Banken van de Palestijnse Autoriteit weigeren salarissen voor terroristen te accepteren

Plaatje hierboven: De Muqata Compound in Ramallah, aka het Paleis van PA-president Mahoud Abbas, en officieel het hoofdkantoor van de Palestijnse Autoriteit [beeldbron: Hadas Parush/Flash 90]

Ten minste vier banken hebben de voorschriften van de PA niet opgevolgd en negeerden een richtlijn van de PA aan alle banken in de PA-gebieden dat ze geld moeten accepteren voor de betaling van salarissen op de rekeningen van terroristen en families van vermoorde terroristen.

Dit werd gisteren onthuld door de PA-directeur van de Commissie van Gevangenenzaken, Qadri Abu Bakr. Alle banken weigeren deze groepen hun pinpas te laten gebruiken.

Dit komt twee en een halve maand nadat Palestinian Media Watch brieven heeft gestuurd waarin de banken in de door de PA gecontroleerde gebieden worden gewaarschuwd voor mogelijke strafrechtelijke en civiele aansprakelijkheid als zij de PA blijven steunen en aanmoedigen om beloningen te betalen aan terroristen.

Vijf weken wachtten Palestijnse ambtenaren op de PA om hun mei-salaris te betalen. Terwijl de PA gewoonlijk haar werknemers in de eerste helft van elke maand betaalt, tot 3 juli, had de PA voor de maand mei geen salarissen aan haar werknemers betaald.

De vertraging in de betaling was ogenschijnlijk het gevolg van de hernieuwde weigering om de belastinggelden te ontvangen die Israël int en aan de PA overmaakt, maar hield mogelijk ook verband met de moeilijkheden van de PA om de terroristische gevangenen te betalen.

Mei 2020 had de eerste maand in meer dan tien jaar kunnen zijn waarin de PA geen salarissen betaalde aan terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen. Dit was niet het gevolg van een verandering in het PA-beleid, maar toont, zoals PMW heeft aangetoond, eerder aan dat de terroristische gevangenen voor de PA evenveel recht hebben op hun salaris als de rest van de PA’s gezagsgetrouwe, niet-terroristische werknemers.

Op 3 juli betaalde de PA al haar werknemers, inclusief de terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen, hun salaris voor de maand mei. Hoewel de PA vastbesloten was de salarissen van de terroristische gevangenen te betalen, lijkt het erop dat de banken die actief zijn in de door de PA gecontroleerde gebieden niet volledig meewerkten.

Qadri Abu Bakr, directeur van de Commissie van Gevangenenaangelegenheden, bevestigde op 5 juli 2020 in Al Quds dat de PA de salarissen van de terroristen had betaald en beschreef de door de banken opgelegde moeilijkheden:

De families van de martelaren, de gewonden en de vrijgelaten gevangenen kunnen hun salaris rechtstreeks bij de banken opnemen, en niet via de geldautomaten … De geldautomaten accepteren niet langer geldkaarten van de bovengenoemde groepen en ze moeten allemaal rechtstreeks contact opnemen met de banken Om hun salarissen in te trekken, die vorige week samen met de salarissen van de overheidsmedewerkers zijn gestort.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “PA banks refuse to accept salaries for terrorists” van 6 juli 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelPalestinian Authority Banks Refuse to Accept Salaries for Terrorists” van 6 juli 2020 en een artikel van Baruch Yedid “EXPOSED: Senior PA Ministers Caught Laundering Money for Hamas in Malaysia” van 4 juni 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.