Hilarische blunder van ‘Women for Palestine’ zorgt voor veel animositeit op de sociale media

Een zoveelste blunder op twitter jaagt opnieuw het schaamrood op de wangen van de antisemitische boycot-Israëlgroep Woman for Palestine (Vrouwen voor Palestina). Het was nochtans zo ‘goed bedoeld’. 🙂

De groep “Women For Palestine (orig. نساء من أجل فلسطين) is een Palestijnse vrouwenorganisatie die werd opgericht in Ramallah op 18 februari 2009. De vrouwengroep heeft zich per definitie voorgenomen om de ononderbroken Joodse aanwezigheid in het Land van Israël in de afgelopen 3000 jaar compleet uit te vegen en te vervangen door een zelf verzonnen Palestijnse historiek.

Of, zoals ze zelf zeggen: “We zijn een groep Palestijnse vrouwen die samenwerken om de feiten te onthullen over de bezetting, het beleg van Gaza en de apartheid op de Westelijke Jordaanoever.” Kortom: “De waarheid, niets dan de waarheid omtrent Palestina”. He he … nou, niet echt.

Op zondag twitterden deze aardige vrouwen een foto van een Joods kind met een bosje hadassim (mirte), gezeten boven een assortiment etrogim, die de jongen aan de vooravond van de feestdag van Soekot verkocht tijdens het Loofhuttenfeest. In de mand links van de jongen staan ​​een paar lulavim (handpalmen). Het zijn de vier ingredienten die worden gebruikt.

De Woman for Palestine kaapten het plaatje en plaatsten er het volgende onderschrijft bij: “Een Palestijns kind dat Curtis-fruit verkoopt in Jaffa, in het bezette # Palestina rond het jaar 1930.” (Curtis was duidelijk een vertaalfout of typfout en moest natuurlijk ‘Citrus‘ zijn, citrusvruchten dus):

Volgens EoZ is in feite een Jemenitische joodse jongen die etrogim en mirte verkoopt, twee van de vier sngredienten die joden gebruiken voor de feestdag van Soekot. Hier is een advertentie voor etrogim uit Jeruzalem in het land van Israël uit de jaren twintig van de vorige eeuw:

Het positieve aan deze gefabriceerde Palestijnse leugen op de sociale media is hoe meer mensen naar de Palestijnse geschiedenis zoeken (en de vele leugens ontmaskeren), hoe meer ze de Joodse geschiedenis in Israël ontdekken.

In feite is de etrog het perfecte zionistische symbool. De vier ingredienten etrogim waren prominent aanwezig in de munten van joden tijdens zowel de eerste als de tweede joodse opstand tegen Rome:


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “‘Women for Palestine’ Don’t Know from the 4 Species…” van 22 juli 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van EoZ “The Etrog self-own by ‘Women for Palestine’” van 21 juli 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Hilarische blunder van ‘Women for Palestine’ zorgt voor veel animositeit op de sociale media

 1. Nog stééds de palestijnse hersenkronkels niet begrepen.

  Deze palestijnse dames gebruiken namelijk ‘bewust het woord curtis en niet niet ‘citrus…..want dit zou legitimatie geven aan het feit dat er überhaupt iets groeit in Israel….het “bezette palestina”.

  Want deze curtis is (behalve Tony & Jamie Lee) een specialiteit die alléén in palestina gevonden word………een wereldprimeur dus!

  Het meest ridicule van al deze flaters is dat al deze onzin zéér serieus genomen word bij de Westerse Intelligentia .

  Zij kwaken deze onzin zonder probleem na, getuige hun inzet om “de beztte palestijnse gebieden” (zijnde de héle staat Israel) te bevrijden van Israel’s bezetting.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.