Iran waarschuwt Israël: geen enkele aanval zal ons nucleaire programma stoppen

Plaatje hierboven: De huidige president van Iran Hassan Rouhani, op bezoek in de nucleaire opwerkingsfabriek van Natanz, Iran [beeldbron: GR]

Iran heeft dinsdag gezworen om zijn nucleaire programma te handhaven ondanks de vermeende inspanningen van Israël om het te saboteren, en benadrukte dat de recente explosie in het nucleaire verrijkingscentrum van Natanz zijn tempo niet zou verstoren.

Het Israëlische regime moet zich ervan bewust zijn dat het creëren van een normovertredend verhaal over een aanval op onze nucleaire installaties, ook al is het maar propaganda, wordt beschouwd als een stap in de richting van het overtreden van rode lijnen van wereldwijde vrede en veiligheid“, zegt regeringswoordvoerder Ali Rabiei, volgens de Israëlische krant Israel Hayom.

Hij verwees naar het mysterieuze brand op de nucleaire site van Natanz vorige week, waarvan Iran publiekelijk heeft voorgesteld dat het aan de VS of Israël kan worden toegeschreven. Israël heeft geen commentaar gegeven op het incident, maar een niet nader genoemde inlichtingenfunctionaris uit het Midden-Oosten vertelde The New York Times dat Israël verantwoordelijk was voor de aanval, die volgens hem werd uitgevoerd met een krachtige bom.

Iran heeft onlangs de belangrijkste onderdelen van zijn nucleaire programma opnieuw geactiveerd als reactie op de terugtrekking van de Amerikaanse president Donald Trump uit de nucleaire deal van 2015. In zijn opmerkingen op dinsdag beloofde Rabiei dat niets het nucleaire programma van Iran zou stoppen:

Dit incident heeft geen enkel effect gehad op het proces van uraniumverrijking en de Natanz-installaties zijn actief zoals voorheen. De nucleaire activiteiten van Iran zijn vreedzaam en ondanks vijandelijkheden van vijanden is het niet te stoppen. Na het incident probeerden sommige mediakanalen een krachtig imago voor het Israëlische regime te creëren en schreven het toe aan het incident, terwijl functionarissen van het usurperende regime weigerden de verantwoordelijkheid te aanvaarden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Iran warns Israel: No attack will stop our nuclear program” van 8 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Elijah J. Magnier “Will Iran be a Full Nuclear Power by the End of 2020? No Return to the 2015 Agreement” van 11 september 2019 op de site van Global Research

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.