Gewapende militie van Mahmoud Abbas staat klaar om aanslagen te plegen tegen Israël

Atef Abu Yusuf, commandant van de Al-Aqsa Martelarenbrigades (plaatje hierboven) en woordvoerder van Al Fatah in de Gazastrook, verwelkomde op donderdag de opmerkingen van de secretaris van het Centraal Comité van Fatah, Jibril Rajoub, die zei dat de ‘bezetting’ thans wordt beschouwd als de ‘vijand’ en er geen beperkingen zijn om de strijd ertegen te voeren.

De Al-Aqsa Martelaren Brigades is de para-militaire vleugel van Al-Fatah, de politieke factie die wordt geleid door Abu Mazen, de nom de guerre van Mahmoud Abbas, de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit. De Brigades van Abbas staan opgelijst op de Europese terreurlijst alsmede op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties.

In een toespraak tot de aan Hamas gelieerde Al-Risala-website zei Abu Yusuf dat de Al-Aqsa-martelarenbrigades deze woorden vertaald willen zien in acties, waaronder militair verzet (d.w.z. terroristische aanslagen). “De vijand begrijpt alleen geweld en wat met geweld wordt gevangen, zal niet worden teruggegeven via een olijfboomtak”, zei Abu Yusuf.

Hij voegde eraan toe dat de Palestijnse ‘verzetsorganisaties’ op alle niveaus moeten optreden om de Israëlische agressie te dwarsbomen, en dat Gaza klaar moet staan ​​om te reageren op de ‘annexatiecriminaliteit’. Hij zei verder dat de ‘verzetsorganisaties’ hadden besloten de actiemethoden tegen Israël te escaleren en dat de reactie zou worden gecoördineerd.

Plaatje hierboven: Ramallah, 2 juli 2020.  Jibril Rajoub (rechts) in Ramallah in een videoconferentie met Hamasleider Saleh al-Arouri (links op het TV-scherm vanuit Beiroet) en zweert gezamenlijk verzet tegen het plan van Israël om delen van Judea & Samaria te annexeren [beeldbron: Abbas Momani/AFP]

De opmerkingen volgden op een zeldzame gezamenlijke persconferentie tussen rivaliserende Palestijnse Arabische facties Fatah en Hamas, waarin ze een gezamenlijke campagne beloofden tegen de toekomstige plannen van Israël om soevereiniteit toe te passen in delen van Judea en Samaria.

“We zullen alle nodige maatregelen nemen om de nationale eenheid te waarborgen” in inspanningen tegen de Israëlische soevereiniteit, zei Rajoub op de persconferentie, die ook werd toegesproken door Hamas-functionaris Saleh al-Arouri via een videoverbinding vanuit Beiroet.

Plaatje hieronder: Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in november 2018 een beloning uitgeloofd van maximaal $ 5 miljoen voor informatie die kan leiden tot de aanhouding van Hamas-functionaris Saleh al-Arouri, vandaar dat deze Hamasleider zich verschuilt in Beiroet, Libanon, onder de vleugels van de Libanese terreurgroep Hazbollah:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Fatah military wing: We’re ready to carry out attacks” van 3 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWith renewed Fatah, Hamas partnership, will Israel now face a return to terror?” van 3 juli 2020 en een artikelAbbas’s Fatah party, terror group Hamas unite to ‘topple’ Trump deal, annexation” van 2 juli 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.