Palestijnse ‘zaak’ steunt op leugens en bedrog: Negeert Israël opnieuw een anti-Israëlische leugen?

Negeert Israël opnieuw een anti-Israëlische leugen? Hoe vaak moet Israël zich verdedigen tegen Arabische leugens en verkeerde voorstellingen? Het antwoord op deze vraag is simpel: Arabieren liegen elke dag over Israël of stellen ze verkeerd voor, dat is de dag waarop Israël erg krachtig moet reageren.

Maar zo gedraagt ​​Israël zich niet. Meestal negeert Israël leugens en verkeerde voorstellingen van Arabieren die zichzelf ‘Palestijnen’ noemen; Of, Israëls reactie is op zijn best lauw. Dat is een vergissing, want de wereld zal altijd een zwakke – of lauwe – reactie zien als een schuldbekentenis. Een lauw antwoord zegt dat we geen antwoord hebben omdat we schuldig zijn.

Israël werd onlangs andermaal geconfronteerd met een grove leugen / verkeerde voorstelling van zaken van een Arabier die zichzelf ‘Palestijns’ noemt – en we zagen ook dat Israël erg lauw reageerde. Die reactie was fout.

Dit is wat er gebeurde: op 21 juni 2020 gebruikte een Arabische chauffeur zijn auto om Israëlische soldaten in te rammen die een controlepost bemanden bij de oostelijke ingang van Jeruzalem (in de buurt van een plaats genaamd Abu Dis). Die Arabische chauffeur reed met zijn auto rechtstreeks op een soldaat in en smeet die soldaat achteruit. De chauffeur stapte toen uit zijn auto. Hij werd bij de controlepost door andere soldaten doodgeschoten (hij stierf kort daarna). Het hele incident duurde minder dan 10 seconden.

De volgende dag noemde Saeb Erekat, een top PLO (‘Palestijnse’) functionaris, de moord op de Arabische chauffeur bij dit incident een ‘executie’ (hier). Erekat beweerde dat de chauffeur – die zijn neef bleek te zijn – ‘zich door een controlepost haastte om zijn moeder en zus op te halen (of, als alternatief, te brengen) van een schoonheidssalon in Bethlehem.’ Erekat voegde eraan toe: ‘Mijn neef, de neef van mijn vrouw, werd geëxecuteerd, in koelen bloede vermoord’ (ibid).

Dit is een erg opruiende beschuldiging. Het beschuldigt Israëli’s van regelrechte, niet-uitgelokte moord. Voor Arabieren die zichzelf ‘Palestijnen’ noemen , heeft een dergelijke beschuldiging het potentieel om rellen en aanvallen op joden uit te lokken. Dergelijke woorden zijn onprofessioneel voor het gebruik van een vermeende ‘diplomaat’. Dergelijke taal is ook onverantwoordelijk, omdat het zou kunnen betekenen dat zowel joden als Arabieren schade zouden kunnen lijden door de gevolgen van die woorden.

Wat was Israëls reactie? Israëlische functionarissen zeiden niets. In plaats daarvan hebben ze een video van het incident vrijgegeven. Je kunt die video straks zien. Maar bedenk eerst dat Erekat had gezegd dat zijn neef, de bestuurder van de auto, haastte zich door het controlepunt toen hij werd neergeschoten en gedood door Israëlische soldaten. Maar terwijl je deze video bekijkt, kun je zelf oordelen.

Reed de bestuurder er gewoon ‘doorheen’ of probeerde hij zelfs ‘doorheen het checkpoint te rijden’ toen hij wer dneergeschoten, of reed die chauffeur naar het smalste punt van de controlepost en veranderde toen agressief van richting recht op de soldaten in? Bekijk de video, dan kun je het me vertellen. De video is slechts 11 seconden lang; let goed op hier.

Als je de video meerdere keren bekijkt, kun je de auto naar het checkpoint zien rijden totdat hij duidelijk en scherp in de soldaten verandert – en het kan zelfs kort lijken te versnellen (na rechtsaf te slaan) net voordat hij de soldaat raakt. Ziet deze chauffeur eruit alsof hij door het controlepunt reed? Ik heb deze video meerdere keren bekeken en ik denk het niet.

In plaats daarvan lijkt het erop dat de chauffeur rechtdoor gaat, in orde – maar alleen tot waar de soldaten stonden. Vervolgens maakt hij er een harde draai. Kijk opnieuw als u dat nodig vindt. Wat mij betreft, deze video laat zien dat deze bestuurder niet probeerde rechtdoor te gaan (zoals Erekat beweerde) door het checkpoint, maar eerder het smalste punt van het checkpoint binnenreed om iemand te doden. U kunt zelfs zien dat de auto duidelijk naar links beweegt, voor zover dat mogelijk is – ongetwijfeld om de aankomende scherpe bocht naar rechts zo gemakkelijk (en zo nauwkeurig) mogelijk te maken – voordat hij scherp naar rechts draait.

Het antwoord van Israël op deze aanval was, voor zover ik weet, stilte. Israël heeft de video slechts vrijgegeven met weinig tot geen commentaar. Die ‘release-with-no-comment’ was een grote, grote fout. Israël had net zo agressief moeten zijn in zijn verdediging als Erekat was met zijn beschuldiging.

