Nieuw bewijs dat Qatar het anti-Joodse terrorisme financiert

Plaatje hierboven: Doha, Qatar, maandag 6 februari, 2012. PA-president Mahmoud Abbas (links), chef van al-Fatah en de PLO, schudt de hand van Hamasleider Khaled Mashaal (rechts) onder het goedkeurend oog van de Emir van Qatar, de miljardair sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani (midden) [beeldbron: AP/Osama Faisal]

We weten al lang dat de regering van Qatar de grootste financier van de terreurgroep Hamas ter wereld is. Maar nu is er nieuwe en belangrijke informatie over de terreursponsoring van Qatar – informatie die de beweringen van sommige joodse leiders dat Qatar ‘gematigd’ aan het worden was, in de war schopt.

Een groep Amerikaanse slachtoffers van Palestijns terrorisme in Israël heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen drie grote financiële instellingen in Qatar voor het witwassen van miljoenen dollars aan Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.

Ik ken de aanklagers niet persoonlijk, maar hun rechtszaak komt dicht bij huis omdat mijn dochter, Alisa, in 1995 werd vermoord door Palestijnse islamitische Jihad-terroristen. Dus ja, dit is persoonlijk.

Volgens de rechtszaak werd het geld witgewassen door twee Qatarese banken, de Masraf al Rayan-bank en de Qatar National Bank, in samenwerking met een groep genaamd Qatar Charity. De website van Qatar Charity beweert dat het een niet-gouvernementele organisatie is, maar in een kleine Arabische golfdictatuur zoals Qatar mag een instelling als Qatar Charity niet opereren tenzij de regering haar activiteiten goedkeurt.

In de rechtszaak van de slachtoffers van terreur staat dat in een door Wikileaks vrijgegeven Amerikaanse diplomatieke kabel het Interagency Intelligence Committee on Terrorism van de CIA dat Qatar Charity bestempelde als een ‘prioriteit III-entiteit ter ondersteuning van het terrorisme’.

De rechtszaak beschrijft hoe het geld via banken in New York City werd doorgesluisd en vervolgens werd omgeleid naar de rekeningen van Qatar Charity bij de Bank of Palestine en de Islamic Bank, die zijn gevestigd in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde hoofdstad van Ramallah. Van daaruit werd het geld verdeeld over cellen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, meldde het Duitse weekblad Die Zeit vorige week bewijs dat Qatar ook financiële steun verleent aan de terroristische groep Hezbollah. Dat is Hezbollah, die 150.000 raketten heeft gestationeerd in Zuid-Libanon, gericht op Israël. Hezbollah, die 85 mensen afslachtte en honderden verminkte, bij het bombarderen van het Joodse gemeenschapscentrum in Buenos Aires.

Volgens Die Zeit heeft een Duitse particuliere beveiligingsaannemer die voor de Duitse regering heeft gewerkt onlangs documenten ontdekt waaruit blijkt dat “verschillende rijke Qatariërs en Libanese mensen uit Doha (de hoofdstad van Qatar) naar Hezbollah werden gestuurd’, verwerkt met de kennis van invloedrijke overheidsfunctionarissen via een liefdadigheidsorganisatie in Doha.”

Plaatje hierboven: De Qatarese gezant Mohammed al-Emadi heeft op donderdag 23 juli 2020 aangekondigd dat het maandelijkse beursbedrag deze maand zal worden uitgekeerd aan 100.000 behoeftige gezinnen in de Gazastrook, die aanstaande zaterdag beginnen. Het bedrag dat zal worden verdeeld, is $ 100 per gezin, met een totaalbedrag van $ 10 miljoen in totaal, dat elke maand wordt uitgekeerd [beeldbron: J-Post]

Het Die Zeit-rapport voegde eraan toe dat Qatari-overheidsfunctionarissen de beveiligingsaannemer een steekpenning van 750.000 euro (ongeveer $ 856.000) aanboden ‘in ruil voor zwijgen over zijn kennis van de financiering van Hezbollah door Qatar.’ The Jerusalem Post, die het Die Zeit-verhaal vertaalde, merkte op dat in 2014 de Duitse kabinetsminister Gerd Mueller Qatar publiekelijk beschuldigde van het financieren van ook terroristen van de Islamitische Staat.

Dit alles helpt, denk ik, om uit te leggen waarom president Donald Trump de regering van Qatar publiekelijk heeft beschreven als ‘een financier van terrorisme op een zeer hoog niveau’.

Een paar jaar geleden bezochten de leiders van verschillende Amerikaans-Joodse organisaties Qatar. Ze hielden hun bezoeken geheim voor zowel de nieuwsmedia als voor hun eigen leden. Toen journalisten erachter kwamen, verdedigden de Joodse bezoekers hun acties door te beweren dat Qatar gematigder werd. Die claim was toen niet aannemelijk. Het is nu nog minder aannemelijk.

In de nasleep van de laatste onthullingen over de voortdurende financiering van Qatar van degenen die joden, Amerikaanse joodse leiders en organisaties afslacht, moeten een aantal concrete stappen ondernemen om de toon te zetten voor een nieuwe en principiële joodse gemeenschappelijke houding ten opzichte van Qatar.

♦ Joodse organisaties die donaties van Qatari-agenten hebben geaccepteerd, moeten die donaties terugstorten en documentatie overleggen waaruit blijkt dat ze deze hebben geretourneerd.

♦ Individuele Amerikaanse joden die als geregistreerde agenten van Qatar hebben gediend, mogen geen leidende posities bekleden in joodse organisaties.

♦ Joodse leiders die Qatar hebben bezocht, moeten hun spijt betuigen aan de Joodse gemeenschap omdat zij het publiek hebben misleid over de aard van het Qatarese regime, nu deze informatie is onthuld.

Sterk staan ​​tegen staatssponsors van terrorisme is een Joodse morele verplichting. En dat is het minste wat we kunnen doen om de vele Israëlische en Amerikaanse slachtoffers van door Qatar gesponsord terrorisme te eren.

Video: Waarom is Qatar het rijkste land op aarde?
by Visual Politik – 25 sep. 2017


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stephen M. Flatow “New evidence of Qatar financing anti-Jewish terrorism; Qatar is not becoming a “moderate’ Arab state, as some claim, unless we ignore its financial support for terror” van 23 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelQatar to distribute monthly grant of $100 to every family in Gaza” van 23 juli 2020 en een artikel van Benjamin Weinthal “Qatar finances Hezbollah terrorism, declares ‘Jews are enemies’; Doha sought to silence whistleblower with 750,000 euros” van 18 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Yassin Musharbash en Holger Stark “Finanzieren Katarer die Hisbollah?” van 17 juli 2020 op de site van Die Zeit Online

Een gedachte over “Nieuw bewijs dat Qatar het anti-Joodse terrorisme financiert

  1. Qatar, EU & koningshuizen…….een combo dat graag bij elkaar over de vloer komt op feestjes onder het motto……….ons kent ons.

    Allemaal chique & geparfumeerd worden daar ‘de problemen van het moment, onder het genot van opulente maaltijden, netjes onder het tapijt geschoven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.