse terreur.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.