Mysterieuze explosies in Iran zijn waarschijnlijk ‘geheime spionagecampagne’

De gepensioneerde generaal van het Amerikaanse leger en strategisch analist van Fox News, Jack Keane, zei dat de reeks explosies die onlangs op locaties in Iran hebben plaatsgevonden geen toeval zijn, in tegenstelling tot wat Iran beweert.

Keane aan Fox News:

In de afgelopen maanden zijn er tientallen zogenaamde ‘ongelukken’ geweest die volgens de Iraniërs plaatsvinden […] Dat is niet langer een geloofwaardige bewering, gezien het grote aantal van hen. Er zijn twee landen die de mogelijkheden hebben om dit te doen: de VS en Israël. Dit is een geheime spionagecampagne die waarschijnlijk wordt gevoerd door de Israëli’s en wordt bijgestaan ​​door informanten binnen Iran en andere leden van de verzetsbeweging binnen Iran. Ik denk niet dat de Mossad dit zonder hulp zou kunnen doen.

Keane zei dat hij dacht dat de vermeende aanvallen ‘een slimme strategie’ waren van Israël. “Als je het doel accepteert dat we niet willen dat Iran kernwapens heeft met raketten die ze kunnen afleveren, dan is de strategie die de Israëli’s volgen, waarschijnlijk met tenminste de morele steun van de VS, redelijk slim, omdat het de Israëlische ontkenning”, legde hij uit en hij vervolgde:

Waar we niet mee te maken hebben, zijn luchtaanvallen op de raket- en nucleaire site. In welk geval het duidelijk zou zijn dat de Israëli’s dat leveren. En dat zou de Iraniërs dwingen om te escaleren.  Dit geeft hen de mogelijkheid om het te ontkennen, waardoor ze veel geduldiger worden en minder kans hebben dat deze cyber- en kinetische spionage tot oorlog leidt. Dat willen de Iraniërs niet, en volgens mij voeren de Israëli’s een strategie uit die dit programma al een jaar of twee heeft vertraagd, en misschien zijn ze nog niet klaar.

“Ik geloof niet dat de Iraniërs zeer sterk zullen reageren, omdat ze wachten op de verkiezingen in november in de VS om te bepalen met wie ze moeten onderhandelen”, voegde Keane eraan toe.

Op de vraag hoe hij denkt dat de Iraniërs zouden reageren op een Biden-presidentschap, zei Keane dat hij niet wist hoe Biden zich zou gedragen als hij werd gekozen, maar merkte op:

Biden maakte deel uit van het team dat de nucleaire deal heeft opgesteld die ons het debacle heeft opgeleverd waarmee we thans te maken hebben, wat Iran in feite toestaat een kernwapen te verwerven, terwijl je zou denken dat het doel van de nucleaire deal zou zijn om te voorkomen dat ze er een krijgen. Zodat hij weer op die manier kan handelen, maar hopelijk niet.

Video: Third major explosion in Iran in 3 weeks


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tal Polon “Analyst: Iran explosions are likely ‘covert espionage campaign’” van 12 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.