Nikki Haley tegen VN: ‘Jullie beschuldigen weer Israël maar zwijgen over 1 miljoen Oeigoeren in Chinese kampen!’

Voormalig Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, haalde uit naar het stilzwijgen van de intergouvernementele organisatie over de genocide in Uighur door China en zei dat de wereld op z’n kop zou staan als dit een ander land was dan China.

Daaraan toevoegend dat terwijl Israël vaak de schuld krijgt van Palestina, de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN zei toen China toen stil bleef over zijn acties en zich afvroeg: “Waar is de VN nu?”

Haley gaf deze verklaring terwijl ze reageerde op een tweet van de internationale mensenrechtenadvocaat Arsen Ostrovsky, die een video deelde waarin Oeigoeren geblinddoekt, geketend en gedreven worden in treinen naar concentratiekampen die ‘heropvoedingskampen’ worden genoemd.

Waar blijft de verontwaardiging?
Dit is gewoon schokkend! Waar is de verontwaardiging? WAAR? Tweette Arsen.

Ondertussen hebben de Oeigoeren en andere moslimgemeenschappen in China de VN en andere internationale organisaties gevraagd om druk op China uit te oefenen en de genocide op de minderheidsgemeenschap te onderzoeken.

Een rapport getiteld ‘Genocide in Oost-Turkistan’ houdt China verantwoordelijk en zegt dat de Chinese regering ondanks de COVID-19-pandemie de onderdrukking en vervolging van Oeigoerse Turken en andere moslimgemeenschappen voortzet vanwege haar eigen politieke en economische belangen.

Volgens het rapport blijft de Chinese Communistische Partij (CCP) systematisch Oeigoeren onder druk zetten en martelen, waardoor ze worden gedwongen zich te assimileren door hun cultuur te vernietigen.

China schrapt de identiteit van Oeigoers
De onrustige regio Xinjiang in China is getuige van een ongekende vervolging van de Oejgoeren die tot massale mensenrechtenschendingen leidt. Sinds 2014 heeft de Chinese regering de Oeigoerse identiteit en hun cultuur ontmanteld door hun etnische identiteit en de bevolking uit te wissen.

Van gedwongen sterilisatie tot het sturen van 1,1 miljoen Han-Chinese kaders naar Oost-Turkistan om het dagelijkse leven van de Oeigoeren te controleren, het Chinese regime brengt ook mensen van Oost-Turkistan naar China over om te werken in dwangarbeidvoorzieningen.

Dit programma voor dwangarbeid van China vertoont een opvallende gelijkenis met de joden die door de nazi’s in fabrieken werden gedwongen te werken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sidharth Shekhar “‘You will blame Israel but…’: Nikki Haley questions UN silence over Uighur genocide by Communist ChinaWorld” van 18 juli 2020 op de site van Time Now News.com

3 gedachtes over “Nikki Haley tegen VN: ‘Jullie beschuldigen weer Israël maar zwijgen over 1 miljoen Oeigoeren in Chinese kampen!’

  1. De Chinezen wordt verweten te doen wat de moslims al eeuwen doen, anderen overheersen en dat willen de Chinezen niet en heel erg veel niet moslims willen dat ook niet. Overal waar de islam is is gedonder ook in Nederland.

    Geliked door 1 persoon

  2. UN vergeet 1 miljoen Oeigoeren.

    Als dat het énige is wat ze vergeten dan is het een succesverhaal.

    De UN & geassocieerden zoals UN-UNHRW/UNHRC/UNESCO/UNWRA zijn zo totaal geobsedeerd door hun Joden/Israel haat dat de rest van s’werelds slachtoffers, wat hen betreft kunnen doodvallen…..wat ze dan ook doen …….en geen UNHumanist die er een traan om laat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.