West Bank Unplugged afl. 45: Vanuit de ‘bezette’ gebieden; modeshow in Ramallah [in beeld]

Op het eerste zicht hadden we kunnen denken dat we naar een Fashion Week in Milaan aan het kijken waren met Italiaanse mannequins. Avondkleding in zijde en bruidsjurken. Maar verbazing alom: het is de Palestijnse bonne société die hier applaudiseert voor haar topmodellen.

Het mode defilé vond plaats in Ramallah, de officieuze hoofdstad van het kalifaat Palestina waarvan Mahmoud Abbas hoopt die zetel ooit naar Al Quds te verplaatsen, maar dan moet hij eerst nog wel Jeruzalem veroveren.

De modeshow met als thema ‘het huwelijk’, werd in het gloednieuwe 5-sterren Mövenpick hotel gehouden. De Palestijnse couturier Jamal Taslaq had zich in Ramallah laten vergezellen door elf professionele Italiaanse mannequins, die zijn bruidsjurken en avondkledij presenteerden.

Onder de toeschouwers onder meer de minister voor Cultuur van de Palestijnse Autoriteit, Siham Barghouti, die zich erg verheugd toonde “dat een Palestijnse producent het geluk heeft gehad om zijn werk in eigen land ‘Palestina’ te tonen”.

Niet iedereen was even gelukkig met de show. In de Gazastrook, waar de islamistische terreurorganisatie Hamas de lakens uitdeelt, kwalificeerde Hamid al-Bitawi, de modeshow als “immoreel”. Hij beschuldigde zijn aartsrivaal van al-Fatah, Mahmoud Abbas, van het “verbreiden van de corruptie” onder de Palestijnse jeugd.

Er is blijkbaar nog een lange weg te gaan vooraleer het “verzoeningsakkoord” dat in april jongstleden werd gesloten tussen de rivalen in de terreur van Hamas [in Gaza] en al Fatah [in Judea & Samaria] zich niet alleen in de geesten zal nestelen maar vooral ook op het terrein gerealiseerd zal worden.
Een gedachte over “West Bank Unplugged afl. 45: Vanuit de ‘bezette’ gebieden; modeshow in Ramallah [in beeld]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.