Gulle Europese financiering voedt de Palestijnse terreurmotoren in Jeruzalem

Een ingewikkeld netwerk van culturele en civiele instellingen dat wordt beheerd door activisten van de marxistische terreurorganisatie het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), waarvan een aantal onder hen gevangenisstraffen hebben uitgezeten voor terroristische daden, wordt rechtstreeks gefinancierd door Europese landen.

Shafaq
Vijf kunstencentra in Jeruzalem zijn samengekomen en vormden een netwerk genaamd Shafaq (Arabisch acroniem voor het Jerusalem Network of Arts, wat ook schemering in het Arabisch betekent). Deze culturele centra zijn vijf van de meest prominente in Jeruzalem, waaronder de Al-Ma’mal Foundation for Contemporary Art, het Edward Said National Conservatory of Music, Palestinian Art Court-Al Hoash, Palestinian National Theatre en Yabous Cultural Center.

Een advocaat die goed bekend was met de instelling vertelde TPS dat de registratie van de verschillende kantoren op één adres ook bedoeld is om een ​​onjuiste weergave te geven van uitgebreide activiteiten, zodat ze uitgebreide financiële middelen kunnen aanvragen – de meeste naar het schijnt voor salarissen.

Shafaq herbergt onder andere straatoptredens zoals ‘Jerusalem Nights’ en ‘Jasmine’, kunsttentoonstellingen, een volkskunstfestival, recitals en dansvoorstellingen, concerten, film- en theatervoorstellingen, straat- en marktvoorstellingen, boekenbeurzen en toneelworkshops.

‘Jerusalem Nights’ is een van de belangrijkste folklore- en kunstevenementen in het oosten van de stad en wordt jaarlijks gehouden met de steun van de Europese Unie. Het publiek bestaat voornamelijk uit Palestijnse jongeren en het lijkt erop dat het showschema en de inhoud van de activiteit allemaal gericht zijn op jeugdactiviteiten.

De PFLP-agenten
Daoud al-GhoulDe hele activiteit staat onder toezicht van de 37-jarige Daoud al-Ghoul (plaatje rechts). Het Yabous Cultural Center wordt beheerd door Rania Elias Khoury. De op één na belangrijkste organisatie in Shafaq is het Edward Said Center for Music, onder leiding van Suheil Khoury.

Samer Abu Aisha is verantwoordelijk voor marketingactiviteiten. Muhammad Awar runt het Edward Said Conservatory of Music en de Youth and Heritage Club in Silwan en heeft gewerkt aan de oprichting van een kunstacademie. Hij richtte ook een openbare bibliotheek op in Silwan en een vrouwencentrum.

De Israëlische politie deed woensdag een inval in hun kantoren en arresteerde een aantal van hen voor belastingdelicten, witwassen van geld en andere economische delicten. Naar verluidt houdt Shafaq zich bezig met culturele en kunstactiviteiten, gemeenschapsontwikkeling en empowerment van jongeren, maar uit het onderzoek van TPS blijkt dat al deze managers en anderen in Shafaq en haar dochterondernemingen zijn lid van de PFLP – sommigen zijn actief, anderen zijn supporters – en sommigen zijn lid van BDS-organisaties.

Het systeem van onderlinge banden en vriendschappen laat zien dat de organisatie namens de PFLP in Oost-Jeruzalem betrokken is bij bijna alle burger- en gemeenschapsactiviteiten en een belangrijk kruispunt is bij de overdracht van middelen aan veel burgerinstellingen.

Daoud al-Ghoul is een vrijgelaten gevangene en sinds zijn vrijlating is hij actief geweest in een lange rij van schijnbaar onschuldige burgerorganisaties, de gemeenschappelijke noemer van alles is de prominente aansluiting bij de PFLP.

Naast zijn rol als directeur van de Shafaq, bekleedt al-Ghoul managementfuncties bij verschillende organisaties, waaronder het Denmark House, dat veel van de activiteiten van de PFLP financiert, de Rawa Foundation for Community Development en het door Frankrijk en het door Turkije gefinancierde Al- Bustan-project in Silwan.

Al-Ghoul, die een masterdiploma behaalde aan de Al Quds University, was lid van de PFLP Health Committees. Hoewel sommige publicaties beweren dat hij de commissies na zijn arrestatie in 2015 heeft verlaten, beschrijft een publicatie namens de PLO uit 2017 Al-Ghoul als lid van de gezondheidscomités van de PFLP.

