Palestijnse Autoriteit gaat door met het dumpen van illegaal afval in Judea & Samaria

De konvooien van gemeentelijke vuilniswagens van de Palestijnse Autoriteit maken gebruik van het verlof van inspecteurs van de Israëlische civiele administratie tijdens de sluiting van het coronavirus in maart en april en hebben duizenden kubieke meter afval uit de steden Ramallah en El Bireh in de Tarrifi-steengroeve van de Binyamin-regio gedumpt, net buiten de Joodse gemeenschappen van Kochav Ya’akov en Psagot.

Ecologische misdaddigers
Regavim heeft de afgelopen week video- en fotodocumentatie vrijgegeven van de ecologische misdaden die worden gepleegd door de P.A. op de site. Een Israëlische ngo die het zionistische landgebruik bevordert en ernaar streeft de kostbare natuurlijke hulpbronnen van Israël te beschermen, vertelde Regavim dat de illegale dumping een vieze stank heeft veroorzaakt, met het potentieel dat afval in de aarde sijpelt en het grondwater vervuilt, terwijl het tegelijkertijd een doorn in het oog is die het landschap verontreinigt.

Volgens de berekeningen van Regavim is er sinds het begin van de coronaviruscrisis meer dan 10.000 kubieke meter afval illegaal gedumpt. De steengroeve bevindt zich op een zeer centrale plek langs Route 60, de belangrijkste verkeersader in de regio, en is zichtbaar vanuit bijna elke hoek langs de route.

Naomi Kahn, directeur van de internationale divisie van Regavim, vertelde JNS dat de P.A. besloot om het afval gewoon in de steengroeve te dumpen terwijl niemand keek, omdat het ‘een goedkope manier is om het weg te gooien, in plaats van het te begraven, het afval te sorteren of te behandelen’.

Maar nu de inspecteurs van de Israëlische civiele administratie weer aan het werk zijn, geeft Kahn ook de joodse staat de schuld van het niet ingrijpen terwijl de illegale dumping voortduurt. Ze zegt dat de situatie een ‘combinatie is van een milieuramp, een ernstige impact op de gezondheid en de kwaliteit van leven, en een volledige afbraak van de rechtshandhaving. Israël zou zijn werk moeten doen in de gebieden die onder zijn jurisdictie vallen, maar onze officiële handhavingsinstanties slapen snel.”

In een verklaring voegt Regavim eraan toe dat ‘om het nog erger te maken, in het gebied nabij de stortplaats herhaaldelijk afvalverbranding heeft plaatsgevonden, kennelijk in een poging om de enorme hoeveelheid afval die zich daar de afgelopen maanden heeft verzameld, te verminderen.

De branden dragen alleen maar bij aan de vervuiling die wordt veroorzaakt door dit piratenbedrijf voor het verwijderen van afval, dat opereert zonder toezicht of naleving van milieu- en gezondheidsprotocollen. De verklaring van Regavim vervolgde:

We vinden het onaannemelijk dat de Palestijnse Autoriteit wekenlang duizenden vrachtwagens heeft verborgen die vuilnis over de rand van een klif langs een grote snelweg dumpen. Met andere woorden, de ‘blindheid’ van de autoriteiten is selectief. Ze hebben ervoor gekozen niet te zien wat hier gebeurt. Maar we hebben ons niet neergelegd bij deze situatie. We blijven hopen dat ze vroeg of laat wakker worden en een einde maken aan deze schande.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Josh Hasten “PA continues to dump waste while Israel grapples with coronavirus crisis” van 6 juli 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit gaat door met het dumpen van illegaal afval in Judea & Samaria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.