Nederland geeft toe dat het terroristen heeft betaald die een 17-jarige Israëlische hebben vermoord

Nederland betaalde een deel van de salarissen van twee terroristen die vorig jaar betrokken waren bij de moord op de 17-jarige Rina Shnerb, erkenden minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en minister van Ontwikkeling Sigrid Kaag op dinsdag in het parlement.

De moordenaars zijn leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een terroristische groepering in de EU, en werknemers van de Palestijnse Unie van Landbouwwerkcomités (UAWC), waaraan de Nederlandse vertegenwoordiger in Ramallah in 2013 bijna $ 20 miljoen heeft toegezegd- 2021.

Hun salarissen werden gedeeltelijk betaald door Nederlandse fondsen die de overheadkosten van UAWC dekten, hoewel ze niet rechtstreeks betrokken waren bij het door Nederland gesponsorde programma voor land- en waterbeheer.

Ze kregen ook een accreditatie en identificeerden zichzelf als ‘medewerkers van een partnerorganisatie van de Nederlandse vertegenwoordiging’, aldus een brief van de ministers in Ramallah.

Nederland schort zijn donaties aan UAWC voor onbepaalde tijd op, in afwachting van een onderzoek. “Omdat zorgvuldig handelen in dit opzicht zo belangrijk is, heb ik besloten extern onderzoek te laten doen naar eventuele banden tussen de PFLP en de UAWC“, schreven de ministers. “Het kabinet … wil zelfstandig bepalen of en hoe vervolg van de bijdragen passend is.

De opmerkingen van de ministers kwamen naar aanleiding van een parlementaire vraag van drie rechtse partijen. Ze beweerde ook dat ze niet eerder op de hoogte was van de banden van de UAWC met terroristische groeperingen, hoewel de Nederlands-Israëlische belangenorganisatie Centrum voor Informatie en Documentatie over Israël (CIDI.nl) en UK Lawyers for Israel in mei 2019 contact opnamen met de regering en parlementsleden in Den Haag. om die onderlinge banden te benadrukken, gebaseerd op onderzoek van de Israëlische denktank NGO Monitor.

De terroristen die voor UAWC werken, hebben op 23 augustus 2019 de 17-jarige Rina Shnerb gedood bij een bomaanslag op een bron bij Dolev, waarbij ook haar vader Rabbi Eitan Shnerb en haar broer Dvir gewond raakten. Samer Arbid was een accountant voor UAWC ten tijde van zijn arrestatie in 2019.

In oktober werd hij op 21 punten aangeklaagd als commandant van de PFLP-terreurcel die de bom voorbereidde en tot ontploffing bracht die Shnerb doodde. Abdul Razeq Farraj was directeur Financiën en Administratie van de UAWC en werd op vier punten aangeklaagd in verband met hulp bij het bombardement.

CIDI zei in een verklaring dat “het nieuws dat twee PFLP-terroristen werden betaald met Nederlands belastinggeld, en zelfs een pasje droegen van het Nederlandse vertegenwoordigingskantoor in Ramallah, schokkend is, maar … het is geen verrassing.

Het is een goede Stap voor ministers om dit nu toe te geven, maar er moeten concrete maatregelen worden genomen om te voorkomen dat verder Palestijns terrorisme in de toekomst wordt gefinancierd met Nederlands belastinggeld,” voegde CIDI eraan toe.

NGO Monitor sprak de hoop uit dat de verklaring van de Nederlandse ministers serieus zal worden gevolgd door “sancties en een verzoek om teruggave van Nederlandse gelden, evenals het installeren van waarborgen om toekomstig misbruik van overheidsgeld te voorkomen.

Andere staatsdonoren aan UAWC zijn België, Italië en Spanje.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lahav Harkov “Netherlands admits to paying terrorists who killed 17-year-old Israeli; The killers of Rina Shnerb are members of the Popular Front for the Liberation of Palestine, a designated terrorist group in the EU” van 21 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elkan van der Raaf “Kaag zet subsidie aan Palestijnse NGO met terreurverdachten voorlopig stop” van 21 juli 2020 op de site van CIDI.nl

♦ naar een artikelNGO Monitor Letter to Foreign Minister Stef Blok Regarding Dutch Funding to UAWC” 10 oktober 2019 op de site van NGO Monitor

Een gedachte over “Nederland geeft toe dat het terroristen heeft betaald die een 17-jarige Israëlische hebben vermoord

 1. Nederland, Belgie & de rest van Europa zijn gewoon de donoren van het Palestijns terrorisme tegen Joodse Israeli’s.

  Net zoals ze het Nazisme hielpen, helpen ze nu het Palestinisme.

  Europa heeft haar doelen niet veranderd….alleen uitgesteld & bijgesteld!

  Ophouden met verzachtende omstandigheden & excuses a.u.b.!

  Ze zijn gewoon tegen de lamp gelopen met hun vieze spelletjes!

  Nu gaan ze wachten tot de storm is gaan liggen en gaan dan onder een andere naam (sociale ontwikkeling, ziekenzorg, opbouw, scholing e.a. BS) gewoon verder met hun illegale & ondermijnende praktijken tegen Joden in Israel, waarbij domme palestijnen als hun huursoldaten worden gebruikt.

  “Ze gaan onderzoek doen”……..LOL!

  Het is het principe van de loverboy die het naieve verliefde meisje gedwongen prostitueert om haar voor zijn eigen doelen te gebruiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.