Adopteer een naam in het Namenmonument van Amsterdam

Op vrijdagmiddag 19 juni 2020 heeft de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, de symbolische eerste paal geslagen voor de bouw van het Nationaal Holocaust Namenmonument.

De locatie van het Namenmonument bevindt zich in de Weesperstraat die gelegen is in de Oostelijke binnenstad van Amsterdam, dichtbij het Jonas Daniël Meijerplein, aan de rand van de Plantage- en Weesperbuurt.

Ruim 102.000 slachtoffers van de Holocaust krijgen ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument. In Amsterdam zal een monument verrijzen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben.

Meehelpen door te doneren
Iedereen kan meehelpen het Holocaust Namenmonument Nederland te realiseren. Iedereen kan één of meer namen op het monument adopteren.

Met een donatie van 50 euro adopteert u al een naam. Door ons zo te ontfermen over de slachtoffers van toen, kunnen we met zijn allen zorgen dat het Namenmonument er komt. Als aandenken ontvangt u een certificaat met de geadopteerde namen.

Certificaat van donatie uitgereikt aan Brabosh.com per 14 juli 2020 door het Holocaust Namenmonument in Amsterdam

Ook Brabosh.com heeft een naam geadopteerd, waarvan ik op dinsdagochtend 14 juli 2020 heb certificaat heb toegekregen.

Met name die van het 7-jarig Joods jongetje Levie Paul Cohen uit Zwolle (geboren in Enschede) die op 12 oktober 1942 vermoord werd in KZ Auschwitz. Levie is ook geregistreerd in de Häftlings-Krankenbau in Block 28 van Auschwitz I. Zijn kampnummer was 67428.

Levie met zijn hondje

Het gezin Levie Cohen en zijn 2-jarig zusje Irene


Bronnen:

♦ naar een artikel op deze blogNederland: Eerstesteenlegging van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam” van 20 juni 2020

♦ naar een artikel “Bouw Namenmonument is begonnen” van 19 juni 2020 en een artikel “Bouw mee aan het Holocaust Namenmonument Nederland” en een artikel “Holocaust Namenmonument Nederland” op de site van het Nationaal Holocaust Namenmonument van Nederland