Hamas & Co vuren 3 raketten af naar Israël; Israëlische luchtmacht bestookt terreurposten

Plaatje hierboven: Gaza, 3 oktober 2019. Al Quds Brigadisten van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) poseren bij hun raketten en lanceerinstallaties tijdens een militaire show ter gelegenheid van de 32ste verjaardag van de oprichting van de organisatie [beeldbron: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa]

Terroristen die opereerden vanuit de door Hamas geregeerde Gazastrook vuurden zondagavond drie raketten af ​​op Israëlisch grondgebied. Bij de eerste aanval werden twee raketten afgevuurd, gevolgd door een derde lancering later op zondagavond.

‘Twee raketten werden vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied afgevuurd”, zei een woordvoerder van de IDF na de eerste twee raketlanceringen. Er klonken waarschuwingssirenes in meerdere Israëlische steden in het Sadot HaNegev-district nabij de grens met Gaza, waaronder Kfar Maimon, Tushia en Alumim.

Bewoners rapporteerden gehoorexplosies in het gebied. De autoriteiten zeggen dat de twee raketten in open gebieden zijn geland en geen schade of verwondingen hebben veroorzaakt, waarbij het derde projectiel is onderschept en vernietigd door een raket die is afgevuurd door het Israëlische Iron Dome-verdedigingssysteem.

IAF-straaljagers en helikopters vielen zondagavond Hamas-doelen in de noordelijke Gazastrook aan en ten oosten van de wijk Al-Zaytoun van Gaza stad. De eenheid van de IDF-woordvoerder zei dat ook de ondergrondse infrastructuur van Hamas werd aangevallen. De woordvoerder van de IDF verklaarde:

De IDF beschouwt alle terroristische activiteiten tegen het grondgebied van Israël als zeer ernstig en zal indien nodig blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden. De terreurorganisatie van Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor wat er in en buiten de Gazastrook gebeurt en zal de gevolgen dragen voor de terroristische operaties tegen Israëlische burgers.


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza terrorists fire 3 rockets at southern Israel” en een artikel van Elad Benari “IDF attacks underground Hamas infrastructure” van 5 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Three rockets fired at Israel from Gaza as border region heats up” en een artikelIDF strikes Hamas targets in response to Gaza rocket fire” van 5 juli 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.