Als onderdeel van zijn activiteiten in de gezondheidscomités was al-Ghoul de contactpersoon met Frankrijk. Zijn banden met de Fransen plaatsten hem als activist in de door Frankrijk gefinancierde onderneming Al-Bustan. Meer dan een jaar geleden, na protesten uit Israël, werd zijn naam verwijderd van de Al-Bustan-website en schroefden de Fransen zijn activiteiten terug. Zelfs vóór zijn arrestatie, in 2014, werden de computers van al-Ghoul in beslag genomen door de politie van Jeruzalem vanwege zijn activiteiten voor de PFLP.

Rania Elias Khoury runt het Yabous Center en is de plaatsvervangend voorzitter van de mensenrechtenorganisatie Al-Badil, die is aangesloten bij de PFLP en onlangs de financiering van de Europeanen werd geweigerd vanwege haar weigering om de banden met de terreurgroep op te geven.

Rania Elias Khoury verscheen op een podium met Suheil Khoury naast andere PFLP-activisten en publieke figuren toen ze onlangs een evenement organiseerde waarin het toneelstuk van Suheil Khoury werd opgevoerd, ter nagedachtenis aan Ghassan Kanafani, een belanrijk lid van de PFLP-lid totday hij door Israël werd geliquideerd voor zijn terreurdaden.

Totdat de financiering werd geweigerd, ontving Badil in 2015-2016 in totaal $ 85.320 van het directoraat voor mensenrechten en internationaal recht van de Raad van Europa om ‘de toegang tot de rechter te vergroten voor Palestijnen die in Oost-Jeruzalem wonen’. Suheil Khoury is een voormalig lid van het Politiek Bureau van de PFLP en was zelfs kandidaat voor het leiderschap van de terreurgroep.

In de afgelopen jaren heeft het Edward Said Center samengewerkt met de studentencellen van de PFLP aan de Bir Zeit University en onder andere een conferentie georganiseerd onder auspiciën van de universiteit ter ondersteuning van Palestijnse gevangenen, met de focus op de figuur van Ahed Tamimi en haar vader, een anti-Israël activist, werd uitgenodigd om te spreken.

Samar Abu Aisha, de marketingdirecteur bij Shafaq, is een vrijgelaten gevangene en een PFLP-lid. Voordat Abu Aisha werd gearresteerd, weigerde hij zich te wenden tot de politie van Jeruzalem en ging hij in hongerstaking bij de kantoren van het Rode Kruis.

De vrouw van Abu Aisha, Rowan Abu Ghosh, een kunstenares die afstudeerde aan de Mount Scopus Faculty of Art, werd ook gearresteerd door de politie van Jeruzalem na de activiteiten van haar man. Rowan kreeg juridische bescherming van een andere frontorganisatie, Adamir. Adamir wordt gefinancierd door het Denmark House, dat fungeert als doorgeefluik voor de overmaking van gelden naar de PFLP.

Muhammad Awar, die een bachelordiploma in bedrijfskunde heeft behaald aan de Bethlehem University, wordt ook geïdentificeerd met de PFLP Awar, net als Al-Ghoul, is een lid van het Denmark House dat een groot deel van de PFLP-activiteiten in Jeruzalem financiert. De Al-Ma’mal Foundation for Contemporary Art opereert onder Shafaq en heeft onlangs Bissan Abu Aisha gehost, die werd beschuldigd van het smokkelen van radio’s naar veiligheidsgevangenen in gevangenissen en nu hoofd is van Radio Beer Sheva, dat opereert vanuit Oost-Jeruzalem.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Baruch Yedid “Exposed: Generous European Funding Fuels Palestinian Terror Engines in Jerusalem” van 23 juli 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelIsraël envahit deux centres culturels palestiniens à Jérusalem-Est et arrête leurs directeurs” van 23 juli 2020 op de site van Oumma

2 gedachtes over “Gulle Europese financiering voedt de Palestijnse terreurmotoren in Jeruzalem

  1. In een tijd dat onze ouderen aan hun lot worden overgelaten in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen met tekorten kampen (waarbij de kleinere zullen omvallen), bijna iedere sector met financieel disaster word geconfronteert, de economie naar de vaantjes gaat, mensen met persoonlijke financiele & geestelijke problemen kampen…… vraagt het EU monster een miljarden bijdrage van ons, de EU burger, zogenaamd om ons te steunen/ helpen met een Corona steunpakket, Iets dat regeringen gewoon zelf kunnen doen…. en een pak goedkoper.

    Ik moet de éérste cynische EU leider nog zien die zijn salaris gaat halveren ‘als bijdrage aan hen die onze steun nodig hebben.

    Indien Europa wat minder illegale huizen zou bouwen in andermans land, wat minder terreur organisaties zou steunen, illegale vreemdelingen de deur zou wijzen etc.etc.etc…….zou er misschien wat geld overblijven voor de eigen bevolking.

    Het gedrag van de EU & haar leiders is zoooooo beschamend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.