Subcommissie van Amerikaans parlement doneert 250 miljoen dollar aan financiering voor Palestijnen

Een subcommissie van het Amerikaanse Huis nam 250 miljoen dollar (ca. 222 miljoen euros) op in de financiering voor de Israëlisch-Palestijnse dialoog en Palestijnse bedrijfsontwikkeling in een uitgavenrekening van 66 miljard dollar die eerder deze week werd aangenomen, ondanks het feit dat de Trump-regering beide gebieden heeft ge-definancierd.

De House Subcommittee on State, Foreign Operations and Related Programs heeft de wet op maandag 6 juli aangenomen. Het omvat jaarlijks 50 miljoen dollar gedurende vijf jaar voor dialoogprogramma’s en investeringen in de Palestijnse particuliere sector: 110 miljoen dollar voor de eerste en 140 miljoen dollar voor de laatste.

Bovendien beoogt het wetsvoorstel “de humanitaire en ontwikkelingshulp aan de Palestijnen te herstellen om de levensvatbaarheid van een tweestatenoplossing voort te zetten door middelen te verstrekken aan organisaties die op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza werken“, zei voorzitter Nita Lowey (DN.Y., voorzitter van het House Appropriations Committee). ) in een verklaring ter introductie van het wetsvoorstel.

Het omvat ook $ 225 miljoen voor Palestijnse hulp en ontwikkeling, ondanks dat de regering-Trump de financiering in die categorie tot bijna nul heeft teruggebracht.

Israël-gerelateerde lobbygroepen AIPAC en J Street hebben Trump’s gulle geste geprezen. Het herstel van de bovengenoemde financiering heeft tweeledige steun. Het wetsvoorstel gaat nu naar het volledige Comité voor kredieten en vervolgens moeten het Huis en de Senaat het wetsvoorstel verzoenen met de parallelle versie van de Senaat.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS House subcommittee passes $250 million in funding for Palestinians” van 9 juli 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Subcommissie van Amerikaans parlement doneert 250 miljoen dollar aan financiering voor Palestijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.