Terwijl de wereld Israël vervloekt, bezet en annexeert Rusland delen van Georgië en Oekraïne

Plaatje hierboven: Rusland bezette in 2008 illegaal het gebied Tskhinvali in Zuid-Ossetië en trok in januari 2019 rond het dorp Khurvaleti een nieuwe prikkeldraad versperring op. Niemand in de hele wereld protesteerde [beeldbron: Wikipedia]

De hele wereldbol ergert zich momenteel blauw en dreigt zelfs met sancties tegen de Joodse natiestaat Israël, omdat het zich heeft voorgenomen om de soevereiniteit toe te passen op grote Israëlische gemeenten en Joodse gemeenschappen in Judea & Samaria.

In het bijzonder soevereiniteit over het strategisch gebied van de Jordaanvallei aan de grens met Jordanië staat bovenaan Israël’s agenda.

Intussen gaat de schurkenstaat Rusland ongehinderd verder met het illegaal bezetten en annexeren van gebieden in de Oekraïne en in het bijzonder in de weerloze Republiek Georgië in de Kaukasus.

Op 8 augustus 2008 tijdens de Russisch-Georgische oorlog van 2008, veroverden Russische separatisten op bevel van Moskou de Georgische noordelijk gelegen provincie Zuid-Ossetië en herdoopte deze tot de Republiek Zuid-Ossetië (Tskhinvali). Sindsdien blijven de spanningen zich opstapelen.

Zo werd in januari 2019 in alle stilte en zonder het minste internationaal protest, door de Russische bezetter van Zuid-Ossetië, een nieuwe omheining in prikkeldraad opgetrokken rondom het dorp Khurvaleti (videoverslag onderaan). De lokale bevolking leeft voortdurend onder de angst om door Russische troepen te worden gearresteerd. In feite wordt het aantal inwoners van Khurvaleti vastgehouden door Russische troepen voor het passeren van illegaal opgezette draadafrasteringen.

Video: New barbed wire by Russian troops splits yards of locals
in Georgia’s Khurvaleti village – 30 jan. 2019

Tbilisi heeft op 12 juli 2020 de hervatting van de Ergneti Incident Prevention and Response Mechanism (IPRM) -bijeenkomsten geëist, te midden van de schietpartij en illegale detentie van de Georgische burger de 33-jarige Zaza Gakheladze door de de facto autoriteiten van de door Rusland bezette regio Tskhinvali op 11 juli.

De Georgische staatsveiligheidsdienst zegt dat de vraag werd ingediend via de EUMM Georgia-hotline. “We hebben tot nu toe geen reactie ontvangen,” zei het bureau, eraan toevoegend dat de hervatting van de vergaderingen “van cruciaal belang” is voor het bespreken van de zaak van Gakheladze en andere, lokale, conflictgerelateerde kwesties.

De IPRM-bijeenkomsten van Ergneti, met de betrokkenheid van de facto autoriteiten, de centrale regering van Georgië en de waarnemingsmissie van de Europese Unie, werden vorig jaar opgeschort. Op 29 augustus 2019 eiste Tskhinvali dat het Georgische controlepunt in Chorchana (op het door Tbilisi gecontroleerde gebied) zou worden ontmanteld en verliet het de vergadering ter voorkoming en responsmechanisme van incidenten uit protest, daarbij verwijzend naar ‘veiligheidsdreigingen’ die door het nieuwe controlepunt waren gecreëerd als reden.

Tbilisi weigert vooralsnog de controlepost te ontmantelen.

Plaatje hierboven: De Narikala burcht aan de Mtkvari rivier in het oude stadscentrum van de Georgische hoofdstad Tbilisi, waarvan de fundamenten in de 4de eeuw na Chr. werden gelegd. Bovenop de burcht staat de heropgebouwde Sint Nikolaaskerk, één van de 12.292 christen-orthodoxe kerken en kloosters die Georgië kent [beeldbron: Wikipedia]


Bronnen:

♦ naar een artikelTbilisi demands resumption of incident prevention meetings with Russian-occupied Tskinvali” van 13 juli 2020 en een artikelGeorgian police checkpoint to remain at occupation line, talks to continue to ease tension” van 2 september 2019 een artikelDe facto Tskhinvali officials warn Georgian checkpoint to be dismantled by 6 a.m. tomorrow, otherwise will use ‘legal measures‘” van 29 augustus 2019 een artikelFresh hardships for Khurvaleti village locals as Russian occupying forces install barbed wire (VIDEO)” van 30 januari 2019 op de site van Agenda.ge

Een gedachte over “Terwijl de wereld Israël vervloekt, bezet en annexeert Rusland delen van Georgië en Oekraïne

  1. Het is het Calimero verhaal………..”Zij zijn groot en ik ben klein”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.