Israël op punt van volledige lockdown, 1578 nieuwe besmettingen in 24 uur

Maandag werden er in Israël 1578 nieuwe besmettingen gemeld waardoor het totaal aantal besmette personen sinds het begin van de pandemie nu uitkomt op 40.248, waarvan 19.323 zijn hersteld. Een hoog geplaatste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid zei dat het land ‘ een kleine stap verwijderd is van een volledige lockdown‘.

Er zijn nu 20.560 actieve besmettingen in het land, waarvan er 500 in het ziekenhuis liggen. Er zijn 183 patiënten in ernstige toestand, een stijging met 32 patiënten in een dag, waarvan er 54 aan de beademing zijn aangesloten. Van de overige patiënten hebben 97 matige klachten, de rest heeft milde klachten. Het aantal overleden patiënten staat op 365.

Inmiddels heeft de Knesset commissie voor coronavirus zaken, het besluit van Netanyahu om sportscholen en publieke zwembaden te openen teruggedraaid. De reden was dat zwembaden in hotels wel open mochten blijven en sportscholen die zich ‘studio’noemden niet dicht hoefden.

Dit viel niet goed bij de Likud partij van premier Netanyahu die dan ook liet weten dat er disciplinaire maatregelen zullen worden getroffen tegen de voorzitter van de commissie, Likud Knesset lid Yifat Shasha-Biton, omdat zij zich niet aan de opdracht van Netanyahu heeft gehouden en tegen zijn besluit heeft gestemd.

Dit laat volgens commentatoren op de tv nieuws kanalen zien dat politiek een rol speelt in de besluiten die worden genomen om het coronavirus een halt toe te roepen.

Shasha-Biton gaf als reden voor haar tegen stem op dat ‘het ministerie van Volksgezondheid niet voldoende infectiegegevens kunnen heeft verstrekt om de sluiting van zwembaden en sportscholen te rechtvaardigen. Een klacht die al eerder werd geuit in de afgelopen weken.

Te midden van het stijgende aantal gevallen presenteerde een team van experts van de Hebreeuwse Universiteit op zondagochtend de regering een grimmige voorspelling dat tegen eind juli zeker 100 Israëliërs zullen sterven aan het coronavirus. Daarom adviseerden zij om vanaf volgende week strikte beperkingen in te stellen, waaronder een landelijke afsluiting, als het aantal nieuwe infecties tegen die tijd niet afneemt.

door Joop Soesan


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Israël op punt van volledige lockdown, 1578 nieuwe besmettingen in 24 uur” van 14 juli 2020 op de site van Joods.nl

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Israel peaks again: More than 1,700 new coronavirus patients in one day” van 15 juli 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelVirus cases reach daily high of 1,718 as ministers deadlocked over restrictions” van 15 juli 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Israël op punt van volledige lockdown, 1578 nieuwe besmettingen in 24 uur

  1. Het resutltaat van alle Corona feestjes, demonstraties, ‘gezellig’ naar het strand en alle experts die ons vertellen dat nu het voorbij is, we niet moeten overdrijven, het maar een banale virus is, onze democratische rechten werden afgepakt, we géén mondkapjes gaan dragen, jonge mensen niets kan overkomen etc.etc.etc.

    We kunnen er hier ook op wachten!!!!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.