Wereldwijd zijn er ca. 13,5 miljoen Palestijnen en die willen allemaal ‘terug naar huis’ [in Israël]

Het Palestijnse Centrale Bureau voor de Statistiek heeft de toestand van de bevolking in Palestina bekeken ter gelegenheid van de Internationale Bevolkingsdag, die valt op 11 juli 2020, en wijst erop dat er op basis van de door de dienst opgestelde bevolkingsschattingen ongeveer 13,5 miljoen Palestijnen in de wereld zijn.

Hij legde in een in dit verband uitgegeven rapport uit dat van het totale aantal, ongeveer 5,1 miljoen Palestijnen wonen in ‘de staat’ Palestina, 2,59 miljoen mannen en 2,51 miljoen vrouwen. De geschatte bevolking in Judea & Samaria aka de Westelijke Jordaanoever is ongeveer 3,05 miljoen, van wie 1,55 miljoen mannen en 1,50 miljoen vrouwen, terwijl de bevolking van de Gazastrook voor hetzelfde jaar wordt geschat op 2,05 miljoen, van wie 1,04 miljoen mannen en 1,01 miljoen vrouwen.

De Palestijnse samenleving is jong en meer dan een derde van de bevolking is jonger dan 15 jaar. Het percentage individuen in de leeftijdsgroep (0-14 jaar) in het midden van 2020 is ongeveer 38% van de totale bevolking in Palestina, 36% in Judea & Samaria en 41% in de Gazastrook. Het is opvallend dat het percentage individuen van 65 jaar en ouder afneemt, naar schatting medio 2020 ongeveer 3% in Palestina, met 4% in Judea & Samaria en 3% in de Gazastrook.

Ongeveer 112 duizend Palestijnen wonen in de gemeenschappen die halverwege de jaren 2020 bestemd waren voor annexatie door de Israëlische bezetting. Het aantal Palestijnse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever dat de Israëlische bezetting voornemens is te omvatten, is als volgt verdeeld: 10 op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, 30 op de centrale Westelijke Jordaanoever, 3 op de zuidelijke Westelijke Jordaanoever, waar het aantal Palestijnen in hen 112.427 personen met een totale oppervlakte van $ bedraagt. 477,3 km 2.

In de Gazastrook zijn de ruwe geboortecijfers hoger dan op de Westelijke Jordaanoever. Bevolkingsprognoses geven aan dat het bruto-geboortecijfer in Palestina in 2020 29,9 geboorten per 1000 inwoners bereikte, aangezien dit percentage in Judea & Samaria 27,5 bereikte, vergeleken met 33,4 in de Gazastrook. Aan de andere kant was het geschatte ruwe sterftecijfer in Palestina 3,7 sterfgevallen per 1000 inwoners in 2020, en bereikte het 3,9 op de Westelijke Jordaanoever vergeleken met 3,4 in de Gazastrook.

Het gemiddelde aantal bevallende kinderen bedraagt ​​meer dan 4 geboorten per vrouw in Palestina. Het gemiddelde aantal kinderen dat eerder werd geboren uit vrouwen die eerder in 2017 in Palestina waren getrouwd, bedroeg 4,4 geboorten, terwijl dit gemiddelde op de Westelijke Jordaanoever 4,3 geboorten was vergeleken met 4,5 geboorten voor vrouwen in de Gazastrook.


Bronnen:

♦ naar een artikel “نحو 13.5 مليون فلسطيني في فلسطين التاريخية والشتات” (“Ongeveer 13,5 miljoen Palestijnen in historisch Palestina en de diaspora“) van 9 juli 2020 op de Arabisch-talige sectie van de website van het Palestijnse Maan News Agency (MNA)

2 gedachtes over “Wereldwijd zijn er ca. 13,5 miljoen Palestijnen en die willen allemaal ‘terug naar huis’ [in Israël]

 1. Terug naar palestina………prima.

  De Jordaanse Koning terug naar GB.
  Palestina uitroepen.
  Grenscorrecties.
  2-staten oplossing ‘Israel & Palestina’ eindelijk een feit..

  De Jordaanse Koning is de grootste stoorfactor in het héle proces.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.