Israël moet ‘Palestinees’ leren om te begrijpen wat de Palestijnen bedoelen met ‘vrede’

Al 27 jaar lang veranderen de namen van de terroristen die onze gevangenissen vullen, maar de paar poppenspelers die aan hun touwtjes trekken, blijven onaangetast door de gerechtigheid en reizen door Israël met VIP-kaarten.

Als Israëli’s en wereldleiders willen weten wat de PA van plan is, wie er achter de terreur zit en wie gestraft moet worden, wordt het hoog tijd dat ze ‘Palestinees’ leren beheersen.

Israëlische functionarissen en media melden dat de PA zich heeft uitgesproken tegen terreur als reactie op de verwachte toepassing van de Israëlische wet door Israël in delen van Judea, Samaria en de Jordaanvallei. Echter, Palestinian Media Watch meldt dat de PA-berichten aan haar mensen openlijk een terreurcampagne promoten. Welke van deze twee tegenstrijdige PA-berichten vertegenwoordigt de huidige PA-strategie?

Het antwoord is dat er maar één PA-bericht is en het probleem is dat de Israëlische leiders, de media en de internationale gemeenschap de Palestijnse taal – ‘Palestinees’ – niet onder de knie hebben. Ten eerste worden de signalen en berichten dat de PA wil dat de Israëlische aankondiging vergezeld gaat van Palestijnse terreur, dagelijks en op belangrijke plaatsen verzonden.

De gecontroleerde officiële PA-tv-stations zenden sinds het Israëlische regeerakkoord op 20 april extreme terreurbevordering uit, waarbij ze annexatie beloven. De video’s en taal lijken op de PA TV-terreurpromotie tijdens de PA-terreurcampagne 2000-2005, waarbij meer dan 1000 Israëliërs werden vermoord.

“Vrede” betekent in het ‘Palestinees’ simpelweg ‘moord, terreur & geweld’. 

Er zijn oproepen tot zelfmoordaanslagen geweest zoals “Doe de explosieve gordel om, laat de eerste in Haifa ontploffen en de tweede in Atlit [beide Israëlische steden]” … “Doe de [bommen]gordel om, o dochter van mijn land, en laat deze ontploffen tussen de vijanden” en ook “Hoe zoet is de smaak van het martelaarschap, ik heb nog nooit een betere gevonden.

Deze werd in de twee weken na het regeerakkoord vier keer uitgezonden op een PA-televisiestation. Andere herhalende berichten op de PA-tv-stations maken duidelijk dat terreur precies is wat de PA wil: “Dit geweldige volk vecht met dolken, messen en kanonnen …” en ‘Waar is het Arabische bloed?” … “Allah Is bij ons. Hij is sterker en groter dan de Kinderen van Zion” … “Mijn rode bloed kleurt groen [de kleur van Islam] … “Wij zijn de overwinnaars” … “Mijn borst is een machinegeweermagazijn” en “Bij Allah, ik zal Jeruzalem verlossen met mijn kinderen.

De Palestijnse bloeddorst naar Joods bloed gaat verder met:  ‘O Arabieren, Al-Aqsa heeft een verzoek, steek het vuur van woede aan, deze verplichting is noodzakelijk … De zionisten zijn arrogant geworden … De Zonen van Zion schenden in mijn land mijn eer vandaag. O mensen van Allah, reageer! … O Al-Aqsa, ons bloed is uw fakkel” …  “Al-Aqsa heeft geroepen, en zijn roep is kostbaar, in hemelsnaam is het leven onbeduidend” … “God, sta ons daar het martelaarschap toe.

Deze woorden werden gevolgd door foto’s van Wafa Idris – de eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist – en Ayyat Al-Akhras – de jongste vrouwelijke zelfmoordterrorist – een 17-jarig meisje. Een terugkerend nummer is bijzonder belangrijk: “De onderdrukkers zijn te ver gegaan, daarom is Jihad noodzakelijk.

Deze woorden werden onmiddellijk door de PA uitgezonden bij de start van haar terreurcampagne in 2000, en nu zendt de PA exact hetzelfde nummer opnieuw uit, ten minste zeven keer in juni.

