Nikki Haley: Als Biden president wordt, verdwijnt alle vooruitgang die we in het M-O hebben gemaakt

Plaatje hierboven: Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley ontmoet premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem, 7 juni 2017 [beeldbron: Amos Ben Gershom/GPO]

De voormalige VN-ambassadeur zei dat China de grootste bedreiging voor de VS is en dat veel Amerikaanse leiders er naïef over zijn geweest, waaronder voormalig president Barack Obama en vice-president Biden.

Als Joe Biden in november tot president wordt gekozen, sluit hij zich weer aan bij het nucleaire akkoord van Iran, zei de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, zondagavond.

Tijdens een virtuele paneldiscussie georganiseerd door de Republikeinse Joodse Coalitie, sprak ze over president Donald Trump die de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verplaatste en zich terugtrok uit het gezamenlijke alomvattende actieplan (JCPOA) van 2015, bekend als de nucleaire deal met Iran.

Voor alle vooruitgang die we hebben geboekt op het gebied van Israël – in termen van het Midden-Oosten, in termen van echt een stem hebben voor Amerika en Israël – haat ik de gedachte dat als Biden binnenkomt, dat alles weer ongedaan wordt gemaakt, omdat ze teruggaan en proberen terug te komen tot de deal met Iran. Kijk eens naar het verschil tussen Joe Biden en president Trump. Wie is de persoon die de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem heeft verplaatst? Wie is de persoon die zich heeft teruggetrokken uit de deal met Iran? Wie is de persoon die me toestond om Hamas voor het eerst in de VN ter verantwoording te noemen?

Ze verwees naar een door de VS geleide poging om de terroristische organisatie tijdens de Algemene Vergadering in december 2018 te veroordelen.

Bent u bereid toe te geven aan Biden, die steeds dichter bij [Rep. Ilhan] Omar en [Sen.] Bernie [Sanders] aanleunt om zijn beslissingen over buitenlands en binnenlands beleid te nemen? Waar was Biden toen resolutie 2334 [in 2016 tegen Israëlische nederzettingen] werd aangenomen? Waar was Biden toen Hamas Israël aanviel en niemand iets deed? Waar was Biden toen ons werd gevraagd de ambassade te laten verhuizen en hij dat niet zou doen?

Luister niet naar wat hij nu zegt. Acties zijn luider dan woorden. We hebben acties gezien van twee verschillende mensen die in functie zijn geweest. We hebben de resultaten gezien van twee verschillende mensen. China is de grootste bedreiging voor de VS. Veel presidenten zijn naïef geweest over de betrekkingen van de VS met China, waaronder Barack Obama en zijn vice-president Biden. Ze zijn naïef geweest in het feit dat China al heel lang een strategische missie heeft.

Tot slot voegde Nikki Haley eraan toe:

Trump riep Beijing uit vanwege slechte handelsovereenkomsten en diefstal van intellectueel eigendom. En hij deed dat op hetzelfde moment dat Biden zei dat China geen probleem was, en dat we China’s vriend zouden moeten zijn … Hij bekritiseerde de president omdat hij een reisverbod met China verbood. Dat is wat we zouden krijgen als president – iemand die een vriend wil zijn met onze vijanden op een moment waarop we slim moeten zijn en ze ter verantwoording moeten roepen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Omri Nahimias “Nikki Haley: ‘If Biden comes in, all of the progress we made goes away’” van 20 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Nikki Haley: Als Biden president wordt, verdwijnt alle vooruitgang die we in het M-O hebben gemaakt

 1. Botox Biden is alléén de sprekende pop.
  De gematigde schaamlap der Democraten.

  Deze partij word vandaag geregeerd door de Ultra Linkse agitators & BLM & PLO advocaten die langzaam maar zeker de gematigde liberale stemmen opruimen.

  Botox Pelosy, de 80 jarige voorzitter heeft hen haar steun toegezegd en het roer aan hen overgedragen, bang als ze is om anders (wegens einde houdbaarheids datum) in het verzorgingstehuis terecht te komen.

  ‘If you can’t fight them join them’ is haar motto!

  En dan is er nog de nieuwe *kandidaat Kanye West.
  Iedereen die dacht dat het Witte Huis met Trump een theater was kan plezier beleven wanneer de Kadashians de boel overnemen.

  Laten we daarom hopen dat de brutale Donald nog 4 jaar blijft om recht te trekken wat krom is in de huidige wereldpolitiek.

  Jammer dat het Corona roet in het eten gooide want hij was prima op weg.

  Like

Reacties zijn gesloten.