Het Franse consulaat steunt de leugens van de Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: PLO-onderhandelaar Saeb Erekat (links) en en de Franse consul-generaal René Troccaz (rechts) smeden plannen om de Joodse staat van de kaart te vegen en te vervangen door een islamitisch kalifaat [beeldbron: JForum]

Frankrijk veroordeelde de PA niet voor liegen, maar daagde PMW uit voor het bewijzen van de PA-leugens. Waarom veroordeelt de Franse regering Saeb Erekat en de PA niet voor liegen over de inhoud van een privé-diplomatieke ontmoeting tussen Erekat en de Franse consul-generaal aan de PA?

Aangezien het Erekat / de PA was die loog over de inhoud van de bijeenkomst, waarom bekritiseert het volgens het Franse consulaat de ‘aantijgingen’ van Palestinian Media Watch terwijl het in feite de ‘aantijgingen’ van Saeb Erekat waren die PMW alleen maar aan de kaak stelde?

Vorige week informeerde PMW Franse functionarissen van het PA-rapport over een ontmoeting tussen de secretaris van het uitvoerend comité van de PLO en de hoofdonderhandelaar Erekat en de Franse consul-generaal René Troccaz.

Erekat vertelde het officiële dagblad van de PA dat Frankrijk de standpunten van de PA had aangenomen, waaronder het oproepen tot de vrijlating van terroristische massamoordenaars en het oproepen van miljoenen vluchtelingen om Israël te overspoelen.

René Troccaz zei volgens de PA-krant Al-Hayat Al-Jadida van 3 juli 2020:

De verwezenlijking van de onafhankelijkheid van de staat Palestina, waarvan de hoofdstad Oost-Jeruzalem is binnen de grenzen van 1967, de oplossing van … de kwestie van de vluchtelingen op basis van [VN] Resolutie 194 en de vrijlating van de gevangenen.

Toen PMW zich tot de Franse ambassade in Israël wendde en hem vroeg waarom Frankrijk deze standpunten steunde, bracht de consul-generaal een persverklaring uit waarin hij ontkende dat dit was wat er tegen Erekat werd gezegd.

Maar ongelooflijk, de Fransen bekritiseerden Erekat en de PA niet omdat ze logen over wat er tijdens de privévergadering was gebeurd, maar ze daagden PMW alleen uit voor het aan de kaak stellen van de leugen:

De website van de Palestijnse Media Watch publiceerde een artikel waarin werd beweerd dat de Franse consul-generaal in Jeruzalem opriep tot de vrijlating van Palestijnse gevangenen tijdens een ontmoeting met de secretaris-generaal van het uitvoerend comité van de PLO Saeb Erekat. Het Franse consulaat-generaal in Jeruzalem ontkent categorisch deze beschuldigingen. De consul-generaal heeft nooit de woorden gebruikt die hem in dit artikel zijn toegeschreven. De Franse positie is openbaar en bekend.

Omdat het de PA-krant was die de leugens publiceerde en PMW ze alleen openbaarde, werd de woede van het Franse consulaat verkeerd geleid.

Ook significant ontkende het Franse consulaat alleen dat het vrijheid voor terroristen zoekt, maar het ontkende niet dat het alle andere PA-eisen had aangenomen, waaronder de wens om Israël te overspoelen met vluchtelingen op basis van VN Resolutie 194.

Ten slotte, als de PA loog over de inhoud van een diplomatieke bijeenkomst als zou men een officiële Franse klacht bij Erekat verwachten en een eis dat de PA dagelijks een duidelijke correctie publiceert. Een dergelijke vraag is niet gepubliceerd en er is geen dagelijkse correctie in de PA verschenen.

Franse steun voor VN-Resolutie 194
Nauwkeurige inspectie van het Franse standpunt onthult een verontrustende realiteit. Kort voordat Troccaz Erekat ontmoette, publiceerde de PA haar eisen in afwachting van het besluit van Israël om haar burgerwetgeving op bepaalde delen van Judea en Samaria toe te passen.

Het standpunt van Frankrijk, zoals uitgedrukt door Troccaz, is niets meer dan dat Frankrijk de PA-eisen overneemt. Het officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida schreef op 19 juni 2020:

Onlangs heeft het Palestijnse leiderschap zijn internationale contacten uitgebreid om de annexatie te voorkomen en zich voor te bereiden op een internationale vredesconferentie, met leden van het internationale kwartet (de VS, de EU, Rusland en de VN) en het heeft een directe boodschap aan de staten: Het houden van een internationale vredesconferentie met autoriteiten onder internationale auspiciën, vertrouwend op het internationaal recht en de internationaal overeengekomen afspraken, zodat het de visie van de tweestatenoplossing zal realiseren, het einde van de Israëlische bezetting, het bereiken van nationale onafhankelijkheid voor de staat Palestina binnen de grenzen van 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, de oplossing van de [oorzaak] van de vluchtelingen volgens VN-resolutie 194 en de vrijlating van alle gevangenen.

Met andere woorden, als onderdeel van deelname aan de Israëlisch-Palestijnse vredesinspanningen, heeft Frankrijk voor een belangrijk gedeelte de standpunten van de PA overgenomen en verankerd in haar eigen buitenlands beleid, waaronder de voorwaarden dat vrede bereikt kan worden door Israël ‘zelfmoord’ te plegen door het land door miljoenen Arabieren te laten overspoelen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “Why is the French Consulate covering up the PA’s lies?” van 19 juli 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Frankrijk wil Israëlisch-Palestijns vredesakkoord op basis van VN resolutie 194” van 17 juli 2020 op de site van Joods.nl

2 gedachtes over “Het Franse consulaat steunt de leugens van de Palestijnse Autoriteit

Reacties zijn gesloten.