Parlementsleden uit 20 landen steunen Israël’s aanspraken op soevereiniteit in Judea & Samaria

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 1 juli 2020. De ondertekenaars op de Chairman’s Conference van de IAF [beeldbron: Avi Hayun/A7]

Op 1 juli, de datum waarop premier Benjamin Netanyahu volgens het Israëlische regeerakkoord de soevereiniteit ter stemming kan brengen, hebben parlementsleden uit 20 landen een verklaring ondertekend ter ondersteuning van de Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria.

Deze parlementariërs zijn voorzitters of leiders van de Caucuses van de Israëlische bondgenoten in hun respectieve parlementen. De volledige brief luidt:

Wij, de voorzitter van de Caucussen van de Israëlische bondgenoten, steunen onze bondgenoot, de staat Israël, volledig in haar rechten om soevereiniteit toe te passen op de Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria.

[..]

Wij bevestigen dat de Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van het bijbelse en voorouderlijke thuisland van de Joodse natie.

[..]

Wij stellen dat Israël het Israëlische burgerlijk recht toepast op reeds bestaande Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria, passend is en de democratische wensen van die gemeenschappen erkent.

[..]

We weten dat Israël alle religies vrije toegang geeft tot de belangrijke bijbelse plaatsen in Judea en Samaria, Waaronder het graf van de patriarchen en matriarchen in Hebron, de plaats van Jacob’s droom in Beit El, en de rustplaats van de tabernakel in Silo, naast vele andere religieuze plaatsen.

[..]

Wij geloven dat de toepassing van soevereiniteit op deze gemeenschappen in Israël het Palestijnse volk niet negatief zal beïnvloeden, maar eerder de mogelijkheid voor vrede en welvaart dichter bij de regio zal brengen. Het toepassen van de Israëlische wet op reeds bestaande Joodse gemeenschappen in Israël kan deel uitmaken van een realistische Regionaal vredesplan dat de huidige realiteit erkent.

Onder de ondertekenaars waren Israël’s geallieerde voorzitters van de Europese caucussen in de EU, Slowakije, Roemenië, Italië, Nederland, Wales en Finland. De ondertekening van deze brief was een van de eerste acties van parlementslid Peter Kremsky in zijn nieuwe rol als voorzitter van de Slowaakse parlementaire Israël Geallieerde Caucus, die onlangs Marek Krajci overnam toen laatstgenoemde werd benoemd tot minister van Volksgezondheid. Zijn caucus is een van de meest actieve in Europa met 30 parlementsleden als lid.

Bij de ondertekening van de brief zei Kremsky:

Judea en Samaria zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van Israël en de geschiedenis van Israël. Ik sta volledig achter deze verklaring en geloof in vrede voor alle mensen die in deze gebieden wonen.

De brief werd ook goed ontvangen in de IAF Afrikaanse caucussen, met handtekeningen van Madagascar, Zambia, Malawi, Nigeria, Ghana, Kenia en Zuid-Afrika. Voorzitter van de parlementaire bondgenoten van Malawi, Israël, Caucus, parlementslid Joyce Chitsulo, verklaarde:

Ik ben trots om hier te staan ter ondersteuning van Israëls wettelijke, bijbelse en historische recht om soevereiniteit toe te passen op de joodse gemeenschappen in Judea en Samaria. De Israëli’s die sinds 1967 in deze gevestigde gemeenschappen wonen, verdienen het om onder binnenlands Israëlisch bestuur te leven in plaats van onder militaire controle. De tijd is gekomen om de huidige realiteit op de grond te accepteren.

In Latijns-Amerika hebben parlementsleden uit Mexico en Dominicaanse Republiek, evenals de caucusvoorzitters uit Argentinië, Guatemala, Colombia en Suriname de verklaring ondertekend. Congreslid Fidel Reyes Lee, voorzitter van de Guatemalteekse parlementaire Israëlische bondgenoten Caucus verklaarde:

We willen de staat Israël van het Guatemalteekse congres een steunbetuiging sturen met betrekking tot de toepassing van het Israëlische burgerlijk recht op reeds bestaande joodse gemeenschappen in Judea en Samaria. Guatemala stond altijd aan de kant van het Joodse volk en de staat Israël op de belangrijkste momenten in zijn geschiedenis, en hier komen we van het Guatemalteekse congres en herhalen onze onvoorwaardelijke steun aan de staat Israël.

De president van de Israel Allies Foundation, Josh Reinstein zei:

Dit is niet alleen een Amerikaans fenomeen, over de hele wereld wachten miljoenen bijbelgelovige christenen met ingehouden adem om eindelijk de droom van soevereiniteit in het hart van Israël te verwezenlijken. Het moedige leiderschap van onze parlementaire voorzitters, zoals blijkt uit hun moedige verklaring ter ondersteuning van de soevereiniteit, is een bewijs van de kracht van op geloof gebaseerde diplomatie.


Bronnen:

♦ naar een artikelLawmakers from 20 countries express support for sovereignty” van 2 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.