Groep Nefesh B’Nefesh Olim geland op Ben-Gurion; interesse in Aliyah bereikt recordaantallen

Plaatje hierboven: Het Amerikaans-Joodse gezin Aaron en Tracy Beavers en familie op John F. Kennedy Airport in New York op weg naar Israël om alijah te maken [beeldbron: Shahar Azran/Nefesh B’Nefesh/JTA]

Gisterochtend kwamen 38 Olim (joodse immigranten) in Israël toe als onderdeel van een Nefesh B’Nefesh Group Aliyah Flight, in samenwerking met het Ministerie van Aliyah en Integratie, The Jewish Agency for Israel, Keren Kayemeth Le’Israel en JNF-USA.

Deze vlucht komt aan op een moment dat Aliyah op recordhoogte staat en net nadat de gemeente Jeruzalem Nefesh B’Nefesh een permanent Aliyah Centrum in Jeruzalem had verleend.

Alleen al in juni 2020 werden 25.435 telefoontjes ontvangen in het informatieve callcenter van Nefesh B’Nefesh, vergeleken met 5.349 in juni 2019, een stijging van 365%. Bovendien werden in juni 2020 1.350 Aliyah-aanvragen ingediend bij de organisatie, vergeleken met 399 in juni 2019, wat een stijging van 238% betekent.

De Israëlische minister van Aliyah en Integratie, Pnina Tamano-Shata, zei:

Ik ben verheugd de nieuwe Noord-Amerikaanse Olim te verwelkomen, die zich bij de meer dan 7.000 Joden van over de hele wereld voegt die de afgelopen maanden Aliyah hebben gemaakt. Ondanks de uitdagingen die de pandemie heeft veroorzaakt, is en blijft de staat Israël altijd blijven open voor Aliyah, zowel in de beste tijden als in tijden van crisis.

Er is onlangs een aanzienlijke toename geweest in het volume van Aliyah-interesse, en het ministerie van Aliyah en Integratie geeft prioriteit aan een breed nationaal plan om de komende golf van Aliyah te verwelkomen die de komende jaren wordt verwacht.

De jongste Oleh op de groep Aliyah-vlucht van vandaag was vier jaar oud en de oudste was 84. De Olim komt uit New York, Californië, New Jersey, Michigan, Massachusetts, Florida, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Texas, Illinois, Colorado En Minnesota.

Ze verhuizen naar Jeruzalem, Tzfat, Tel Aviv, Petach Tikva, Beit Shemesh, Rechovot, Modiin, Rishon LeZion, Rosh Ha’Ayin, Kibbutz Alumim, Kibbutz Gesher Haziv en Kibbutz Magen.

Rabbi Yehoshua Fass, medeoprichter en uitvoerend directeur van Nefesh B’Nefesh zei:

Ik juich deze veerkrachtige Olim toe die op een uitdagende tijd is aangekomen en de koers heeft gevolgd, toegewijd aan hun plannen en dromen. We werken onvermoeibaar samen met onze tegenhangers van de regering om ervoor te zorgen dat Aliyah doorgaat en om oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die de huidige omstandigheden hebben gecreëerd.

Eerste taak voor de Olim: Hebreeuwse taal leren …


Bronnen:

♦ naar een artikelGroup of Nefesh B’Nefesh Olim land as interest in Aliyah reaches record numbers” van 8 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israel immigration group Nefesh B’Nefesh reports highest number of applications since its founding” van 24 juni 2020 en een artikel “Netanyahu makes landmark visit to Ethiopia” van 7 juli 2016 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Groep Nefesh B’Nefesh Olim geland op Ben-Gurion; interesse in Aliyah bereikt recordaantallen

  1. Joodse Afro Amerikanen maken Aliyah.

    Blank, Joods & Black Lives matter…..maar dat zijn de hysterische bendes humanisten in de wereld een beetje vergeten.

    Deze familie heeft daar lering uit getrokken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.