David Friedman: ‘Israël zal altijd een Joodse staat zijn en blijven’

Het is niet verwonderlijk dat, in een tijd waarin bijna alle Amerikaanse waarden die ons land generaties lang hebben gediend, worden verworpen op basis van de meest onbetrouwbare en gevaarlijkste theorieën.

Peter Beinart, een expert uit de Upper West Side, wil Israël in die kokende ketel van chaos en vernietiging gooien. Wat verrassend is, is dat iedereen erom geeft, dermate veel zelfs dat The New York Times plaats maakte voor Beinart’s absurde ideeën.

Op dinsdag  7 juli 2020 schreef Beinart een ophefmakend artikel in het links-liberale tijdschrift Jewish Currents waarin hij pleitte voor de oprichting van een binationale Joods-Palestijnse staat in het gebied dat momenteel Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza omvat, met gelijke rechten voor iedereen.

Hij zegt bereid te zijn het idee van een Joodse staat los te laten, maar zegt dat het nieuwe land nog steeds een ‘Joodse thuis’ kan zijn:

De pijnlijke waarheid is dat het project waaraan liberale zionisten zoals ik ons ​​al tientallen jaren hebben gewijd – een staat voor Palestijnen gescheiden van een staat voor joden – is mislukt. Het is tijd voor liberale zionisten om het doel van Joods-Palestijnse scheiding op te geven en het doel van Joods-Palestijnse gelijkheid te omarmen.

Beinart’s pleidooi voor een binationale staat ter vervanging van de Joodse staat Israël is veel verraderlijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Als deze pleitbezorging zou worden verwezenlijkt, zou ze uiteindelijk Israël vernietigen en een rampzalig resultaat opleveren als de vernietiging van de Eerste en Tweede Joodse Tempel in respectievelijk 586 BCE en 70 ACE.

Om deze reden verwerpt bijna iedereen die daadwerkelijk in Israël woont categorisch de mening van Beinart. Toen ik in 2017 voor het eerst op mijn post kwam, ontmoette ik bijna alle vroegere en huidige experts die verantwoordelijk waren voor de veiligheid van Israël. Ik vroeg ze allemaal: ‘Wat is het grootste veiligheidsrisico van Israël? Is het Iran, Hezbollah, Hamas, Islamitische Jihad, ISIS al-Qaeda, enz.? ”

Het antwoord was bij alle respondenten identiek: het grootste veiligheidsrisico van Israël was een binationale staat van de Jordaan tot de Middellandse Zee. Peter Beinart weet dit vermoedelijk. En hoewel niemand zijn misleide deugdsignalering aan zijn mederadicalen kan stoppen, kan ik me niet anders dan afvragen waarom iemand deze onzin serieus neemt.

Waarom krijgt een Amerikaanse jood die in Manhattan woont een platform om te pleiten voor de vernietiging van Israël tegen de wensen van de burgers van Israël in, ook degenen die politiek links zijn? Waarom voelen sommige Amerikaanse joden zich zo ongemakkelijk bij het idee van een joodse staat dat ze instemmen met de laatste verontwaardiging van de linkse bende?

Er zijn tientallen moslimstaten en christelijke staten over de hele wereld en niemand lijkt het erg te vinden; waarom kan er geen enkele kleine Joodse staat zijn? De waanzin van Beinart’s standpunt is dat hij gelooft dat een binationale staat, die Israël zal vernietigen, het juiste resultaat is dat zou moeten voortvloeien uit het falen van de tweestatenoplossing.

Maar waarom is die oplossing mislukt? Omdat het Palestijnse leiderschap aanbod na aanbod heeft geweigerd, omdat het terroristen betaalt om Israëli’s te vermoorden, omdat het aanzet tot haat tegen Joden, en omdat het erg impopulair, corrupt en wreed is voor zijn eigen volk.

Beinart’s oplossing: laten we het Palestijnse leiderschap belonen voor zijn slechte gedrag en hen de controle geven over niet alleen Judea en Samaria, maar mogelijk heel Israël zelf! De tweestatenoplossing is niet dood, ze is zojuist veranderd van een onbereikbare illusie in een pragmatisch en realistisch plan om een ​​eeuwenoud conflict te beëindigen.

De visie van president Trump voor vrede stelt de Palestijnen een haalbaar middel voor om in het grootste deel van Judea en Samaria zichzelf te besturen zonder de veiligheid van Israël in gevaar te brengen. Het Palestijnse volk heeft vandaag de kans om echt onafhankelijk te worden en om voor eens en altijd een einde te maken aan de haat en het geweld dat hun vooruitgang heeft belemmerd.

De wereld staat klaar met een aanbod van enorme financiële hulp in de vorm van investeringen, niet van handouts, zodat legitieme Palestijnse ambities kunnen worden gerealiseerd. Helaas lijkt het Palestijnse leiderschap klaar om deze kans te missen, net zoals het elke andere kans sinds 1947 heeft gemist.

Het antwoord op het antisemitische vooroordeel van de Palestijnse leiders en de afwijzing van kwade trouw is niet de verdwijning van Israël. Het bestaan ​​van Israël als joodse staat is vandaag net zo rechtvaardig en meeslepend als bij de oprichting in 1948.

De staat Israël is het hoogtepunt van 2000 jaar Joods gebed en opoffering; Het is het herstel van een oud volk, een dal van droge botten  en beenderen komt weer tot leven in de woorden van de profeet Ezechiël. Het zal altijd een Joodse staat zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Friedman “Israel will always be a Jewish state” van 13 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Ben Sales “Peter Beinart was an outspoken advocate of the two-state solution. Now he’s abandoning it” van 9 juli 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “David Friedman: ‘Israël zal altijd een Joodse staat zijn en blijven’

  1. Zoals vele VIP’s & influencers was er door de Corona niet veel interesse in wat zij te melden hadden en dus moet daar door ‘nieuwe inzichten weer verandering in komen = $$$

    Peter Beinart……de rich kid uit NY wiens ideen misschien belangrijk zijn voor hem maar verder voor niemand zodat hij ze dus rustig & zonder verdere consequenties kan spuien.

    Wat hij wel/niet vind van een Joodse staat/een Joods thuis/een palestijnse staat etc. etc.etc. gaat écht de wereld niet veranderen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.