Twee synagogen in Sarasota beklad met hakenkruizen en andere antisemitische rotzooi

Twee Reform-synagogen in Sarasota, Florida, werden beklad met hakenkruisen en andere niet nader gespecificeerde hatelijke berichten. De incidenten in Temple Sinai en Temple Emanu-El vonden naar verluidt woensdagochtend vroeg plaats, meldde de Sarasota Herald-Tribune.

De Temple Sinai-campus werd op grote schaal vervuild, met inbegrip van vele muren die opgetrokken werden met poreuze Jeruzalem-steen, waardoor het verwijderen van de grafitti moeilijk wordt. Het is de tweede keer dat Temple Emanu El de afgelopen vier maanden is aangevallen. In april werden swastika’s op de deuren van de synagoge gespoten.

Het kantoor van de Sarasota Sheriff vertelde de krant dat een man rond 2 uur ’s nachts op bewakingsvideo op het terrein van Temple Emanu-El werd gezien. Video toont dezelfde man op het terrein van Temple Sinai later op de ochtend.

De twee tempels hebben woensdag een gezamenlijke brief gestuurd aan hun lidmaatschappen om hen te informeren over het vandalisme. “We zullen altijd waakzaam zijn in het zorgen voor de veiligheid en beveiliging van onze leden en onze kinderen. Maar we zullen niet toestaan ​​dat haat ons afleidt van het heilige werk dat onze tempelmissies bepaalt“, zei de brief.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Two synagogues vandalized on same day in Sarasota, Florida” van 16 juli 2020 op de site van The Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelPolice Seek Suspect in Vandalization of Two Florida Synagogues” van 16 juli 2020 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.