De stilte in de algemene media omtrent antisemitisme klinkt oorverdovend luid

De afgelopen maanden waren moeilijk, niet alleen omdat COVID de wereld overneemt, maar vooral omdat gemeenschappen eindelijk beginnen te beseffen dat racisme nog steeds bestaat en de jongere generaties er gek op zijn.

Degenen die woedend zijn, posten elke dag op hun Instagram-verhalen en noemen zichzelf activisten. Ik wil niet suggereren dat prestatie-activisme geen ‘ding’ is, en dat het niet gevaarlijk is, vooral als het individu misschien drie feiten weet over het probleem waarvan ze beweren dat ze er met hart en ziel om geven.

Bijna elke persoon die ik op Instagram volg, heeft zijn account gewijd aan het plaatsen van kunstzinnige kleine afbeeldingen over waarom we antiracistisch moeten zijn. Het zou duidelijk moeten zijn, maar in de gepolitiseerde wereld waarin we vandaag leven, moet een fundamenteel mensenrecht een beweging worden.

Ik hoop dat het publiek begrijpt dat deze afbeeldingen binnen enkele minuten kunnen worden gemaakt. Ik maak ze nu ongeveer twee jaar als slechts een fractie van mijn werk op het gebied van campusactivisme en ik ben niet speciaal. In feite is er een hele Joodse en niet-Joodse gemeenschap van activisten die een pro-Israël verhaal promoten en antisemitische retoriek ontkennen.

Om niet te zeggen dat elke student van mijn leeftijd een activist op hun campus moet zijn, maar dit ‘vermoeiende’ werk van het ondertekenen van verzoekschriften, het plaatsen van berichten, het voeren van ‘harde’ gesprekken en het deelnemen aan protesten is niet echt nieuw voor mij of voor iemand anders die zich heeft ingespannen om onze wereld een betere plek te maken.

Het is ironisch dat sommige van deze individuen die zo ongelooflijk hard werken om voor alle gemeenschappen te vechten, niet meer worden ondersteund. Als Joods ideaal vinden veel Joden de noodzaak om leiders op het gebied van sociale rechtvaardigheid te zijn en vluchtelingen over de hele wereld te ondersteunen. Diezelfde leiders beseffen dat de steun die ze voor anderen dragen zelden wordt beantwoord.

Voorbeeld: Philadelphia Eagles Wide Receiver, DeSean Jackson. Het duurde dagen voordat een andere speler in het team zijn opmerkingen had uitgesproken en veel van de huidige en voormalige spelers kwamen snel ter verdediging van DeSean. Het kostte de Philadelphia Eagles een week om DeSean Jackson publiekelijk te straffen.

Op mijn Instagram-feed van 827 volgers waren de enige gebruikers die over zijn flagrante antisemitisme postten Joods. Helaas heeft geen enkele niet-Joodse gebruiker in mijn feed erover gepost. De Joodse gemeenschap ‘zag eindelijk het licht’, merkte deze aangeboren hypocrisie op en schreef over hoe het respectloos is om niet over antisemitisme te posten als je beweert antiracistisch te zijn of tegen alle haat.

Minder dan 24 uur later had SHEIN, een kledingbedrijf dat nu enorm populair is geworden, een Swastika-hanger in de uitverkoop. Er werd geadverteerd en openbaar voor de wereld om $ 2,50 uit te geven. Nogmaals, alleen Joodse gebruikers hebben gepost over deze daad van haat.

Sommige influencers op sociale media verdedigden zelfs het antisemitisme van SHEIN en beweerden dat het, aangezien het ooit een symbool van vrede was en een ‘blanke man’ het tegenovergestelde maakte, nog steeds op hun website zou moeten staan ​​en aan het grote publiek moeten worden verkocht.

Het feit dat dit zelfs in de eerste plaats werd verdedigd, baart grote zorgen. Mijn boodschap is deze: ga alsjeblieft door met het plaatsen en verspreiden van bewustzijn, maar neem Joden op in je gemeenschapsgesprekken en activisme. Negeer ons bestaan ​​en de onderdrukking waarmee we eeuwenlang werden geconfronteerd niet.

Om eerlijk te zijn, is de stilte van iedereen, als het gaat om vechten voor joden in Amerika, luid en oorverdovend. Hoewel de Joodse gemeenschap onze waarden zal blijven steunen en alle gemeenschappen zal steunen, is het belangrijk dat de wereld weet dat we niet zullen ophouden met voor onszelves te blijven opkomen.

We blijven onszelf verdedigen en we blijven ons uitspreken. We wachten tot de krijgers van sociale rechtvaardigheid van 2020 hun krachtige stemmen gebruiken om ons, de joden, te steunen.

door Romy Ronen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Romy Ronen “Mainstream silence regarding anti-Semitism is loud” van 15 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “De stilte in de algemene media omtrent antisemitisme klinkt oorverdovend luid

  1. Wachten tot de krijgers van Sociale Rechtvaardigheid zich gaan roeren en hun krachtige stemmen gebruiken om Joden te steunen tegen Jodenhaat is zoals *Wachten op Godot (Samuel Becket 1952).

    In de ogen van deze krijgers tegen het witte kwaad is Jodenhaat namelijk rechtvaardig & legitiem.

    En zo draait het wereldcircus met het carousel der absurden verder rond tegen racisme…….maar dan wel & alléén tegen het ‘witte’.

    Jodenhaat tiert & Homogaat word gevierd!

    Like

Reacties zijn gesloten.