Abbas’ adviseur: ‘We moeten ons ‘verzetten’ tot Israël de controle over de wereld verliest’

Nabil Shaath, een adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, zei in een interview op 30 juni 2020 op Russia Today TV dat de “heimelijke verstandhouding”  tussen de VS en Israël aan de kaak moet worden gesteld, dat de VS haar ‘controle’ over de wereld binnenin de vijf jaar zullen verliezen en dat Rusland, China en Europa in opkomst zijn.

Bovendien zei hij dat de Palestijnen zullen en bereid zijn om elke Israëlische annexatie van Palestijns land op alle mogelijke manieren het hoofd te bieden. Hij legde uit dat de Palestijnen tot nu toe hebben gekozen voor vreedzame economische en diplomatieke maatregelen, maar dat ze ook het recht hebben om militair geweld te gebruiken.

Nabil Shaath op Russia TV:

De Amerikaanse heimelijke verstandhouding [met Israël] is onaanvaardbaar en moet aan het licht worden gebracht. Dit wijst ons misschien op een moeilijker probleem. Ik ben een van de mensen die voorspellen dat Amerika binnen 4-5 jaar zijn controle over de wereld. Het zal een van de verschillende machten worden, samen met Rusland, China, Europa, enz.

[..]

Daarom geloof ik dat we [dit] moeten volhouden, verenigen en confronteren, want over 4-5 jaar Israël [sic] zal niet langer de wereld regeren, zoals het sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 heeft geregeerd. Rusland, dat [onze] vriend en bondgenoot is, stijgt en groeit nu. Onze vriend China is een economische, militaire en politieke reus. Europa groeit. Ondanks de Brexit is Europa nog steeds één blok en het is vriendelijk voor ons. We moeten ons niet overgeven aan wanhoop wanneer we Amerika en Israël confronteren.

[…]

We zullen [de Israëlische annexatie] confronteren. ] met alle beschikbare middelen. Ik heb dit eerder gezegd en ik zeg het nu luid en duidelijk: als Israël zijn dreigementen zal uitvoeren, zijn we er klaar voor. We hebben vanaf het begin gezegd dat als Israël zelfs maar een centimeter Palestijns land zou annexeren, we het zullen confronteren. Ons recht om het te confronteren is op alle fronten open. Wat wil je nog meer?

[..]

Interviewer: “Inclusief militaire confrontatie op de grond?”

[..]

Laten we zeggen dat we volgens het internationaal recht het recht hebben om ze zelfs militair te confronteren. Tot dusver hebben we gekozen voor vreedzame opties voor massale [demonstraties], samen met economische en internationale [diplomatieke] maatregelen, maar dit betekent niet dat we niet het recht hebben [om geweld te gebruiken]. Hiervoor is een Palestijnse, Arabische en internationale resolutie nodig.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoNabil Shaath, Advisor To PA President Abbas: We Should Persevere Until The U.S. Loses Control Of The World; We Have The Right To Use Military Force Against Israeli Annexation” van 30 juni 2020 op de site van Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.