Sjiitische Houthi’s maken in Jemen jacht op de laatste 100 Joden van het land

De Houthi-militie in Jemen schuimt naar verluidt van het land af om de weinige overgebleven Joden uit te drijven, schreef de Egyptische krant Al Mesryoon in een recent artikel.

Volgens het rapport zoals geciteerd in de Israëlische outlet Arutz7, zouden de Houthi’s, na te zijn opgepakt, de joodse inwoners van het Kharif-district hebben gedwongen hun ‘huizen, land en al hun eigendommen aan Houthi-leiders’ te verkopen. Er waren verdere berichten dat de Houthi’s ook druk uitoefenen op de Joden om Jemen te verlaten.

Al Mesryoon schreef verder dat de kleine Joodse bevolking van Jemen (waarvan wordt aangenomen dat het er niet meer dan ongeveer 100 zouden zijn) consequent te maken heeft gehad met ‘systematische discriminatie en schendingen van de mensenrechten’ door de Houthi’s. Hun acties omvatten onder meer het afsluiten van de water- en elektriciteitsvoorziening van Joodse huizen en het voorkomen dat Joden zelfs maar iets gaan kopen.

Jemen is de thuisbasis van een van ’s werelds oudste joodse bevolkingsgroepen, waarvan sommige berichten stellen dat joden zich oorspronkelijk in 1451 v.Chr. in Zuid-Arabië vestigden. Het merendeel van de ongeveer 530.000 Joden van het land emigreerde in de jaren veertig en vijftig naar de nieuw opgerichte staat Israël.

Tijdens Operatie Magic Carpet werden tussen 1949 en 1950 ongeveer 49.000 per vliegtuig overgevlogen. De Houthi-militie is een door Iran gesteunde Zaydi Sjiitische groep die sinds 2004 oorlog voert in Jemen. Zij heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor talloze aanvallen op het naburige soennitische Saoedi-Arabië, waaronder een oliefaciliteit.

Operation Magic Carpet mei 1949
Redding door Israël van de Jemenitische Joden


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tzvi Joffre “Houthis round up Yemen’s Jews as part of ‘ethnic cleansing’ efforts – report” en een artikelYemen’s Houthis claim ‘bank of targets’ in Israel, UAE, Saudi Arabia” van 14 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelReport: Houthis arrest Yemen’s last remaining Jews in a bid to ethnically cleanse the country” van 14 juli 2020 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikelYemenite Jews” From Wikipedia, the free encyclopedia

2 gedachtes over “Sjiitische Houthi’s maken in Jemen jacht op de laatste 100 Joden van het land

  1. Ja, die 100 joden maken inderdaad het verschil tussen de Jemenietische hel van vandaag & de Jemenitische hemel die ze gewend waren…….LOL.

    Dit soort primitieve idioten is niet meer te helpen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.