Hoezo annexatie van ‘bezet Palestijns gebied’? U kunt uw eigen huis niet ‘bezetten’ +video

Voormalig minister van Defensie Naftali Bennett wees er een tijd geleden in een interview met nieuwsanker Christiane Amanpour op CNN op dat er niet zoiets bestaat als ‘Israëlische bezetting’ in Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem.

Toen Amanpour in haar vraag de term ‘bezette Westelijke Jordaanoever’ gebruikte, hield Bennett een bronzen muntstuk uit 49 na Chr. met inscriptie ‘Vrijheid van Zion‘ omhoog (plaatje hierboven) en hij zei:

Ik accepteer dit niet. Deze munt, die in het Hebreeuws ‘Vrijheid van Zion’ zegt, werd 2000 jaar geleden door Joden in de staat Israël gebruikt in wat u ‘bezet’ noemt. U kunt uw eigen huis niet ‘bezetten’. Ik denk dat het een ernstige fout is om [een] kunstmatige staat in het hart van Israël, in Jeruzalem, af te dwingen. Als de Palestijnen vrede willen, moeten ze één ding doen: Israël erkennen als het Joodse thuisland. Dat is alles. Maar als ze dat niet doen, als ze Israël niet erkennen als het Joodse thuisland, kunnen ze geen vrede verwachten.

One cannot occupy their own home
by Pulse of Israel – 27-05-2020

2 gedachtes over “Hoezo annexatie van ‘bezet Palestijns gebied’? U kunt uw eigen huis niet ‘bezetten’ +video

 1. Bezet palestijns gebied……..een drievoudige oxymoron.

  Er is géén Palestijns gebied.
  Er is géén bezet gebied.
  Er is géén bezet palestijns gebied.

  De énigen die gebieden bezet houden zijn de Arabieren in Judea & Samaria en de Hashemitische koning in Palestina, hernoemd tot Jordanie.

  Maar om deze simpele waarheid (voor iedereen na te lezen) te kunnen accepteren moeten CNN met haar propagandiste Amanpour hun hele leugenstrategie gaan ombouwen…..en dat kost kijkers en dat kost geld en dát gaat dus niet gebeuren!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.