De verklaringen van de PA-minister van Buitenlandse Zaken zijn een andere terreurindicator. Al-Malki herhaalde onlangs tweemaal de smaad dat Israël van plan is “de Al-Aqsa-moskee te vernietigen en de vermeende tempel te bouwen” in zijn plaats. Deze leugen is de meest krachtige smaad gebleken die de PA heeft gebruikt om dodelijke Palestijnse terreurgolven op te wekken.

Er is geen reden voor een PA-leider om die leugen nu twee keer te uiten – tenzij de PA geïnteresseerd is in het creëren van het soort angst en religieuze woede dat individuele Palestijnen tot angst aanzet. Dus hoe kunnen we de tegenstrijdigheid verklaren tussen de terreurbevordering die de PA haar volk voedt en het aandringen van sommige Israëlische leiders en media dat de PA geen terreur wil?

Het antwoord is dat helaas veel Israëli’s geen ‘Palestinees’ spreken noch begrijpen. Senior Fatah-leider Jibril Rajoub kondigde vorige week precies aan wat de PA van plan was: “Vandaag noemen we een’ vreedzame volksopstand … dit is de unanieme beslissing van het Fatah Central Committee.” Rajoub zei dat er een ‘vreedzame volksopstand’ op komst is. Dit klinkt geweldig.

Voor degenen die Palestijns niet begrijpen klinkt het als Martin Luther King of Mahatma Gandhi die oproept tot geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. In hun interne Palestijns-sprekende taal riep Rajoub echter expliciet op tot terreur.

In november 2015, toen terroristen tijdens de ‘messen-intifada’ van de PA al 14 Israëli’s hadden vermoord en 167 gewond bij 65 steekpartijen en 8 schietpartijen, ging Mahmoud Abbas op PA TV en definieerde de moorddadige terreurgolf als een ‘vreedzame volksopstand’, uitgevoerd onder PA-instructies: “We hebben tegen iedereen gezegd dat we een vreedzame volksopstand willen, en dat is wat dit is. Dat is wat dit is.

Verbazingwekkend genoeg is het vermoorden van 14 en het verwonden van 167 in de Palestijnse taal een ‘vreedzame’ Palestijnse interactie met Israëli’s. Inderdaad, tijdens die uitgebreide terreurgolf waarin Palestijnen 40 mensen vermoordden, noemde de PA het herhaaldelijk ‘vreedzaam en volks’ en gaf ze nooit toe dat zelfs maar één moord een terreuraanslag kon worden genoemd.

Inderdaad, tijdens die uitgebreide terreurgolf waarin Palestijnen 40 mensen vermoordden, noemde de PA het herhaaldelijk ‘vreedzaam en populair’ en gaf ze nooit toe dat zelfs maar één moord een terreuraanslag kon worden genoemd. Het is ironisch dat de PA, door aan te kondigen dat ze nu een ‘vreedzame volksopstand’ wil, haar eigen volk vertelt dat ze willen dat ze Israëli’s vermoorden.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat in Palestina het verschil tussen een ‘gewapende intifada’-terreurgolf en een’ vreedzame populaire ‘terreurgolf niet de primaire bron van de terreur is – wat altijd de PA-leiding is – maar eerder degenen die de terreur uitvoeren. .

Tijdens de gewapende intifada 2000-2005 vielen de Palestijnse veiligheidsdiensten systematisch Israëliërs aan en vermoordden ze. Tawfiq Tirawi, die op dat moment het hoofd was van de PA Intelligence Services, gaf toe: “De PA-strijdkrachten zijn degenen die de tweede Intifada leidden … Er zijn meer dan 300 of 400 Palestijnse officieren van alle veiligheidstroepen in de gevangenis. En er zijn meer dan 200 martelaren.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PMW JPost op-ed: Israel must learn to speak ‘Palestinese’ to punish PA terror perpetrators” van 28 juni 2020 op de site va Palestinian Media Watch

Een gedachte over “Israël moet ‘Palestinees’ leren om te begrijpen wat de Palestijnen bedoelen met ‘vrede’

  1. het is altijd ‘Piece’ ‘Piece’ geweest
    Nooit Peace Peace.

    Nog afgezien het feit dat de ‘Balestinians de letter ‘P’ niet kunnen uits’breken…

    Dan klikt het als ‘Biece’ ‘Biece’ of wel bis bis, nog maar een keer een intifadah

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.