Israël had Erekat moeten berispen voor liegen en opruiing – omdat het videobewijs zijn beschuldiging duidelijk niet ondersteunt. De scherpe bocht van de auto in het smalste punt laat zien dat de bestuurder agressief, mogelijk dodelijk – en zeker niet ‘onschuldig’ is. Arabieren die zichzelf ‘Palestijnen’ noemen, huilen al jaren met een luide en heldere stem tegen Israël.

Deze tactiek heeft deze jodenhatende Arabieren veel vrienden opgeleverd. Wereldwijd luisteren mensen aandachtig naar kreten en beschuldigingen. Arabieren die zichzelf ‘Palestijns’ noemen, roepen dat ze ‘slachtoffers’ zijn, terwijl Israël lauw blijft in haar reactie. Hieruit concludeert de wereld dat Israëls relatieve stilte betekent dat het inderdaad ‘schuldig is als aangeklaagd’.

Dit is een patroon dat elke dag, elke week, elke maand van het jaar wordt herhaald. Het wordt tijd dat Joden in Israël leren van hun meer geavanceerde vijanden. Ja, vergis u niet. Deze Arabische kreten en beschuldigingen zijn veel geavanceerder dan de lauwe reacties van Israël. Het Arabisch-Israëlisch conflict is onder meer een woordenoorlog. Het is een oorlog van emoties – en veel van de Arabieren die joden haten, spelen voor de wereld als publiek zoals een deskundige violist voor zijn publiek speelt.

Israël kan het zich niet langer veroorloven om toe te staan ​​dat Arabische leugens en verkeerde voorstellingen de voorwaarden van het Arabisch-Israëlische conflict definiëren. Maar dat is precies wat Israël heeft gedaan: het staat de grond af aan beschuldigingen tegen Israël. Het stelt Arabieren in staat om het Arabisch-Israëlisch conflict te definiëren als een oorlog veroorzaakt door de Joodse onderdrukking van Arabieren, en niet als een oorlog veroorzaakt door een Arabische obsessie om Israël op alle mogelijke manieren te vernietigen.

Israël moet veranderen. Het wordt tijd dat Israël terugslaat in deze propagandaoorlog – hard en vaak. Zachtjes spelen werkt gewoon niet meer – als het dat al ooit deed. Israël zou inmiddels moeten weten dat feiten niets betekenen in deze bloedige oorlog. Nooit gedaan. Emoties betekenen iets.

Misschien moet iemand onze Israëlische leiders eraan herinneren dat het ‘piepende wiel’ wordt dat wordt geolied, niet het stille wiel. Het is de brullende moeder en de boze diplomaat die de aandacht van de wereld trekt, niet de coole, koud uitziende ambtenaar. Israël moet wakker worden. Israël moet met woede spreken wanneer deze beschuldigingen zich voordoen – met een luide en duidelijke stem. Anders verliest Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tuvia Brodie “Does Israel yet again ignore an anti-Israel Arab lie?” van 10 juli 2020 op de site van Tuvia Brodie

♦ een artikel op deze blogNeef van PLO-onderhandelaar Saeb Erekat gedood in mislukte terreuraanslag” van 25 juni 2020

♦ naar een artikel “Watch: CCTV footage shows moment of the ramming attack near Jerusalem” van 24 juni 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel “Palestinian Chief Negotiator’s Nephew Tries to Murder Israelis, Eliminated by IDF” van 24 juni 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Jacob Magid “PLO’s Erekat says cop ‘executed’ cousin en route to pick up sister for wedding” en een artikel “Amid questions over shooting, police release video of driver ramming checkpoint” van 24 juni 2020 en een artikel “‘He looked me in the eye,’ recalls border cop injured in suspected ramming” van 25 juni 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Palestijnse ‘zaak’ steunt op leugens en bedrog: Negeert Israël opnieuw een anti-Israëlische leugen?

 1. Als Israel zich iedere dag moet verdedigen tegen Arabische leugens & Westerse ‘vrienden’ die deze na-papagaaien, dan word er nooit iets voor elkaar gekregen.

  Israel heeft geen tijd voor deze onzin en kan zijn tijd wel beter gebruiken met bouw/opbouw.

  Vergelijk het ‘succes’ van de agressieve palestijnen met hun negratieve houding, gejammer, moordcultuur & leugens en de lauwe Israelische antwoorden hierop.

  Wie heeft het beter gedaan?

  Laat “de palestijnen” vooral voortgaan op deze weg en ze zullen op dezelfde plek blijven stilstaan.

  ‘Better to be clever than to be right’ word duidelijk door Israel gepropageerd……en met succes.

  Like

 2. Probleem is dat islam gebaseerd is op taqya, leugen, en de Torah gebaseerd is op emeth, waarheid. En wanneer de leugen de aarde heeft rondgereisd trekt de waarheid pas haar schoenen aan.
  Maar eerlijkheid duurt het langst en er komt een dag zoals Yeshayahu had voorspeld dat de waarheid van de Torah vanuit Zion zal schijnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.